خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

چکش تخریب

چکش تخریب

      مرتب‌سازی محصولات:

    • پیش‌فرض
    • ارزان‌ترین
    • گران‌ترین
    • جدید‌ترین
    • پرفروش‌ترین
    • پربازدیدترین
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    فهرست مطالب

    تخریب، بخشی از عملیات‌های عمرانی است. برای هر نوع پروژه بازسازی و یا نوسازی نیاز به تخریب بخش‌هایی از سازه‌های عمرانی دارید. تخریب دیوارهای بتنی، آجری و یا کف‌های سنگی و موزاییکی تا بتنی و... از جمله عملیات‌های متداول در فرایندهای ساختمان‌سازی هستند. انواع چکش تخریب برای سادگی کار حین فعالیت‌های این‌ چنینی طراحی شده‌اند.چکش تخریب برای راحتی و سرعت بخشیدن به سلسله عملیات‌های تخریب طراحی ‌شده‌اند. بدون استفاده از انواع چکش تخریب عملیات‌های عمرانی سخت، طولانی و طاقت‌فرسا می‌شود. حتی گاهی چاره‌ای جز استفاده از این ابزارهای کارآمد نداریم. تخریب یا سوراخ‌کاری سازه‌های بتنی، سنگی و بتن آرمه از چنین شرایطی است. برای بهره‌مندی مفید از انواع چکش تخریب باید دید فنی مناسب از آنها داشته باشید. در ادامه به تحلیل فنی و کاربردی انواع چکش تخریب می‌پردازیم.
    چکش تخریب
     

    چکش تخریب یا پیکور چیست؟

    چکش تخریب نوعی ابزار کوبنده با قدرت بسیار زیاد است که مخصوص خراب کردن سازه‌های عمرانی طراحی ‌شده است. این دستگاه با استفاده از مولدهای برقی و یا بادی کار می‌کند. در طراحی این دستگاه مکانیزمی استفاده ‌شده است که حرکت چرخشی موتور را تبدیل به حرکت رفت و برگشتی و کوبنده می‌کند.انواع چکش تخریب یا پیکور را براساس وزن آنها دسته‌بندی می‌کنند. پیکورهای سنگین‌تر از قدرت کوبش بالاتری برخوردار هستند و می‌توانیم از آنها در عملیات‌های سنگین‌تری استفاده کنیم. از طرفی مقدار فرکانس کوبش مته نیز از معیارهای دسته‌بندی انواع پیکور می‌باشد. فروش چکش تخریب نیز بر اساس وزن و فرکانس کوبش آنها انجام می شود. 

    کاربردهای چکش تخریب

    این دستگاه در تمامی مدل‌ها برای خراب کردن سریع سازه‌های بتنی و سنگی و یا آجری طراحی ‌شده‌اند. چکش‌های تخریب در دو مدل از نوع کوبشی یا هیلتی و دریلی یا بتن کن دسته‌بندی می‌شوند.چکش تخریب هیلتی ابزار تخریب و کنده‌کاری ساختارهای عمرانی است. با استفاده از انواع هیلتی می‌توانیم یک دیوار بتنی را خرد کرده و یا کف موزاییکی و سنگی را بشکافیم. هر اندازه وزن هیلتی بیشتر باشد، قدرت تخریب آن نیز بالاتر است.اما بخش بزرگی از انواع چکش تخریب در دسته دریل بتن کن قرار می‌گیرند که دریل بتن کن ابزار حفاری در سازه‌های عمرانی است. با استفاده از مته‌های قدرتمند و چرخشی دریل بتن کن می‌توانیم حفره‌های عمیق و بزرگ در دل سازه‌های بتنی، آجری و یا سنگی ایجاد کنیم. از طرفی قدرت کوبشی این دستگاه تاثیر مستقیم بر قیمت چکش تخریب دارد. 

    انواع مدل‌های چکش تخریب

    انواع مدل‌های چکش تخریب را براساس وزن، قدرت کوبش، مقدار قدرت تخریب و... دسته‌بندی می‌کنند. اما معیار اصلی، نوع نیروی محرکه برای کارکرد دستگاه است. برای این منظور انواع چکش تخریب در دو مدل چکش تخریب برقی و بنزینی قرار می‌گیرند. 

