تجهیزات ساختمانی
- پیشفرض
- ارزانترین
- گرانترین
- جدیدترین
- پرفروشترین
- پربازدیدترین
مرتبسازی محصولات:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
فهرست مطالب
تجهیزات ساختمانی تنوع گستردهای دارند. در کل هر ماشینی که بتواند در انجام فعالیتهای ساختمانسازی ما را همراهی کرده و حجم کار ساختوساز را سبکتر، سریعتر نماید، در لیست انواع تجهیزات ساختمانی قرار میگیرد.
تجهیزات ساختمانی
ساختمانسازی در دنیای مدرن متحول شده است. حالا با ساختمانهایی مواجه هستیم که همگی آنها سر به آسمان کشیدهاند. احداث چنین بناهایی بدون استفاده حرفهای از تجهیزات ساختمانی غیرممکن است. عملیات ساختمانی مجموعه زنجیرهوار از فعالیتهایی حساس، سخت و پرهزینه است. عدم برنامهریزی و یا عدم استفاده مناسب از ظرفیتها باعث اختلال در کار خواهد شد. بهرهمندی مناسب از انواع تجهیزات ساختمانی بخش کلیدی برای دستیابی به موفقیت در عملیاتهای عمرانی است.
تجهیزات ساختمانی تنوع گستردهای دارند. در کل هر ابزار و یا ماشینی که بتواند در انجام فعالیتهای ساختمانسازی ما را همراهی کرده و حجم کار سنگین ساختوساز را سبکتر، سریعتر و بهینهتر نماید، در لیست بلند بالای انواع تجهیزات ساختمانی قرار میگیرد. این تجهیزات شامل انواع ماشینهای حمل مصالح، ماشینهای پرداخت مصالح، ماشینهای نصب و فرآوری مصالح و حتی ماشینهای تخریب ساختمانی هستند.
اگر فعال حرفهای در کارهای بیپایان عمرانی هستید، لازم است تا شناخت حرفهای از انواع تجهیزات ساختمانی داشته باشید. فارم صنعت مجری تخصصی عرضه انواع تجهیزات ساختمانی در سراسر کشور است. سایت فارم صنعت برای معرفی دقیق و کاملاً فنی محصولات ساختمانی فعالیت میکند. در بستر اطلاعاتی فارم صنعت میتوانید به تحلیل کامل فنی و بررسی قابلیتهای کاربردی انواع تجهیزات ساختمانی بپردازید. در عین حال از انواع محصولات اصلی بازار با بهترین قیمت تجهیزات ساختمانی در سراسر کشور برخوردار هستید.
انواع تجهیزات ساختمانی
تجهیزات ساختمانی شامل لیست بلند بالایی از انواع ماشینها و ابزارهای عمرانی است. در طول ساخت بناهای ساختمانی زنجیره متنوعی از تعداد بسیار زیاد کارهای ساختمانی انجام میشود. برای هر کار ساختمانی انواع ابزارها و ماشینها طراحی شده است. در طول ساخت و تکمیل هر ساختمان احتمالاً به همه این ابزارها و ماشینآلات نیاز دارید. البته همه آنها در شرایط کار یکسان طراحی نشدهاند. بلکه در طول مراحل طولانی ساختمانسازی و برای پیشبرد بخشهایی از عملیاتهای عمرانی کارایی دارند. انواع تجهیزات ساختمانی به قرار زیر هستند.
- بالابر ساختمانی
- بتونیر
- شیلنگ ویبراتور
- ماله پروانه ای
- شمشه موتوری
- میلگرد بر هیدرولیک
- کمپکتور
- کاتر آسفالت بر
- خاموت زن هیدرولیک
- دستگاه ستون ریز
- دستگاه شاخ گوزنی
- ناری ساز
- الیاف بتن پلی پروپیلن
- و...
در ادامه به معرفی مختصر اما کامل و کاربردی از انواع تجهیزات ساختمانی میپردازیم. در نظر داشته باشید که هر کدام از این ماشینها به تنهایی شامل بخشهای متعدد، مدلهای متفاوت محصول برندهای متنوع بازار هستند. لذا برای کسب اطلاعات تکمیلی میتوانید از بخشهای تخصصی فضای سایت فارم صنعت استفاده کنید. لکن در تحلیلی ساده اما جامع و کاربردی از انواع تجهیزات ساختمانی ما را همراهی کنید.
