آبیاری موضعی چیست؟

فهرست مطالب
اجزای سیستم آبیاری موضعی
به طور کلی اصولا تمام سیستم های آبیاری از اجزای اصلی ذیل برخوردارند که شامل موارد زیر می باشد:ایستگاه پمپاژ و کنترل مرکزیخطوط آب رسان اصلیقطره چکانخطوط آب رسان فرعیلولههای لترال یا آبده
آبیاری موضعی از نوع قطره ای
روش قطره ای یک سیستم آبیاری تحت فشار است. به همین دلیل ابتدا باید یک پمپ آب را از منبع دریافت کرده و آن را با فشار لازم وارد سیستم لوله های آبیاری قطره ای نماید. در بعضی حالات ممکن است آب به وسیله لوله از منبع اصلی تا مزرعه هدایت شود و انرژی لازم برای فشار آب توسط اختلاف ارتفاع تأمین شود. در چنین حالتی احتیاج به پمپ نخواهد بود. اما در بیش تر سیستم های معمول آبیاری قطره ای وجود پمپ برای تأمین فشار مورد نیاز ضروری است.آب با فشاری که به کمک پمپ تأمین می شود وارد یک لوله اصلی شده و این لوله تا ابتدای هر قطعه آبیاری ادامه پیدا می کند. هر قسمت از آبیاری به تعدادی زیر قطعه تقسیم می شود که آب مورد نیاز آن ها از یک لوله نیمه اصلی که به آن مانیفلد نیز گفته می شود تأمین می گردد. لوله نیمه اصلی که طول آن برابر با عرض قطعه زیر واحد آبیاری می باشد از لوله اصلی منشعب می شود. به این صورت که لوله اصلی در مسیر خود تعدادی لوله نیمه اصلی را که از آن منشعب می شوند تغذیه می کند. از لوله نیمه اصلی با توجه به فاصله ردیف های گیاهی تعدادی لوله های فرعی یا لترال منشعب می شود که طول هر یک از این لوله ها متناسب با ابعاد زیر واحد آبیاری یا طول ردیف ها می باشد. لوله اصلی و نیمه اصلی می تواند از جنس فولاد، سیمان آزبست، PVC و یا پلی اتیلن باشد اما لوله های فرعی معمولاً از جنس پلاستیک پلی اتیلن انتخاب می شوند.لوله های فرعی که از کنار ردیف های گیاهی عبور می کنند مجهز به قطره چکان یا خروجی هایی می باشند که جریان آب به وسیله آن ها با فشار بسیار کم به خارج رانده شده و بر روی زمین پخش می شود. یکی از وظایف اصلی قطره چکان کاهش فشار آب در زمان خروج از آن می باشد. آبدهی قطره چکانهای مورد استفاده در این سیستم از 2 لیتر در ساعت تا حدود 24 لیتر در ساعت متغیر می باشد. در شرایط معمولی نیز از قطره چکان های 4 لیتر در ساعت استفاده می شود.آبیاری موضعی از نوع قطره ای - نواری (تیپ)
همانند روش آبیاری قطره ای، در این روش هم برای تأمین فشار کارکرد نوار در اول سیستم، قسمت هایی برای ایجاد فشار لازم است. فشار کارکرد سیستم قطره ای- نواری کم و در حدود یک بار می باشد و به همین دلیل هم پمپ هایی با آبدهی و قدرت کم نیاز دارد. برای جلوگیری از گرفتگی قطره چکان ها یا همان قسمت خروجی نوارها، آب یه کار برده شده باید تا حد ممکن تصفیه شده و ذرات معلق موجود در آن گرفته شود. اجرای لوله های اصلی و نیمه اصلی و مانیفولد ها در این سیستم مشابه روش های به کار رفته در آبیاری قطره ای می باشد.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
مشاهده مقالات بیشتر