    چکش تخریب برقی

    چکش تخریب برقی پرکاربردترین ابزار کوبش برای تخریب سازه‌های بتنی و آجری است. این چکش‌ها با استفاده از قدرت موتورهای الکتریکی کار می‌کنند. برای طراحی تمامی این چکش‌ها از الکتروموتورهای تک‌فاز ۲۲۰ ولت جریان AC استفاده ‌شده است. اما برای طراحی انواع آنها از موتورها در توان‌های گوناگون استفاده می‌شود. انواع چکش تخریب برقی در مدل‌های کوچک ۷ کیلویی تا مدل‌های بزرگ ۳۲ کیلویی طراحی می‌شوند. کار کردن با این مدل‌های برقی ساده است. اما در هر حال نیاز به کابل کشی دارند که گاهاً در سطح پروژه‌های بزرگ تخریب سازه‌ها مشکل‌ساز می‌شود. از طرفی مناسب کارهای تخریب در مناطق دوردست و یا پروژه‌های فاقد برق شهری نیستند. 

    چکش تخریب بنزینی

    برای تولید توان کوبش این چکش‌ها از قدرت موتورهای بنزینی استفاده ‌شده است. این چکش‌های تخریب بنزینی را در مدل‌های سنگین از ۱۱ کیلو به بالاتر طراحی می‌کنند. در همه این مدل‌ها از موتورهای تک ‌سیلندر بنزین سوز با عملکرد ۴ زمانه و یا ۲ زمانه استفاده شده ‌است. موتورها معمولاً استارت هندلی هستند. قدرت این موتورهای بنزینی قابل‌ توجه است و به ‌راحتی می‌توانند مقدار توان کوبش کوبنده‌ای مته هیلتی را تأمین نمایند. این مدل چکش‌های تخریب بنزینی برای عملیات‌های سنگین در پروژه‌ها فاقد نیروی برق شهری تک‌فاز طراحی شده‌اند. لذا کاملا مناسب عملیات در مناطق دوردست، فعالیت‌های سیار و یا پروژه‌های بزرگ هستند.
    چکش تخریب

    انواع پیکور برحسب سیستم روغن‌کاری

    هر دستگاه چکش تخریب دارای بخش‌های متحرک کوبنده است. این بخش‌های مکانیکی از جابه‌جایی بازوی قدرتمند سیلندر هیدرولیکی در امتداد حرکت چرخشی موتور دستگاه توانایی کوبش دارد. بخش‌های داخلی هر دستگاه چکش تخریب نیاز به روانکاری دارند. در غیر این ‌صورت به ‌علت اصطکاک زیاد، قطعات متحرک مکانیکی دستگاه داغ کرده و خراب می‌شود.انواع پیکور برحسب سیستم روغن‌کاری را در دو تیپ روغنی و گریسی دسته‌بندی می‌کنند. 

    چکش تخریب روغنی

    برای روانکاری بخش‌های متحرک این نوع چکش تخریب از روغن روانکاری استفاده ‌شده است. این چکش‌ها دارای محفظه آب‌بندی شده برای نگهداری روغن روانکاری هستند. چکش تخریب روغن را در سایزهای کوچک طراحی می‌کنند. مناسب عملیات تخریب در هر نوع و آب‌وهوایی هستند. اما در صورت خرابی کاسه نمد احتمال نشت روغن زیاد است. در صورت نشت روغن بخش روانکاری چکش ناقص انجام می‌شود. در این ‌صورت باید پس‌ از رفع عیب برای تزریق مجدد روغن روانکاری اقدام کنید. 

    چکش تخریب گریس

    در روانکاری بخش‌های متحرک این چکش‌ها از گریس‌های نسوز استفاده ‌شده است. مناسب طراحی چکش‌های بزرگ و قدرتمند هستند. احتمال نشتی گریس در اثر خرابی کاسه نمد وجود ندارد. بازه کارکرد گریس طولانی‌تر از روغن روانکاری است. اما در هوای خیلی سرد یخ می‌زند. در این ‌صورت ممکن است حین کار با چکش تخریب به مشکل بخورید. 

    انواع پیکور براساس نیروی کوبش

    قدرتی چکش تخریب را با استفاده از وزن آنها ارزیابی می‌کنند. هر اندازه وزن چکش تخریب بالاتر باشد، قاعدتاً در طراحی آن از موتورهای قوی‌تری نیز استفاده شده‌ است. به ‌این ‌ترتیب وزن، ارتباط مستقیمی با قدرت کوبش چکش تخریب دارد. البته واحد اندازه‌گیری قدرت کوبش هر دستگاه چکش تخریب ژول می‌باشد.چکش‌ها با عدد ژول بالاتر قدرت کوبش بزرگتری نیز دارند. به ‌عنوان مثال قدرت کوبش یک چکش تخریب ۶ کیلوگرمی نهایتاً ۱۵ ژول است. همین طور یک چکش ۳۰ کیلویی می‌تواند قدرتی در حد ۶۵ ژول داشته باشد. بر این اساس انواع پیکور با توجه به نیروی کوبش در دسته‌بندی های زیر قرار می‌گیرند.