بالابر ساختمانی
بالابر ساختمانی کاربردیترین و شاید مهمترین تجهیزات ساختمانی است. برای احداث ساختمانهایی که همگی آنها در چندین طبقه رو به آسمان هستند، بدون حضور مناسب و حرفهای بالابر ساختمانی هیچ فعالیتی کامل نمیشود. مصالح سنگین ساختمانسازی باید تا ارتفاع بالای طبقات در حال ساخته شدن جابهجا شوند و تنها ابزار حرفهای با طراحی تخصصی برای این جابجایی استفاده از انواع بالابر ساختمانی است.
بالابر ساختمانی با تکنیک کشش بار برای حمل مصالح ساختمانی طراحی شده است. این دستگاه دارای یک شاسی بزرگ فلزی است که در بالاترین طبقه ساختمانهای نیمهکاره نصب میشود و با استفاده از چرخش یک قرقره بزرگ فولادین، سیم بکسل حمل مصالح را به سمت بالا و پایین ساختمان جابهجا میکند.
انواع بالابر ساختمانی را براساس ظرفیت حمل بار در مدلهای 250، 400، 750 و 1000 کیلویی دستهبندی میکنند. برای طراحی تمامی مدلها از موتورهای الکتریکی استفاده میشود. اما معمولاً برای طراحی بالابر ساختمانیهای کوچک مانند مدلهای 250 و یا 400 کیلویی از موتورهای تکفاز و برای بالابر ساختمانیهای بزرگ مانند مدلهای 750 و 1000 کیلویی از موتورهای سهفاز استفاده میکنند. برای هر دو مدل تکفاز و یا سهفاز انواع کلید بالابر ساختمانی طراحی شده است تا به راحتی و با امنیت کامل بتوانیم دور موتور را برای جابجایی بالا رونده و یا پائین رونده سیم بکسل تغییر دهیم.
گیربکس بخش کلیدی در طراحی انواع بالابر ساختمانی است. گیربکس وظیفه دارد تا سرعت بالای موتور را تبدیل به حرکتی آرام اما قدرتمند نماید. در طراحی انواع بالابر ساختمانی از گیربکسهای حلزونی VF استفاده میشود. هماهنگی ظرفیت گیربکس با قدرت موتور اهمیت بالایی دارد. در طراحی بالابر ساختمانی 250 کیلویی از گیربکس VF86 استفاده میشود. اما برای مدلهای بزرگتر باید از گیربکسهای قویتری استفاده کنیم.
بالابر ساختمانی ابزاری کلیدی در تمامی فعالیتهای ساختمانسازی است. بدون حضور این ماشین نمیتوانیم مصالح ساختمانی را برای احداث بناهای چند طبقه جابهجا کنیم. بنابراین لازم است تا انواع بالابر ساختمانی با ظرفیت مناسب و کیفیت ساخت مطلوب را تهیه کرده باشید. برای کسب اطلاعات دقیقتر و اطلاع از انواع محصولات اصلی میتوانید به فضای تخصصی سایت فارم صنعت رجوع کنید.
بتونیر
میکسر بتن یا همان بتونیر ماشین ساخت بتن در سطح کارگاههای عمرانی است. بتن مهمترین مصالح ساختمانی است. این متریال کاربردی که از ترکیب شدن مصالح ساختمانی ساده مانند شن و ماسه و سیمان و آب تهیه میشود، برای ساختن تمامی بخشهای ساختمان کارایی دارد. بتن مصالح ساختمانی ارزان قیمت با قابلیت شکلپذیری عالی است که در صورت ساخته شدن با روشهای مناسب تبدیل به متریالی بسیار سخت و کاربردی خواهد شد.
اگر چه بتن از مصالح سادهای ساخته میشود؛ اما مراحل ساخت پیچیدهای دارد. مهم است که مصالح مانند شن و ماسه، سیمان و آب و... را در نسبت دقیق با یکدیگر مخلوط کنیم. انواع بتونیر برای این منظور طراحی شدهاند.
بتونیر دارای یک دیگ بزرگ و گردان است. این دیگ فرم مخروطی شکل با دهانهای باز دارد و در محل شاسی دستگاه حول محوری ثابت میچرخد. برای چرخیدن دیگ بتونیر نیز از قدرت انواع موتورهای الکتریکی، بنزینی و دیزلی استفاده میکنند.