    چکش تخریب ۶ کیلوگرمی

    مناسب تخریب‌های سبک نظیر حذف کاشی دیوارها و یا تخریب دیوارهای آجری است. این مدل‌های ۶ کیلویی قدرت تخریب سازه‌های بتنی را ندارند.

    چکش تخریب ۱۱ کیلویی

    کاربردی‌ترین مدل چکش تخریب است که هم برای تخریب سطوح کاشی‌کاری شده و هم برای تخریب دیوارهای سبک بتنی استفاده می‌شود. این چکش‌ها می‌توانند قدرتی معادل ۱۱ ژول را تولید نمایند.
    چکش تخریب برند anchor

    چکش تخریب ۱۵ کیلویی

    کاملاً مناسب تخریب سازه‌های بتنی تا عمق ۱۰ سانتی‌متر هستند.

    چکش تخریب ۳۰ کیلویی

    این چکش‌ها ابعاد درشت و قدرت بالایی دارند. قدرت تخریب این چکش‌ها تا فراتر از 60 ژول می‌باشد. از این چکش‌های سنگین ۳۰ کیلویی برای تخریب بتن‌های عمیق بیشتر از ۱۰ سانتی‌متر و یا شکستن سنگ‌ها مانند گرانیت و... استفاده می‌کنند. 

    انواع برندهای چکش تخریب

    برندهای تولید کننده انواع چکش تخریب متنوع هستند. به ‌راحتی می‌توانیم لیست بلند بالایی از کمپانی‌های ریز و درشت در این زمینه را معرفی کنیم. اما قطعاً علاقه دارید تا از بهترین های بازار اطلاع داشته باشید. در این بخش به بهترین مارک چکش تخریب اشاره می‌کنیم.

    چکش تخریب رونیکس

    رونیکس برند آشنا در سطح بازار داخل ایران است. این برند ایرانی است و با هدف طراحی انواع ابزارهای موتوری فعالیت می‌کند. دامنه فعالیت رونیکس بسیار گسترده و شامل هر نوع ابزار موتوری با عملکرد دستی می‌شود. چکش تخریب بخش مهمی در سبد محصولات رونیکس است. چکش‌های موتوری این برند به جان ‌سختی، قدرت زیاد و البته توان ضربات کارآمد شهرت دارند. رونیکس به یقین در لیست بهترین مارک چکش تخریب قرار دارد.

    چکش تخریب بوش

    بوش کمپانی ریشه‌دار آلمانی است. این کمپانی یک ابرشرکت آلمانی است که در زمینه‌های گسترده طراحی انواع ماشین‌آلات فعالیت می‌کند. رد پای بوش را حتی می‌توانید در خودروسازی و کشتی‌سازی هم جستجو کنید. اما عمده تمرکز بوش در طراحی ابزارهای ساده موتوری است. چکش‌های تخریب بوش کیفیت ساخت بالایی دارند. جان‌سخت هستند و می‌توانند تا مدت‌ها بدون مشکل از پس سخت‌ترین پروژه‌های تخریب برآیند. بوش همواره در سطح بهترین های جهان قرار دارد و بهترین مارک چکش تخریب های سنگین وزن می باشد.

    چکش تخریب دیوالت

    دیوالت از برندهای صاحب سبک آمریکایی است. این کمپانی، تخصصی در زمینه طراحی و تولید انواع ابزارهای دستی و موتوری فعالیت می‌کند. تاریخچه فعالیت کمپانی دیوالت به ۱۹۲۳ باز می‌گردد. هم‌اکنون ابزارهای موتوری دیوالت از پرفروش‌ترین‌ها در سراسر جهان هستند. چکش‌های تخریب دیوالت طراحی مقاوم اما کارکردی ساده دارند. در طراحی این چکش‌ها از اصول ارگونومیک مناسب کار طولانی استفاده شده ‌است.

    چکش تخریب آ. ا. گ

    آ. ا. گ (AEG) از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده تجهیزات الکتریکی است. این شرکت آلمانی است و تاریخچه‌ی فعالیت صنعتی آن به سال ۱۸۸۳ باز می‌گردد. آ. ا. گ یکی از قدیمی‌ترین شرکت‌های تولید کننده‌ی ابزارهای موتوری در سراسر جهان است. این شرکت در زمینه طراحی انواع چکش تخریب نیز فعالیت گسترده دارد. چکش‌های آ. ا. گ را به بهره‌مندی از قدرت زیاد در ابعاد کوچک با طراحی جان‌ سخت و کارآمد می‌شناسند.
    چکش تخریب برند AEG

    چکش تخریب ادون

    ادون برجسته‌ترین برند چینی است که در زمینه طراحی ابزارهای موتوری فعالیت می‌کند. ادون یک کمپانی مطرح چینی با دامنه فعالیت جهانی است که محصولات خود را در کلاس رقابت با بهترین‌های جهان طراحی کرده‌ است. در حال حاضر چکش‌های ادون در سطح بازار داخل محبوب هستند. زیرا هم قیمت مناسبی دارند و هم از طراحی و کیفیت ساخت خوبی برخوردار هستند.

    چکش تخریب توسن

    توسن (TOSAN) از دیگر برندهای چینی بازار است که محصولات با کیفیت خوبی را طراحی کرده ‌است. توسن یک کمپانی چینی است که در کارخانجات واقع ‌شده در کشورهای مختلف محصولات خود را تولید می‌کند. توسن در ایران صاحب یک کارخانه‌ی مدرن ساخت انواع ابزارهای موتوری است. 

    بهترین چکش تخریب کدام است؟

    قاعدتاً باید بهترین چکش تخریب‌ها را از بهترین برندهای بازار که جمع کاملی از آنها را معرفی کردیم، تهیه کنیم. اما تناسب طراحی چکش تخریب با نوع کار از اهمیت بالایی برخوردار است. بهترین چکش‌ها از بهترین برندها نیز نمی‌توانند در کارهای غیرتخصصی خودشان کارآمد باشند. یک چکش تخریب ایده‌آل دارای ویژگی‌های زیر است.
    • قدرت موتور آن با وزن آن همخوانی دارد.
    • از نرخ سرعت بالایی برخوردار هستند. نرخ سرعت چکش تخریب، تعداد ضربات کوبنده آن در هر دقیقه می‌باشد. بهترین‌ها دارای نرخ ۱۹۰۰ الی 2600 ضربه در هر دقیقه هستند.
    • از انعطاف مناسب پذیرش انواع قلم‌ها برخوردار باشد. بهترین‌ها دارای قلم گیرهای ۵ و یا 6 شیار هستند.
    • از امکان تنظیم زاویه دسته و یا قلم حین عملیات تخریب برخوردار باشد.
    • طراحی ارگونومیک داشته باشند. به شکلی که کار کردن با وزن سنگین آنها حین کار سخت تخریب ساده باشد. چکش تخریب ایده‌آل با استفاده از ضربه گیرها طراحی ‌شده‌اند تا باعث ناراحتی عضلانی و عصبی کارگران نشوند.
     

    تعمیر و نگهداری و سرویس چکش تخریب

    • از دستگاه چکش تخریب برای اهرم کردن و بلند کردن قطعات سنگی و بتنی استفاده نکنید. مته چکش تخریب برای خراب کردن در حرکت‌های کوبنده طراحی ‌شده است. اگر از این مته فلزی برای بلند کردن قطعات خرد شده استفاده کنید، بخش گلدانی چکش تخریب می‌شکند و یا گشاد می‌شود.
    • در دوره‌های سرویس دستگاه و یا هر نوع عملیات تعمیر چکش تخریب حتماً پین قلم گیر را تعویض کنید. این پین برای ثابت کردن مته‌ها هستند. اما به ‌مرور زمان در اثر کار مداوم دچار خوردگی شده و از فرم خارج می‌شوند.
    • برای مونتاژ کردن دستگاه پس‌ از پایان هر دوره سرویس و یا تعمیرات حتماً از چسب‌های مخصوص رزوه استفاده کنید. این چسب‌ها مانع از شل شدن پیچ‌ها حین عملیات تخریب می‌شوند.
    • چکش تخریب را در فضای باز به حال خود رها نکنید. مواجه شدن طولانی ‌مدت با آب و یا هوای مرطوب باعث زنگ زدن قطعات متحرک فلزی و خشک شدن دستگاه می‌شود.
    • سلامت کابل برق چکش تخریب را چک کنید. کابل برق پوسیده، پاره شده و یا تاب برداشته را تعویض کنید.
    • در بازه زمانی‌های معین دستگاه را از لحاظ فنی و موتوری سرویس کنید. این سرویس شامل بازدید ذغال موتور، بازدید اتصالات مکانیکی و بررسی عملکرد بخش کوبنده است.
    • در بازه‌های معین بخش‌های داخلی دستگاه را روانکاری کنید. در این ‌صورت باید مخزن دستگاه را به فراخور نوع طراحی دستگاه از روغن و یا گریس مناسب پر کنید.
    شخصی در حال تعمیر و نگهداری چکش تخریب