انواع بتونیر را براساس ظرفیت دیگ آنها در مدلهای 120، 250، 400، 750 و 1000 لیتری دستهبندی میکنند. برای طراحی میکسر بتنهای کوچک مانند نمونههای 120 و یا 250 لیتری از موتورهای تکفاز استفاده میکنند. اما در طراحی مدلهای سنگینتر مانند بتونیر 400 لیتری و گاهاً نمونههای 750 لیتری از موتورهای الکتریکی سهفاز استفاده میکنند. اما برای طراحی بتونیرهای سنگین وزن در رنج 400 الی 1000 لیتری عموماً از موتورهای احتراق داخلی بنزینی سوز و یا دیزلی استفاده میکنند. بتونیرهای خیلی کوچک 120 لیتری نمونههای آزمایشگاهی هستند. باقی مدلها از ظرفیت 250 الی 1000 لیتری در لیست میکسر بتنهای کارگاهی قرار میگیرند.
طراحی بخش مکانیکی برای چرخش دیگ بتونیر در انواع 120 الی 1000 لیتری متفاوت است. معمولاً برای طراحی میکسر بتنهای کوچک از روش دنده زیر دیگ استفاده میکنند. اما با بزرگتر شدن دیگ و افزایش وزن آن از روشهای قدرتمندتری مانند دنده دور کمر دیگ و یا رولیک لاستیک فشرده برای چرخش دیگ استفاده میکنند.
انواع بتونیر از کاربردیترین تجهیزات ساختمانی هستند که برای تهیه بتن با کیفیت بالا مناسب سطح گسترده از فعالیتهای عمرانی طراحی شدهاند.
ناری ساز
ناری ساز نیز به مانند بتونیرها ماشین تخصصی تولید بتن است. با این تفاوت که در ابعاد بزرگ همراه مخزن استوانهای شکل برای نصب ثابت در محل کارگاه بتنسازی و یا کارگاه تولید قطعات بتنی طراحی شده است. هر دستگاه ناری ساز دارای دیگ بسیار بزرگ با طراحی استوانهای است که بخش بالایی آن کاملاً باز است. پروانههایی متصل به محور موتورهای الکتریکی و یا بنزینی و دیزلی در داخل دیگ میچرخند. چرخش پروانهها باعث مخلوط شدن مصالح مانند شن، ماسه، سیمان و آب خواهد شد تا در نهایت بتن مرغوب مناسب عملیات کارگاهی تهیه شود.
دستگاه ناری ساز مخصوص نصب در خطوط تولید بتن طراحی شده است. عملیات تزریق مصالح در داخل دیگ ناری ساز معمولاً به وسیله نوار نقاله در خطوط تولید بتن انجام میشود. از طرفی فرایند تخلیه دستگاه پس از مخلوط شدن نهایی و ساخت بتن نیز ساده است. ناری ساز عملکردی سریع دارد. مدت زمان ساخت بتن دستگاه ناری ساز فقط سه دقیقه است. اما از آنجا که برای جابجا شدن طراحی نشده است و به شکل نصب ثابت کار میکند، مناسب استفاده در محل کارگاه ساختمانسازی و یا انجام عملیاتهای سیار نمیباشد. این دستگاه مخصوص ساخت بتن زیاد در خطوط تولید کارگاههای بتن آماده و یا کارگاههای ساخت قطعات بتنی طراحی شده است.
شیلنگ ویبراتور
شیلنگ ویبراتور ابزار تکمیلی در عملیاتهای بتنریزی است. این ابزار برای تولید ارتعاش در حجم بتن طراحی شده است و استفاده مناسب از آن باعث خروج حبابهای هوا و یکدست شدن حجم نهایی بتن خواهد شد.
بتن در فاز سیالی شکل درست قبل از سخت شدن از چگالی بسیار بالایی برخوردار است. بتن علاقهای به توزیع یکنواخت در فضاهای پیچیده از قالبهای ساختمانی ندارد. در عین حال به سختی در میان فضای محدود میلگردها جاری میشود. به این ترتیب نمیتواند به طور کامل همه فضاها را پر کند. از طرفی حین توزیع مقدار حباب هوای زیادی را محبوس میکند. وجود حباب هوا ساختار بتن را سست خواهد کرد.
مهندسین در حین عملیاتهای متنوع بتنریزی از انواع دستگاه ویبراتور استفاده میکنند تا بتوانند این سیال بسیار چگال را به طور کامل در تمام فضاها توزیع کنند. در عین حال تمام حبابهای داخل بتن را خارج نمایند. با ایجاد ارتعاش در عمق بتن از مقدار اصطکاک میان ذرات شن و ماسه و ملات سیمان کاسته میشود. به این ترتیب بتن بافتی متراکمتر با توزیع یکدستتر و روانتری پیدا میکند که باعث توزیع یکنواخت آن خواهد شد. در عین حال تمام حبابهای هوا خارج میشوند.
هر شیلنگ ویبراتور ابزار ارتعاش قدرتمندی است. این ابزار نوعی شیلنگ مکانیکی طولانی است که در داخل آن محوری فلزی با سرعت زیاد میچرخد. برای چرخش محور فلزی از انواع موتورهای الکتریکی و یا موتورهای بنزینی و دیزلی استفاده میکنند. در انتهای شیلنگ ویبراتور نیز ابزار دیگری به نام پوکر قرار دارد. پوکر وسیله ارتعاش ساز شیلنگ ویبراتور است. هر اندازه ابعاد پوکر بزرگتر باشد، ارتعاش قویتری نیز تولید میشود. اما برای کار انداختن آن به مولدهای بزرگتر و قویتری نیز نیاز داریم.
انواع شیلنگ ویبراتور در مدلهای دستی مانند ویبراتور دریلی و یا مدلهای مکانیکی مانند ویبراتورها با مولد موتور بنزینی و دیزلی دستهبندی میشوند. ویبراتورهای دریلی دارای شیلنگهای کوچکی هستند که ارتعاش سبک با دامنه کوتاه مخصوص ویبره زنی حجم کم بتن تولید میکنند. اما برای ارتعاش حجم زیاد بتن باید از ویبراتورهای قدرتمند مکانیکی استفاده کنید. شیلنگ ویبراتور از کلیدیترین تجهیزات ساختمانی است که حضور آن باعث بهبود عملیات بتنریزی و استحکام نهایی سازههای بتنی خواهد شد.
ماله پروانه ای
ماله پروانه ای ابزار پرداخت نهایی بتن در عملیات کفسازی است. کفسازی با بتن در سطح عموم فضاهای عمرانی اعم از ساختمانسازی و یا محوطهسازی متداول است. در طراحی کف پارکینگها، پارکها و بوستانهای شهری، پیادهروها، معابر شهری، محوطههای ساختمانها و حتی کف انواع سالنهای ورزشی، صنعتی و نمایشگاهی و... از بتن استفاده میکنید. اما در تمامی این کاربردها نیاز به سطوح کاملاً صاف و تراز شدهی بتن دارید. انواع ماله پروانه ای ابزار پرداخت نهایی بتن است که سطح آن را کاملاً صاف و تراز مینماید.
هر دستگاه ماله پروانه ای دارای پروانه ای با پرههای بلند شبیه به پرههای هلیکوپتر است. این شباهت باعث شده تا گاهاً این مالهها با نام ماله هلیکوپتری نیز معرفی شوند. این پروانه در موازات سطح زمین و با فاصله بسیار کم از سطح زمین میچرخد. برای تامین قدرت چرخش پروانه نیز از انواع موتورهای بنزینی و یا دیزلی و در مواردی نادر از موتورهای الکتریکی استفاده میکنند. موتور در بخش بالایی شاسی ماله پروانه ای نصب شده است.
انواع ماله پروانه ای را براساس سایز دهانهی مالهکشی آنها در مدلهای 60 و 90 و 120 سانتیمتری دستهبندی میکنند. ماله پروانه ای 90 متداولترین گونه است. موتور نصب شده در دستگاه بخش کلیدی در تحلیل فنی انواع ماله پروانه ای میباشد. برای طراحی مالههای بزرگتر مانند نمونههای 120 سانتیمتری از موتورهای قویتر دیزلی و برای مدلهای کوچکتر معمولاً از موتورهای ضعیفتر بنزینی استفاده میکنند.
این دستگاه علاوهبر پرههای هلیکوپتری شکل ابزار مسطح سازی دیگری با نام سینی ماله پروانه ای دارد. سینی ماله پروانه ای یک سطح کاملاً گرد با طراحی محدب است که به وسیله چنگکهایی بر روی پروانههای دستگاه نصب میشود. از سینی ماله پروانه ای برای مسطح سازی و تراز کردن سطوح با بتن عمیق و یا بتن نرم و آبدار استفاده میشود. ماله پروانه ای از تجهیزات ساختمانی در عملیات نهایی بتنریزی است که نقش تاثیرگذار برای هر چه صافتر شدن و تراز شدن سطوح بتنی دارد.
شمشه موتوری
شمشه موتوری به مانند ماله پروانه ای از ابزارهای نهایی پرداخت سطوح بتنی در انواع عملیاتهای کفسازی است. با این تفاوت که برای انجام کار در فضاهای کوچک ساختمانی طراحی شده است. در کفسازی طبقات ساختمان و یا فضاهای کوچک مانند حیاط منازل و... نمیتوانیم از ابزارهای بزرگ و قدرتمند ماله پروانه ای استفاده کنیم. این فضاهای کوچک قابلیت کافی برای مانور بالای ماله پروانه ایها را ندارند. اما برای مسطح سازی آنها میتوانیم از ماشین کارآمد شمشه موتوری استفاده کنیم.