    نکات ایمنی کار با چکش تخریب

    • در هوشیاری کامل با دستگاه چکش تخریب کار کنید. در حین خواب‌آلودگی، بیماری، اختلالات هوشیاری، مصرف الکل و یا تأثیر دارو از این دستگاه استفاده نکنید.
    • در حین کار با چکش تخریب سیگار نکشید. زیرا نیکوتین سیگار جذب خون شده و با جریان یافتن خون وارد دست و انگشتان می‌شود. در این ‌صورت آسیب ناشی از لرزش دستگاه را دو چندان می‌کند.
    • در حین کار با چکش تخریب حتماً از سیم برق دستگاه محافظت کنید. سیم برق دستگاه و حتی سیم کابل سیار را از حرارت، سیالات روغنی، لبه‌های تیز و دیگر دستگاه‌های کارگاهی و یا مسیر تخریب آوار پس ‌از عملیات چکش تخریب دور نگه دارید.
    • از چکش تخریب برای کار در پروژه‌های مناسب استفاده کنید. هر چکش تخریب ظرفیت تخریب معینی دارد. کار در پروژه‌های سنگین باعث خراب شدن زودهنگام دستگاه خواهد شد.
    • از دستکاری کردن بی‌مورد دستگاه چکش تخریب جداً خودداری کنید. هر نوع دستکاری بی‌مورد باعث به ‌هم خوردن تنظیم مشخصه‌های فنی دستگاه شده که عملکرد آن را ناقص و ضعیف می‌کند.
    • از حضور افراد متفرقه در حین کار با چکش تخریب جلوگیری کنید. قطعات سنگی در حین تخریب به اطراف پرت می‌شوند که باعث آسیب دیدن این افراد خواهد شد.
    • قبل ‌از آغاز به کار دستگاه حتماً بخش قلم گیر را بررسی کنید. تمامی اتصالات دستگاه را چک کنید و هر اتصال شکسته و یا شل شده را تعمیر کنید. وضعیت کارکرد موتور و زغال‌های آن را چک کنید. در صورت لزوم ذغال موتور را تعویض کنید.
    • در حین کار با چکش تخریب حتماً از دستکش مناسب و کفش کار مخصوص در کنار لباس کار آستین‌دار استفاده کنید.
    • از کار طولانی‌ مدت با دستگاه خودداری کنید. در حین کارهای طولانی به دستگاه استراحت دهید. در این فرصت دست‌های شما نیز استراحت می‌کنند. کار یکسره بدون وقفه باعث خرابی زودهنگام دستگاه و همچنین بروز مشکلات و بیماری‌های عصبی مانند انگشت سفیدی می‌شود.
    شخصی در حال استفاده از چکش تخریب
    چکش تخریب، دستگاه قدرتمند برای تسریع در عملیات اصلاح و یا بازسازی فضاهای عمرانی است. قیمت چکش تخریب به عوامل متعددی مانند قدرت کوبش، نرخ تولید ضربه، تکنولوژی ساخت، برند سازنده و وزن دستگاه بستگی دارد. اما در هر صورت حین انتخاب این دستگاه از توانایی آن برای انجام کارهای تخریبی خود اطمینان داشته باشید. اگر چه همه هیلتی‌ها قدرت تخریب دارند؛ اما قدرت تخریب آنها مناسب همه پروژه‌ها نیست. هیلتی‌های سبک در تخریب سازه‌های حجیم بتنی ناتوان هستند. در عین ‌حال کار کردن با هیلتی‌های سنگین در پروژه‌های کوچک سخت و غیرمنطقی است.

        مرتب‌سازی مقالات:

      • پیش‌فرض
      • جدید‌ترین
      • پربازدیدترین
      • بیشترین امتیاز

        جدید‌ترین مقالات:

      مشاهده مقالات بیشتر
      دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
      کاربر میهمان

      تایید و ارسال
      انصراف
      دیدگاه کابران:
        نمایش دیدگاه‌های بیشتر