شمشه موتوری از تیغههای بلند و مسطح فلزی ساخته شده است. این دستگاه کاملاً شبیه به شمشههای معمولی است. اما دارای تیغههای بلندتر و موتور برای ایجاد ارتعاش است. تیغه بلند و فلزی این شمشهها با طراحی حرکت مکانیکی موتور شرایط ارتعاش دارد. وقتی این تیغههای بلند را بر روی سطوح بتنی میکشید، ارتعاش تیغه به سطح بتن انتقال پیدا میکند. در نتیجه عملکردی شبیه به ارتعاش ویبراتورها اتفاق میافتد. زیرا ارتعاش تیغه باعث از بین رفتن اصطکاک میان ذرات بتن خواهد شد. بتن بافت متراکمتر و یکدستتری پیدا میکند. در فضاهای خالی راحتتر توزیع شده و کاملاً یکنواخت هر سطحی را میپوشاند. از طرفی این ارتعاش باعث خارج شدن حبابهای جامانده در عمق بتن خواهد شد.
انواع شمشه موتوری را براساس طول تیغه شمشه کشی آنها در مدلهای 3 الی 6 متری دستهبندی میکنند. در عین حال نوع موتور و قدرت آن نیز در کارایی و کیفیت نهایی بتن کفسازی شده تاثیرگذار است. شمشه موتوری در دسته تجهیزات ساختمانی تکمیلی برای بهبود روند ساخت عملیاتهای متنوع عمرانی قرار میگیرد.
میلگرد بر هیدرولیک
میلگرد بر هیدرولیک ماشین برش میلگردها برای طراحی ساختارهای آرماتوربندی شده است. بتن مسلح الگوی اصلی طراحی سازههای بتنی است. در طراحی سادهترین قطعات بتنی تا احداث پیچیدهترین سازههای بزرگ عمرانی از شبکههای درهم تنیده شدهی آرماتوری استفاده میشود. این آرماتورها تماماً از برش و خمکاری میلگردها تهیه میشوند و میلگرد بر هیدرولیک ابزار تخصصی برای برش و خمکاری میلگردها است.
برای برش زنی میلگردها ابزارهای دستی نیز طراحی شده است که مناسب کار در عملیاتهای کوچک هستند. برای کار در فضاهای بزرگ ساختمانسازی باید از ماشین کارآمد میلگرد بر هیدرولیک استفاده کنید. زیرا تعداد میلگردها زیاد است. در عین حال برش زنی هر کدام از آنها نیاز به قدرت بالایی دارد. میلگرد بر هیدرولیک برای برش زنی تعداد زیاد میلگرد در سرعت کم اما دقت زیاد طراحی شده است.
در طراحی هر دستگاه میلگرد بر از یک سیستم قدرتمند هیدرولیکی استفاده میشود. این سیستم شامل پمپ هیدرولیکی، شیر کنترل هیدرولیکی، جک هیدرولیکی و اتصالات مربوطه است. قدرت سیستم نیز توسط الکتروموتورهای تکفاز و یا سهفاز تامین خواهد شد. در نهایت سیستم هیدرولیکی برای جابجایی بازوی مکانیکی که قیچی برش میلگرد است، کارایی دارد. هر دستگاه میلگرد بر هیدرولیک دارای دو عدد فک برش میلگرد میباشد. یکی از فکها کاملاً ثابت است؛ اما فک متحرک تحت تاثیر قدرت جک هیدرولیک جابهجا میشود و میلگردها را در اندازههای دقیق برش میزند.
میلگرد بر هیدرولیک از تجهیزات ساختمانی است که سرعت اجرای عملیات را دو چندان خواهد کرد. به هر صورت در سطح اجرای سازههای بتن مسلح با تعداد زیاد میلگردها مواجه هستیم که باید برای برش و خمکاری سریع آنها برنامه داشته باشیم. میلگرد بر هیدرولیک ابزار تخصصی در عملیات سنگین آرماتور سازی است. انواع میلگرد بر هیدرولیک را براساس قدرت برش زنی در میلگردها با قطرهای گوناگون دستهبندی میکنند. قویترین آنها قادر است تا میلگردها با قطر 32 میلیمتری را نیز برش بزند.
خاموت زن هیدرولیک
خاموت زن هیدرولیک به مانند میلگرد بر، دستگاه برش و خمکاری میلگردها است. اما وظیفه آن تهیه خاموت است. خاموت اشکال هندسی تهیه شده از میلگردهای نازک است. خاموتها در تعداد زیاد برای شکلدهی ساختار آرماتوربندی شده استفاده میشوند. در طراحی آرماتور هر ساختمان به تعداد زیاد خاموت در اشکال گوناگون نیاز داریم. برای این منظور دستگاه خاموت زن هیدرولیک طراحی شده است.
هر دستگاه خاموت زن دارای یک سیستم هیدرولیک قدرتمند است. این سیستم شامل تمام بخشها مانند موتور الکتریکی، پمپ هیدرولیکی، شیر کنترل، جک و اتصالات میشود. در طراحی هر دستگاه خاموت زن، فک متحرک با شکل حرکت گردشی طراحی شده است. میلگردها داخل فک متحرک و ثابت دستگاه قرار میگیرند و در امتداد چرخش دایرهای فک متحرک خم میشوند. مقدار زاویه خمکاری بستگی به مقدار حرکت دورانی فک متحرک دارد. به این ترتیب این دستگاه میتواند میلگردهای بلند و کاملاً صاف را به خاموتهای فرم دهی شده در اشکال مربعی، مستطیلی، مثلثی و... تبدیل نماید.
دستگاه شاخ گوزنی
دستگاه شاخ گوزنی نیز در دسته ماشینآلات برش و خمکاری میلگردها قرار میگیرد. اما مورد مصرف آن متفاوت از خاموت زن برای تولید نرده حفاظهای شاخ گوزنی است. حفاظ شاخ گوزنی از بهترین نردهها برای پوشاندن بالای دیوارها است. زیرا طراحی کاملاً زیبایی دارند. در عین حال به طور کامل مانع از عبور افراد میشوند.
هر نرده شاخ گوزنی از اتصال تعداد زیاد میلگرد با طراحی خمکاری شدهی مخصوصی ساخته میشود. دستگاه شاخ گوزنی ابزار خمکاری میلگردها است که در نهایت فرم نهایی نرده شاخ گوزنی را ایجاد میکند. در طراحی دستگاه شاخ گوزنی نیز از یک سیستم قدرتمند هیدرولیکی استفاده شده است. جک هیدرولیکی این سیستم از هر دو سمت برای جابجایی بازوهای خمکاری و برش زنی استفاده میکند. در یک سمت این جک ابزار برشکاری میلگردها تعبیه شده است که هر میلگرد را در زوایای تخت و سرنیزهای برش میزند. در سمت دیگر جک نیز ابزار خمکاری تعبیه شده است که مخصوص فرم دهی شاخ گوزنی است. این بخش شامل دو فک دندانهدار است. میلگردها در داخل این فکها قرار میگیرند و با عملکرد دستگاه به حالت مواج خمکاری میشوند. با اتصال میلگردهای مواج به یکدیگر از طریق جوشکاری، نرده حفاظ شاخ گوزنی ساخته خواهد شد.
دستگاه شاخ گوزنی از تجهیزات ساختمانی اصلی نیست. حتی از آن در محل ساختمان نیز استفاده نمیشود. این دستگاه برای استقرار در محل کارگاه تولید نرده طراحی شده است. اما به هر صورت از آنجا که یکی از کاربردیترین مصالح تکمیلی فضاهای ساختمانی را تولید میکند، در لیست تجهیزات ساختمانی مورد ارزیابی قرار میگیرد.
کمپکتور
کمپکتور ابزار کوبش خاک است. از این دستگاه برای تکمیل زیرسازی عملیاتهای متنوع عمرانی استفاده میشود. کمپکتور با کوبشهای متوالی، خاک زیر پای ساختمانها را قبل از انجام هر عملیات عمرانی کاملاً فشرده و متراکم میکند. به این ترتیب خاک کوبیده شده تحمل بار سنگین ساختمانهای بزرگ را دارد.
کوبش خاک مهمترین عملیات آغازین برای ساخت هر نوع ساختمان و حتی محوطهسازی و راهسازی است. برای کوبش خاک در فضاهای بزرگ مانند عملیاتهای راهسازی از انواع غلتکهای ارتعاش استفاده میکنند. اما برای کوبش خاک در فضاهای کوچک مانند پیسازی ساختمانها نیاز به کوبندههای کوچک با قدرت مانور بالا داریم. انواع کمپکتور برای این منظور طراحی شدهاند.
انواع کمپکتور در مدلهای صفحهای و قورباغهای دستهبندی میشوند. کمپکتور صفحهای نمونه متداولتر است که دارای صفحه فلزی بسیار سنگین است. مکانیزم مکانیکی ضربهای در این دستگاه طراحی شده است تا قدرت گردش موتورهای بنزینی و گاهاً برقی را به یک حرکت نوسانی و ضربه گونه صفحههای فلزی کمپکتور تبدیل نماید. صفحه پهن و سنگین کمپکتور با هدایت قدرت موتور در ضربات کوبنده سطح خاک را متراکم میکند.
کمپکتور قورباغهای نمونهای کمتر متداولی است. ابزار کوبش این دستگاه نیز یک صفحه فلزی است. اما این صفحه کوچک است و همراه خود دستگاه دارای حرکتهای کوبشی میباشد. بخش مکانیکی تولید ضربه کمپکتور قورباغهای به شکلی است که هر بار کل بدنه سنگین دستگاه از روی زمین بلند میشود تا در بازگشت نیروی زیاد به صفحه فلزی برای کوبش خاک وارد نماید.
ظرفیت کوبش خاک کمپکتور قورباغهای از کمپکتور صفحهای کمتر است. اما هر بار کوبش آن قویتر میباشد. بنابراین اگر چه مدلهای قورباغهای سرعت کوبش کمی دارند و در محیطی کوچک کارایی دارند؛ اما میتوانید لایههای خاک را خیلی بهتر و عمیقتر از کمپکتورهای صفحهای متراکم سازید.
کاتر آسفالت بر
کاتر آسفالت بر ماشین برش زنی در سطح فعالیتهای ساختمانسازی است. سطوح عمرانی اعم از آسفالت، بتن، سنگ، موزاییک و... متریالهای بسیار سرسختی هستند که به راحتی نمیتوانیم آنها را بشکافیم. در عین حال برای بسیاری از عملیاتها مانند ترمیم سطوح آسیب دیده آسفالتی و یا نصب تاسیسات و تعمیرات آنها و... نیاز به برشهایی دقیق در سطح آسفالت و بتن داریم. با بیل و کلنگ هرگز نمیتوانیم در تخریب منظم و هدفمند سطوح سخت مانند آسفالت و بتن فعالیت کنیم. برای این کار دستگاه کاتر آسفالت بر طراحی شده است.
کاتر آسفالت بر دارای یک تیغه دیسکی شکل بسیار بزرگ از جنس فولاد ضد زنگ است. نوع آلیاژ تیغه و نوع شکل سگمنتهای آن در اطراف تیغه نوع ظرفیت برش زنی آنها را تعیین میکند. برای این منظور انواع تیغه کاترهای آسفالت بر و بتن بر طراحی شدهاند.
این تیغهها با سرعت بسیار زیاد و قدرت بالا شروع به چرخش میکنند و در حین چرخیدن توانایی بریدن سطوح سخت مانند آسفالت و بتن را دارند. برای چرخش قدرتمند این تیغهها از انواع موتورهای بنزینی و دیزلی استفاده میشود. چرخش تیغهها باید سریع باشد. در عین حال باید قدرت بالایی نیز داشته باشد. حرکت کند تیغهها توانایی برش سطوح را ندارد. در مقابل نیز حرکت ضعیف آنها باعث گیر کردن تیغه در سطوح سخت مانند آسفالت و بتن خواهد شد.
انواع کاتر آسفالت بر را براساس سایز تیغه کاتر آنها دستهبندی میکنند. برای مدلهای کوچکتر از موتورهای بنزینی و برای طراحی شاسیهای بزرگ و قدرتمند از موتورهای دیزلی استفاده میشود. شاسی کاتر آسفالت بر بخش کلیدی در طراحی و قابلیت کاربردی این دستگاه است. این شاسی باید از ورقهای بسیار محکم ساخته شده باشد. در عین حال از امکانات کافی مانند سیستم آبپاش، اهرم کنترل ارتفاع، سپرهای حفاظتی و... برخوردار باشد.
دستگاه ستون ریز
دستگاه ستون ریز برای دقت و سادگی عملیات تزریق بتن در ستونهای قالببندی شده طراحی شده است. این دستگاه سرعت و دقت اجرای عملیات اسکلتسازی ساختمانهای بزرگ بتنی را توسعه میدهد. در طراحی ساختمانهای اسکلت بتنی از تعداد زیاد ستونهای بتنی استفاده میشود. هر ستون دارای تعداد زیاد میلگرد است که باید به طور کامل با حجم یکنواخت بتن پوشانده شوند. لذا در ابتدای ساخت از انواع قالبها برای فرم دهی شکل ستونها استفاده میشود. بتن باید از بخش بالایی قالبها به داخل فضای ستون تخلیه شود. این در حالی است که برای تخلیه بتن در دهانه قالب ستونها هیچ تکیهگاهی وجود ندارد.
دستگاه ستون ریز مخصوص چنین شرایطی طراحی شده است. در روشهای کلاسیک کارگران مجبور هستند که سطلهای فلزی پر از بتن را تا بالای قالب ستونهای بتنی حمل کنند. این کار سخت و زمانبر است. در عین حال خطر افتادن کارگران و یا ریختن بتن و اتلاف آن حین تزریق ستونها وجود دارد. اما دستگاه ستون ریز تمام این مشکلات را برطرف کرده است. این دستگاه یک شاسی مثلثی شکل است که در کنار قالبهای بلند ستونهای بتنی ساختمان مستقر میشود. بر روی وتر این شاسی مثلثی شکل برای جابجایی باکت حمل بتن ریلهایی نصب شده است. باکت حمل بتن نیز به وسیله سیم بکسل تا ارتفاع بالای قالبهای بتنی جابجا میشود.
دستگاه ستون ریز به شکلی طراحی شده است که به راحتی میتوانیم در داخل باکت حمل بتن، پای دستگاه بتن ریخته و آن را تا بالای ریل در کنار دهانه قالب ستونهای ساختمانی هدایت کنیم. در نهایت نیز عملیات تخلیه کاملاً اتوماتیک وار انجام خواهد شد. دستگاه ستون ریز ریلی از جمله تجهیزات ساختمانی کارآمد در فضاهای بزرگ ساختمانسازی است. این دستگاه سرعت و دقت عملیاتهای عمرانی در فعالیتهای ساختمانسازی را بهبود میبخشد.
الیاف بتن پلی پروپیلن
الیاف بتن پلی پروپیلن پرمصرفترین الیاف پلیمری است که برای تقویت بتن استفاده میشود. بتن الیافی نوعی تکامل یافته از بتنهای معمولی است. بتن معمولی از ترکیب ساده شن، ماسه، سیمان و آب تهیه میشود. این بتنها مقاوم هستند. اما در برخی قابلیتها مانند ضدانفجار بودن و یا ضدآب و ضد حریق شدن ناتوان هستند. از انواع الیاف بتن برای تقویت ساختار نهایی بتن و افزودن برخی ویژگیهای کلیدی به آن استفاده میکنند.
انواع الیاف بتن تنوع گسترده دارند. الیاف کربن، آرامید، شیشهای، سنستیک، فلزی و... نمونههای متداول هستند. اما الیاف بتن پلی پروپیلن از تمامی دیگر الیافها کاربردیتر است. از الیاف بتن پلی پروپیلن برای ساختن بتنهای ضدانفجار، ضد زلزله با ساختار کاملاً مقاوم و ماندگار استفاده میشود.
جمعبندی
ساختمانسازی بدون استفاده از تجهیزات ساختمانی عملاً غیرممکن است. حتی در کوچکترین پروژههای عمرانی نیز نیاز به کارآمدترین ماشینها دارید. قیمت تجهیزات ساختمانی گاهاً قابل توجه است. اما هرگز با قیمت بالای مصالح ساختمانی برابری نمیکند. حضور یک ماشین کارآمد، استاندارد با ظرفیت کافی تأثیری چشمگیر در کاهش اتلاف انواع مصالح ساختمانی دارد. در عین حال باعث بهبود شرایط کار ساختمان سازی خواهد شد. با استفاده مناسب از تجهیزات ساختمانی نیاز کمتری به نیروی کار داریم. در نتیجه حتی در دستمزد پرسنل نیز صرفهجویی خواهد شد. از طرفی سرعت اجرای عملیات عمرانی افزایش پیدا میکند که در نهایت به مدیریت هزینه و صرفهجویی در مخارج ساختمان میانجامد.
برای خرید انواع تجهیزات ساختمانی با کیفیت اصلی از معتبرترین برندهای داخلی و خارجی میتوانید از خدمات فروش آنلاین سایت فارم صنعت استفاده کنید. فارم صنعت مجری تخصصی عرضه انواع ماشینآلات ساختمانی است. در بستر اطلاعاتی فارم صنعت به بررسی فنی و تحلیل کاربردی انواع ماشینآلات پرداخته شده است. در صورت نیاز میتوانید از خدمات مشاورهی تخصصی کارشناسان خبره فارم صنعت برای تحلیل فنی و کاربردی و البته اطلاع از قیمت تجهیزات ساختمانی استفاده کنید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات: