ماشین آلات کشاورزی
- پیشفرض
- ارزانترین
- گرانترین
- جدیدترین
- پرفروشترین
- پربازدیدترین
مرتبسازی محصولات:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
فهرست مطالب
- انواع ماشین آلات کشاورزی کدامند؟
- انواع علف زن موتوری
- علف زن چند کاره چیست؟
- انواع اره موتوری
- انواع قابلیتهای کاربردی اره موتوری
- انواع تیلر
- تیلر کولتیواتور چیست؟ چه تفاوتی با روتیواتور دارد؟
- موتور پمپ کشاورزی
- انواع پمپ آب کشاورزی
- شمشاد زن
- چاله کن موتوری
- چاله کن چه کاربردهایی دارد؟
- انواع چمن زن موتوری
- کلاغ پران
- برگ جمع کن
- سمپاشهای باغبانی
ماشین آلات کشاورزی
کشاورزی نوین هنر استفاده بهینه از انواع ماشین است. ماشین آلات کشاورزی در ایدههای متنوع با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا طراحی شدهاند تا فعالیتهای سنگین و طولانی مدت کشاورزی را هر چه سادهتر نمایند. در عین حال با استفاده از تجهیزات کشاورزی و باغبانی میتوانیم انبوه مراحل سنگین کشاورزی را با دقت بهتر و در نهایت بهرهوری و دستیابی به محصولات بیشتر انجام دهیم.
ماشین آلات کشاورزی جزء اساسی در صنعت کشاورزی مدرن است. هر کشاورز حرفهای در خلال کاشت، داشت و برداشت محصولات به یک یا چند تا از انواع تجهیزات کشاورزی و باغبانی نیاز پیدا میکنند. کشاورز حرفهای و موفق کسی است که توانسته باشد با شناسایی مناسب این تجهیزات و استفاده بهینه از آنها جریان برداشت محصولات زراعی خود را هر چه بهینهتر نماید.
برای خرید و یا اطلاع از قیمت ادوات کشاورزی میتوانید از خدمات فروش آنلاین سایت فارم صنعت استفاده کنید. فارم صنعت مجری مستقیم عرضه انواع ماشین آلات کشاورزی با رویکرد تخصصی در سراسر کشور است. در صورت نیاز و برای بررسی فنی و قابلیتهای کاربردی انواع تجهیزات کشاورزی و باغبانی و بررسی مدلهای مختلف از برندهای مطرح بازار میتوانید از خدمات مشاوره تخصصی کارشناسان فارم صنعت استفاده نمایید.
انواع ماشین آلات کشاورزی کدامند؟
ماشین آلات کشاورزی برای سادهتر کردن، سریعتر کردن و بهینهتر کردن فعالیتهای کشاورزی و باغبانی طراحی شدهاند. عموم این تجهیزات از قابلیتهای موتوریزه شده برخوردار هستند. اما در کل هر ابزاری که بتواند الگوی مکانیکی در انجام کاری تخصصی از فعالیتهای باغبانی را به انجام رساند، در دستهبندی ماشین آلات کشاورزی قرار میگیرد. به این ترتیب انواع تجهیزات کشاورزی و باغبانی به قرار زیر هستند.
- انواع علف زن
- اره موتوری
- انواع تیلر
- موتور پمپ کشاورزی
- شمشاد زن
- چاله کن
- چمن زن
- کلاغ پران
- برگ جمع کن
- و...
در ادامه به بررسی طراحی، قابلیتهای کاربردی و نگاه فنی به هر کدام از ماشین آلات کشاورزی میپردازیم.
انواع علف زن موتوری
علف تراش از فعالیتهای کلیدی در جریان هر فضای کشاورزی و حتی باغبانی است. از حذف علفهای هرز تا دروی محصولات زراعی و یا منظم کردن فضای باغ و مزرعه از چنین فعالیتهایی هستند. در عین حال هرس کردن درختان تا کوتاه کردن گیاهان در دسته فعالیتهای متداول باغبانی هستند. انواع علف زن موتوری برای انجام تمامی این فعالیتها در انواع فضاهای باغبانی و کشاورزی طراحی شدهاند. هر دستگاه علف زن موتوری یک تیغه گرد فلزی دارد که با سرعت بسیار بالایی مناسب تراشیدن انواع گیاهان تا هرس کردن شاخه درختان میباشد.
علف زن موتوری طرح ساخت تقریباً سادهای دارد. این دستگاه از موتوری بنزینی برای تأمین قدرت تیغهای گردان استفاده میکند. قدرت موتور از طریق یک محور میانی در اختیار تیغه قرار میگیرد. تیغه با طراحی یک سیستم ساده و کوچک گیربکسی شکل با سرعت و قدرت بسیار بالایی میچرخد و میتواند تنه ظریف ساقه انواع گیاهان و همچنین شاخهی نازک درختان را قطع نماید.
انواع علف زن موتوری در دو تیپ علف زن پشتی و علف زن دوشی طراحی میشوند. علف زن دوشی نمونهی متداولی است. در طراحی این مدل از یک لوله فلزی توخالی برای اتصال محور موتور و تیغه دستگاه استفاده شده است. علف زن دوشی با استفاده از بندهایی مخصوص به شکل ابزاری در کنار بدن اپراتورها بر دوش آنها سوار میشود. کار کردن با علف زن دوشی سخت است. اما قدرت مانور بالایی در تراشیدن گیاهان نزدیک سطح زمین دارد. در عین حال مقدار خرابی آن کمتر از نمونههای پشتی است.
علف زن پشتی نمونه کمتر متداول است. اما در این سالهای اخیر کاملاً مورد توجه باغبانهای حرفهای قرار گرفته است. علف زن پشتی قابلیت کار باغبانی بهتری به نسبت از علف زن دوشی دارد. در طراحی این مدل بخش موتوری در قامت طراحی کولهای شکل همراه شاسی ارگونومیک بر پشت اپراتورها سوار میشود. از یک فنر منعطف برای انتقال قدرت از موتور تا تیغه دستگاه استفاده شده است. از آنجا که وزن سنگین موتور به شکل کولهای طراحی شده است، لذا کار کردن با علف زن پشتی ساده است. در عین حال به راحتی میتوانیم تیغهی برندهی دستگاه را تا ارتفاع بلند شاخساران درختان برای هرس کردن آنها جابجا کنیم. البته طراحی محور انتقال قدرت فنری شکل باعث شده که مقدار خرابی دستگاه علف زن پشتی از نمونههای دوشی زیادتر باشد.
علف زن چند کاره چیست؟
علف زنها از بهترین ماشین آلات کشاورزی هستند. زیرا قدرت مانور بالایی در انجام فعالیتهای متنوع اعم از علف زنی، دروی محصولات، هرس کردن درختان، قطع شاخهها و حتی شخم زنی دارند. البته برای این منظور سری دستگاههای علف زن چند کاره با تعریف الحاقیهای تخصصی را طراحی کردهاند.
در حین کار با انواع دستگاه علف زن باید مهارت استفاده از انواع الحاقیها را داشته باشید. در عین حال باید از تیغههای گردان دیسکی شکل در کاربرد تخصصی استفاده کنید. از توپیهای فلزی برای حاشیه زنی استفاده میشود. تیغههای 2، 3 و یا 4 پره مناسب تراشیدن گیاهان با ساقههای لطیف هستند. از تیغههای دیسکی شکل با تعداد پرههای زیاد نیز برای بریدن و هرس کردن درختان نیز استفاده میشود. البته در نهایت برای برش تنهی قطور شاخهی درختان باید از انواع چند کاره و الحاقی تخصصی اره موتوری استفاده نمایید. این همه قابلیتهای کاملاً حرفهای از کار کردن با انواع اره موتوری را نشان میدهد. اره موتوری از تأثیرگذارترین و متداولترین تجهیزات کشاورزی و باغبانی در دنیای ماشینی شده امروزی است.
انواع اره موتوری
اره موتوری از کلیدیترین تجهیزات باغبانی است که قابلیت استفاده در فعالیتهای کشاورزی نیز دارد. در عین حال عمده کاربرد این ماشین در صنعت چوببری و فعالیتهای نجاری است. این دستگاه مخصوص برش سریع و دقیق انواع چوب طراحی شده است.
هر دستگاه اره موتوری از یک زنجیر تیغه دار که حول محور یک ساطور بلند میچرخد، برای برش زنی چوب در ضخامتهای زیاد استفاده میکند. این زنجیر تیغه دار توسط موتور بنزین سوز و یا برقی حول محور ساطور دستگاه با سرعت زیاد میچرخد. قدرت موتور و همچنین سرعت آن آنقدر زیاد است که حرکت زنجیر را تبدیل به قدرت برش زنی سریع مینماید. در تحلیل فنی هر دستگاه اره موتوری چند فاکتور تأثیرگذار مورد بررسی قرار میگیرد. قدرت موتوری، طول ساطور و طراحی زنجیر از مهمترین بخشهای فنی در تحلیل کارایی هر دستگاه اره موتوری هستند.
معمولاً در طراحی انواع اره موتوری از موتورهای تک سیلندر بنزین سوز با عملکرد چهار زمانه استفاده میشود. البته برخی برندها سری مدلهای دو زمانه را طراحی میکنند که ارزانتر هستند. اما برای کار کردن نیاز به سوخت ترکیبی دارند. اره موتوری با استفاده از موتورهای الکتریکی نمونه کمتر متداولی است. چرا که غالباً کمتوان هستند و در عین حال برای کار کردن نیاز به کابل برق دارند که اصلا مناسب فضاهای بزرگ مانند محیط باغ و یا کارهای چوببری نمیباشند. از نمونههای موتور الکتریکی غالباً برای اهداف کارگاهی استفاده میکنند.
انواع قابلیتهای کاربردی اره موتوری
اره موتوری ابزار قدرتمند برش چوب است. قاعدتاً تاکنون از ارههای کلاسیک دستی برای بریدن چوب استفاده کردهاید. ارههای دستی در بهترین طراحیها باز هم ابزارهای سخت کاری هستند که قدرت مانور و کار کند در برش انواع چوب دارند. هر اندازه قطر چوب زیادتر باشد و یا موقعیت قرارگیری آن دور از دسترس باشد، کار کردن با ارههای کلاسیک دستی سختتر است. البته برش چوب تر مانند شاخهی درختان حتی سختتر هم میباشد. انواع اره موتوری بهجای کار با ارههای دستی طراحی شدهاند تا قدرت مانور باغبانها و چوب برها در عملیاتهای متنوع چوببری را توسعه بخشند.
انواع اره موتوری را براساس طول ساطور در مدلهای مخصوص چوببری و باغبانی دستهبندی میکنند. معمولاً از اره موتوریهای سنگین با قدرت موتوری زیاد که ساطور بلندی دارند، برای عملیاتهای چوببری مانند قطع تنه درختان و یا الوار کردن آنها استفاده میشود. اما از اره موتوری با طول ساطور کوتاه که قدرت فنی کمی دارند، در عین حال سبک و خوشدست هستند، در فعالیتهای باغبانی و برای بریدن شاخههای درختان در عملیاتهای هرس کردن استفاده میشود.
اره موتوری باغبانی سبک، با قدرت مانور زیاد است. طول ساطور کوتاه آن باعث میشود تا به راحتی بتوانیم آنها را در فضای پیچیده شاخههای درختان جابجا کنیم و با دقت و سرعت مناسب هر گونه فعالیت هرس کردن را به انجام رسانیم.
انواع تیلر
تیلر ماشین توانمند کشاورزی نوین است. این دستگاه نوعی تراکتور کوچک شده است که قدرت مکانیکی بسیار بالایی را تولید مینماید. انواع تیلر با طراحی موتورهای قدرتمند بنزینی و دیزلی از مدلهای 5 الی 15 اسب بخار طراحی میشوند که میتوانند سری فعالیتهای متنوع خاکورزی در سطح زمینهای باغبانی را انجام دهند.
خاکورزی از مهمترین عملیاتهای مقدماتی در فعالیتهای متنوع کشاورزی است. در خاکورزی باید سطح سفت زمینهای کشاورزی را شکافته و با بر هم زدن خاک فضای مناسب کشت گیاهان زراعی را فراهم آوریم. شخم زنی واژهی آشنایی برای این فعالیت کلیدی کشاورزی است. البته شخم زدن تنها بخش کوچکی از عملیات بزرگ و کاملاً حرفهای خاکورزی میباشد. هوادهی خاک، وجین کردن، سله کشی و... از جمله فعالیتها در مراحل گوناگون خاکورزی هستند. سلسله فعالیتهای خاکورزی به قرار زیر هستند.
- شخم زدن و خرد کردن خاک
- خرد کردن بقایای گیاهی و درآمیختن با خاک
- ایجاد شیار و پشته به منظور کاشت بذر
- هرس بشقابی خاک
- هرس دندانه پس از شخم زنی خاک
- و...
تراکتورها با استفاده از انواع ابزارهای متنوع، سلسله فعالیتهای خاکورزی را انجام میدهند. البته تراکتورها گران قیمت هستند و مخصوص فعالیت در زمینهای بزرگ کشاورزی طراحی شدهاند. برای کار در زمینهای کوچک کشاورزی و انجام سلسله فعالیتهای متنوع خاکورزی انواع تیلر طراحی شدهاند. در عین حال انواع تیلر مناسب عملیات خاکورزی در زمینهای باتلاقی مانند شالیزارها میباشند. این دستگاه الگوی طراحی دو و یا چهار چرخ دارد که سری متنوع از انواع تیغههای خاکورزی را حمل میکند. انواع تیلر قدرت مانور بالایی در زمینهای کوچک کشاورزی مانند شالیزها و جالیزها دارند.
تیلر کولتیواتور چیست؟ چه تفاوتی با روتیواتور دارد؟
انواع تیلر در مدلهای کولتیواتور و روتیواتور طراحی میشوند. هر دوی این ماشین آلات کشاورزی مخصوص عملیاتهای متنوع خاکورزی طراحی شدهاند. اما قابلیتهای آنها در برهم زدن خاک متفاوت است.
- روتیواتور ماشین مخصوص شخم زنی خاک است. روتیواتورها قدرتمند هستند و میتوانند به تیغههای گاوآهن شکل مخصوص شخم زنی خاک متصل شوند. از روتیواتورها معمولاً برای شخمزنی خاک، نرم کردن خاک، خرد کردن گیاهان باقیمانده در خاک و حتی وجین کردن و ریشهکنی علفهای هرز خاک استفاده میشود.
- کولتیواتور ابزار پایش خاک پس از مراحل مقدماتی خاکورزی است. کولتیواتور مجهز به تیغههای پهن اما ضعیفی است که قدرت شکافتن خاک سخت زمین را ندارد. اما میتواند برای برهم زدن خاک شکافته شده مورد استفاده قرار بگیرد. از کولتیواتور به عنوان ابزار ماشینی در عملیاتهای تکمیلی خاکورزی پس از شخم زنی استفاده میشود. عمده قابلیتهای کاربردی کولتیواتور برای نرم کردن خاک، سله کشی، درو کردن محصولات، تسطیح زمین و حتی بذرکاری میباشد.
انواع کولتیواتور و روتیواتور ابزارهایی هستند که بر روی تیلرها بسته میشوند. البته برندهای سازنده، انواع تیلر را با قابلیت کار تخصصی در تیپهای مختلف عملیات خاکورزی تهیه میکنند. با این وجود میتوان با نصب مناسب تیغهها از انواع تیلر در فعالیتهای متنوع خاکورزی به عنوان کولتیواتور و یا روتیواتور استفاده کرد. به هر صورت تیلرها ماشینهای کوچک اما توانمند در دسته تجهیزات کشاورزی و باغبانی هستند که الگوی خاکورزی در زمینهای کوچک را کاملاً متحول مینمایند.
موتور پمپ کشاورزی
تأمین آب بدون تردید اصلیترین چالش در هر زمین باغبانی و زراعی است. برای پرورش محصولات کشاورزی و باغبانی حتی در محیطهای گلخانهای نیاز به حجم قابل توجه آب داریم. برای این منظور باید قدرت جابجایی آب از منابع آبی تا سطح فضای باغ، مزرعه و حتی محیط گلخانهای فراهم باشد. انواع موتور پمپ کشاورزی برای این منظور طراحی شده است.
موتور پمپ کشاورزی ابزار مکش و پمپاژ آب از سطح منابع آبی است. منابع آبی فضاهای کشاورزی و باغبانی نیز در مدلهایی همچون حفر چاه، کانال آب و یا سطح رودخانهها میباشد. روشهای تأمین آب فضاهای باغبانی و زراعتی متفاوت است. روشهای سنتی متکی بر ایدههای غرقابی کار میکنند. اما در روشهای نوین از روشها مانند آبیاری قطرهای و یا آبیاری بارانی استفاده میشود. در هر صورت انواع موتور پمپ کشاورزی طراحی شدهاند تا بتوانند حجم قابل توجه آب را در سطح زمینهای باغبانی و کشاورزی بگسترانند. برای این منظور دو الگوی کار متفاوت وجود دارد.
- پمپاژ آب از منابع آبی مانند پمپاژ آب از داخل چاه، کانال و یا سطح رودخانهها
- پمپاژ آب برای انتقال آن در سطح زمین باغبانی مانند تأمین آب در ارتفاع بالای زمینهای شیبدار، پمپاژ آب در سیستمهای آبیاری قطرهای و بارانی و...
انواع موتور پمپ کشاورزی برای پوشش یک یا هر دوی این وظایف طراحی میشوند. این تجهیزات همگی دارای پمپ آب با الگوی متداول سانتریفیوژی هستند که تحت تأثیر قدرت بخش موتوری توانایی پمپاژ آب را دارند. برای طراحی موتور پمپهای قدرتمند از موتورهای بنزین سوز و یا دیزلی استفاده میشود. اما در طراحی موتور پمپهای کمتوانتر و یا برای فضاها با دسترسی ساده به انرژی الکتریسیته از موتور پمپ آبهای برقی استفاده میکنند.
انواع پمپ آب کشاورزی
انواع موتور پمپ کشاورزی به قرار زیر هستند.
- موتور پمپ آبهای سانتریفیوژی: در طراحی این پمپها از پروانههای دوار با قابلیت ایجاد نیروی گریز از مرکز استفاده شده است. این نوع پمپ با قدرت ایجاد خلأ و اختلاف فشار مقدار حجم قابل توجه آب را پمپاژ میکند. از این نوع پمپ معمولاً در طراحی موتور پمپ آبهای ارتفاع بالای باغبانی استفاده میشود.
- انواع کفکش: سری پمپهای غوطهور در آب هستند که میتوانند تا اعماق مخازن و چاههای آب نفوذ کرده و آب را از پایینترین نقطه مکش نمایند. کفکشها از متداولترین پمپ آبهای خانگی و باغبانی در مناطق دورافتاده هستند که کاملا مناسب منابع آب متغیر طراحی شدهاند.
- پمپ آبهای شناور: پمپ آبهای شناور نیز مانند نمونههای کفکش با روش غوطهور شدن در آب طراحی شدهاند. با این تفاوت که به حالت شناور در انتهای لوله حمل آب نصب میشوند. این پمپها مخصوص نصب شدن در چاههای عمیق طراحی شدهاند و میتوانند آب با دبی بسیار زیادی را پمپاژ نمایند.
شمشاد زن
شمشاد زن ماشین تخصصی فعالیتهای باغبانی است. البته برای باغهای شخصی، خانههای ویلایی و یا طراحی فضاهای سبز شهری ساخته شده است. این ماشین برای منظم کردن و هرس کردن زیبای انواع درختچههای فضای باغ در محوطهی خانههای ویلایی تا محیط پارک و حاشیه خیابانهای شهر و... طراحی شده است.
هر دستگاه شمشاد زن موتوری دارای دو عدد تیغه بلند دندانهدار است. تیغه زیرین ثابت است؛ اما تیغه بالایی توسط موتور بنزینی و یا الکتریکی قابلیت جابهجا شدن دارد. تیغه بالایی به حالتی لغزنده در فرکانس بالا بر روی تیغه زیرین جابجا میشود. با این جابجایی، دندانههای هر دو تیغه بر روی هم میغلتند. دندانههای تیغهها شبیه به اهرم قیچی مانندی عمل میکنند و هر شاخهای که در داخل فضای آنها قرار بگیرد را به سادگی برش میزنند. هر اندازه تعداد دندانههای تیغههای شمشاد زن موتوری بیشتر باشد، قدرت برش زنی سریعتری دارند و میتوانند فضای بزرگتری از محیط باغ در هرس کردن منظم انواع درختچههای انبوه را انجام دهند.
طول تیغه معیار اصلی در بررسی فنی و قابلیتهای کاربردی انواع شمشاد زن موتوری است. شمشاد زنهای معمولی با طول تیغه 40 و یا 50 سانتیمتری طراحی میشوند. اما شمشاد زنهای بزرگ با طراحی موتورهای قدرتمند دارای تیغههای بلند 60 و حتی بزرگتر هستند. از طرفی قدرت موتور معیار قابلیتهای برش زنی آنها است. هر اندازه از موتور با الگوی طراحی قدرتمندتری در دستگاه شمشاد زن موتوری استفاده شده باشد، قابلیت برش زنی سریعتر، بیشتر و عمیقتری از شاخههای متراکم انواع درختچههای فضای باغ خصوصاً شمشادها را دارد.
چاله کن موتوری
چاله کنها از ابزارهای کلیدی در فعالیتهای باغبانی و حتی کشاورزی و البته فعالیتهای کارگاهی مانند راهسازی هستند. با استفاده از انواع چاله کن موتوری میتوانیم چالههای کمعمق تا ارتفاع 60 سانتیمتری با قطر دهانه 10 الی 30 سانتیمتری را به سرعت حفر کنیم. این وسیله قدرت مانور شما در حین عملیاتهای تکراری مانند کاشت نهال و یا نصب پایه و تیرک را افزایش میدهد.
انواع چاله کن موتوری را براساس قطر ماردون و همچنین قدرت موتوری و یا الگوی طراحی دستی و فرغونی دستهبندی میکنند. هر دستگاه چاله کن موتوری دارای تیغههای ماردونی شکل با طول عموماً 60 الی 80 سانتیمتری و قطر دهانه 10، 20 و 30 سانتیمتری است. قطر دهانه تیغهی ماردونی شکل در تحلیل قابلیتهای کاربردی انواع چاله کن موتوری از اهمیت بالایی برخوردار است. مته ماردون شکل این دستگاه با شرایط تعویض شدن طراحی شده است. به راحتی میتوانید مته را در نمونههای 10، 20 و یا 30 سانتیمتری تعویض کنید. البته قدرت موتور دستگاه باید ظرفیت کافی برای کار کردن با این متهها را داشته باشد.
هر دستگاه چاله کن موتوری از یک موتور بنزین سوز معمولاً تک سیلندر و چهار زمانه استفاده میکند. موتور بر یک شاسی تمام فلزی در بالاترین بخش مته ماردون شکل دستگاه سوار است. شاسی طراحی دستهای شکل دارد. دو عدد دسته برای کار با چاله کن موتوری تعبیه شده است.
چاله کنهای کوچک توسط یک نفر کار میکنند. اما برای کار کردن با چاله کنهای بزرگ نیاز به دو نفر کارگر داریم. برخی مدلها نیز به شکل چاله کن فرغونی طراحی میشوند. این مدلها از یک شاسی دستهدار فرغونی مانند برای جابجایی و تنظیم موقعیت مته در حفاری زمین استفاده میکنند.
چاله کن چه کاربردهایی دارد؟
چاله کن موتوری ابزار حفاری زمین است. این ابزار در فعالیتها مانند نهالکاری تا طراحی پایه انواع حصار باغبانی و ساختمانی و همچنین نصب انواع تیر و تیرک کارایی دارد. وقتی قصد کاشتن یک نهال و یا یک تیرک را داشته باشید، قاعدتاً با چالش بزرگی مواجه نیستید. چرا که حفر یک عدد چاله مشکل چندان بزرگی نیست. اما برای کاشت تعداد زیاد نهال و یا نصب تعداد زیاد تیرک باید سرعت عمل بالایی در حفاریهای پیدرپی داشته باشید. در عین حال لازم است تا چاله حفر شده قطر مناسب و عمق کافی داشته باشد. در غیر این صورت نیاز به ملات زیادی برای پر کردن چاله پس از نصب تیرکها دارید.
چاله کن موتوری ابزار منظم حفاری در فعالیتهای باغبانی و یا راهسازی و ساختمانسازی است. با استفاده از چاله کن موتوری به راحتی میتوانیم چالهی مناسب تعداد زیاد نهال و یا تعداد زیاد تیرک و پایه انواع حصار را حفاری نماییم.
انواع چمن زن موتوری
چمن زن از سری ماشینهای باغبانی است که تماماً برای آراستن فضاهای باغبانی در محوطه سازی، پارکهای شهری، حیاط منازل ویلایی و... کارایی دارد. این دستگاه مخصوص تراشیدن چمنهای باغ در سطح زمینهای هموار و سبزپوش طراحی شده است. انواع چمن زن با تیغههای قابل تنظیم شدن در نمونههای خود کششی و یا دستی طراحی میشوند که همگی آنها توان برش زنی گیاهان در سطح زمینهای صاف را با ارتفاع یکسان و فضایی منظم و آراسته شده دارند.
زمینهای چمن پوش از ایدههای زیباسازی محیط است که از دیرباز مورد توجه بوده است. فضاهای باز، محوطههای بزرگ ساختمانی و حتی زمینهای بزرگ ورزشی را با استفاده از چمن میپوشانند. البته چمن گیاهی با رشد سریع است و در اندک زمانی ساقههای آن کاملاً بلند میشوند. لذا نیاز به هرس کردن دائمی دارند. اما هرس کردن با دستگاه چمن زن دستی فعالیتی سخت و طولانی است. برای این منظور انواع ماشین آلات کشاورزی در دسته چمن زنهای موتوری را طراحی کردهاند. انواع چمن زن در چهار مدل اصلی از نمونههای دستی، برقی یا شارژی، موتور گیربکسی و یا تراکتوری دستهبندی میشوند.
- چمن زن دستی: سادهترین الگوی مکانیکی طراحی شده با قابلیت چمن زنی است که به وسیله نیروی انسانی مانند هل دادن جابجا میشود. در حین هل دادن تیغه دوار این نوع چمن زن برای تراشیدن گیاهان به کار میافتد. این تیغه تا زمانی کار میکند که شما در حال هل دادن دستگاه چمن زن دستی باشید. چمن زن دستی سبک وزن، ارزان قیمت، ساده و سازگار با محیط زیست است. اما کار کردن با آن سخت و گاهاً زمانبر میباشد.
- چمن زن برقی- شارژی: این نوع در دسته چمن زنهای ارزانقیمت موتوری شده قرار میگیرد. اما در طراحی آن از موتورهای الکتریکی استفاده شده است. این چمن زنها در دو تیپ موتوری برقی و یا شارژی دستهبندی میشوند. نمونههای برقی برای کار کردن نیاز به اتصال با برق شهری دارند. این نمونهها مناسب کار در فضاهای کوچک مانند باغهای خانگی هستند. اما برای کار کردن در باغهای بزرگ، محوطههای وسیع شهری و یا زمینهای ورزشی میتوان از نمونههای موتور شارژی استفاده کرد. این نمونهها مجهز به باتریهای قابل شارژ شدن هستند. چمن زنهای برقی عملکردی با تولید صدای کم دارند، ارزانتر از نمونههای موتور بنزینی هستند، سبک میباشند و در کل کار کردن با آنها ساده است. اما در نمونههای موتور برقی وابسته به کابل برق هستند. لذا مناسب کار در فضاهای بزرگ نمیباشند. در عین حال نمونههای شارژی با موتورهای کمتوان طراحی میشوند.
- چمن زن موتوری- گیربکسی: متداولترین نوع از طراحی چمن زنهای موتوری است. در طراحی این دستگاه از قدرت موتورهای بنزین سوز برای چرخش تیغه چمن زن دستگاه استفاده شده است. چمن زنهای موتوری- گیربکسی از قابلیت خودکشش برخوردار هستند. در عین حال سرعت و قدرت بالایی در تراشیدن گیاهان کمارتفاع دارند. از این چمن زنها میتوانیم برای تراشیدن و آراستن زمینهای بزرگ و کاملاً سبزپوش محیط باغ و محوطه پارکها و فضاهای سبز شهری و روستایی استفاده کنیم. چمن زن موتوری- گیربکسی قدرتمند است. از سیستم رانش به جلو استفاده میکند و مناسب فضاهای بزرگ میباشد. اما سنگین وزن با قیمت زیاد است و در عین حال کاملاً کارکردی پرسروصدا دارند.
- چمن زن تراکتوری: به چمن زنهای سرنشیندار اصطلاحاً چمن زن تراکتوری گفته میشود. این چمن زنها به مانند یک ماشین تمام عیار طراحی شدهاند. دارای چهار عدد چرخ با قابلیت خود مکش هستند. در عین حال از بخش سرنشیندار برای کنترل حرکت دستگاه استفاده میکنند. این چمن زنها مخصوص فعالیت در زمینهای بسیار بزرگ با قدرت چمن زنی زیاد طراحی شدهاند. البته گران قیمت هستند و با مقدار تولید صدای بالایی کار میکنند.
کلاغ پران
کلاغ پران ابزار حفاظتی در باغبانی و کشاورزی است. از این ماشین تولید صدا برای ترساندن حیوانات و پرندگان و دور کردن آنها از فضای باغ و مزرعه استفاده میشود. کلاغ پران ابزار تولید صدای بلند و ناگهانی است که کاملاً باعث ترس پرندگان خواهد شد.
حیوانات موذی مانند شغال و گراز تا انواع پرندگان مانند کلاغها از بزرگترین تهدیدها در پرورش محصولات زراعی و باغبانی هستند. آنچه که ما به عنوان محصولات زراعی کشت میکنیم، غذایی دلپذیر در نزد چنین حیوانات و پرندگانی میباشند. آنها در تعداد زیاد و با شکل آفت گونه بدون کنترل بر سطح مزارع و باغات حمله میکنند و میتوانند در مدت زمانی کوتاه تخریبی گسترده را ایجاد نمایند. این در حالی است که نمیتوان به روشهای دفع حشرات آنها را دور نمود.
بهترین راه دفع حیوانات و پرندگان از سطح مزارع و باغات ترساندن آنها است. کلاغ پران برای این منظور طراحی شده است. این دستگاه از انفجار گاز در محفظه احتراق و هدایت آن در لولهای بزرگ و بلند برای تولید صدای مهیب و ناگهانی شبیه به شلیک گلوله استفاده میکند. صدای تولید شده توسط دستگاه کلاغ پران به اندازهی شلیک گلولهی تفنگ ژ سه بلند است. این صدا در بازه زمانیهای قابل تنظیم شدن و هر بار پس از انفجار گاز در محفظه احتراق دستگاه تولید میشود.
انواع کلاغ پران در دو نمونه مکانیکی و الکترونیکی طراحی میشوند. هر دو مدل دارای بخشهای تنظیم زمان انفجار و قدرت انفجار مناسب تولید صدایی بلند و ناگهانی هستند. از کلاغ پران صوتی در مزارع، باغات، باندهای فرودگاهی، انبارهای سرباز و... استفاده میشود. فعالیت این دستگاه باعث ترس و دور شدن حیوانات و پرندگان از سطح مزارع و باغات خواهد شد.
برگ جمع کن
برگ جمع کن دمنده قدرتمند هوا با طراحی متمرکز شده است که برای جمعآوری برگهای ریخته شده در سطح زمین استفاده میشود. هر دستگاه برگ جمع کن از بخش موتوری در کنار یک سیستم هدایت هوای فشرده برخوردار است که برای دمیدن هوا در سطح زمین طراحی شده است. این دستگاه توسط دست اپراتورها حمل میشود. قدرت موتوری آن در یک سیستم پروانه حلزونی شکل طراحی شده است تا مقدار حجم هوای قابل توجه مناسب جابجا کردن برگها را تولید نماید.
سمپاشهای باغبانی
سمپاشها در دسته مهمترین تجهیزات کشاورزی و باغبانی قرار دارند. این تجهیزات برای حفاظت از محصولات زراعتی و باغبانی چه در سطح مزرعه و یا محیط گلخانهای و حتی باغهای شخصی و بوستانهای شهری و حتی ضدعفونی کردن سطوح در فضاهای شهری و ساختمانی و صنعتی طراحی شدهاند. با استفاده از انواع سمپاش میتوانیم مواد آفتکش، ضدعفونی کننده و... را در شرایطی باران گونه و یا مهآلود شده در سطح فضایی گسترده بگسترانیم. از انواع سمپاش برای توزیع یکنواخت و موثر انواع سموم و آفتکشها استفاده میشود. انواع سمپاش به قرار زیر هستند.
- سمپاشهای دستی: سری سمپاشهای سادهی باغبانی هستند که با استفاده از مخزن تحت فشار ظرفیت کافی برای گسترش باران گونهی سموم را دارند. در طراحی این سمپاشها از اهرمهای دستی برای ایجاد فشار هوا در داخل مخزن دستگاه استفاده میشود. تخلیه فشار مخزن باعث پاشش سموم خواهد شد.
- سمپاشهای شارژی: سری سمپاشهای ساده موتوری هستند که در طراحی آنها از الکتروموتورهای جریان DC برای تأمین توان پمپاژ سموم استفاده میشود. این سمپاشها دارای باتریهای قابل شارژ شدن هستند. این سمپاشها قدرت سمپاشی بالایی دارند، ارزان قیمت هستند، اما مدت زمان فعالیت آنها محدود است و معمولاً در فضاهای کوچک باغبانی و گلخانهای و یا ضدعفونی کردن سطوح در سطح فضاهای شهری و ساختمانی و یا دامداریها و مرغداریها استفاده میشوند.
- سمپاش موتوری: این نوع از سمپاشها با طراحی موتورهای بنزینی از نوع احتراق داخلی طراحی میشوند. معمولاً برندها از سری موتورهای دو زمانه در ساخت سمپاش موتوری استفاده میکنند. اما برخی برندهای پیشتاز بازار طراحی با موتورهای چهار زمانه دارند. سمپاشهای موتوری قدرت بسیار بالایی در پمپاژ سموم دارند و از آنها در سطح مزارع بزرگ و باغات وسیع با درختان بلندمرتبه استفاده میشود.
- سمپاش زنبه ای: در طراحی این نوع سمپاش از موتورهای بنزین سوز در کنار پمپ پیستونی قدرتمند دو نازله استفاده شده است. اما به مانند سمپاشهای موتوری از نوع قابل حمل شونده نیستند. بلکه از آنها در الگوی نصب ثابت و یا نصب بر روی پایه در کنار مخزن حمل سموم استفاده میشود. سمپاشهای زنبه ای قدرت سمپاشی بالایی دارند. در عین حال دارای دو عدد نازل هستند که سطح فعالیت آنها را کاملاً گسترده مینماید.
- سمپاش فرغونی: نمونهی تکامل یافته از سمپاشهای زنبه ای هستند که در طراحی آنها از مخزنهای 100 و یا 200 لیتری استفاده شده است. هر دستگاه سمپاش فرغونی در اصل یک نوع سمپاش زنبه ای با طراحی مخزن است. این سمپاشها نیز دارای دو عدد نازل هستند که میتوانند در سطح وسیعی از عملیاتهای گسترده باغبانی و کشاورزی مورد استفاده قرار بگیرند.
- فوگر حرارتی: الگوی سمپاش فوگر حرارتی کاملاً متفاوت از دیگر سمپاشها میباشد. در این دستگاه، سموم تبدیل به مه داغ با قابلیت نفوذ در انواع سطوح توزیع میشوند. فوگر حرارتی دستگاه تولید مه غلیظ شده از مواد آفت کش و یا ضدعفونی کننده است. مه تولید شده فوگر حرارتی سنگین و متراکم است که به راحتی در هر فضای محدود و بسته با درصد تأثیرگذاری قابل توجهی توزیع میشود. عمده قابلیت کاربردی فوگر حرارتی در ضدعفونی کردن سطوح ساختمانی است. اما از این دستگاه در سمپاشی فضاهای بستهی باغبانی مانند محیط گلخانهای نیز استفاده میشود.
سخن پایانی
ماشین آلات کشاورزی رمز موفقیت در دنیای نوین باغبانی و کشاورزی هستند. در صورت استفاده مناسب و به موقع از این ماشینها میتوانیم سرعت عملیاتهای متنوع باغبانی و کشاورزی را توسعه داده و با مدیریت بهتر فعالیتهای زراعی به حجم محصولات بیشتر و کیفیت بالاتری دست پیدا کنیم. انواع تجهیزات کشاورزی و باغبانی برای مراحل گوناگون از کاشت، داشت، برداشت و حتی حفاظت از محیط باغ و مزرعه طراحی شدهاند. برخی از این تجهیزات برای زیباسازی فضای باغ و بوستان کارایی دارند.
در فعالیتهای باغبانی و کشاورزی زمانی موفق هستید که توانسته باشید تا از بهترین و مناسبترین ماشین آلات کشاورزی تهیه کنید. در عین حال قیمت ادوات کشاورزی نیز از مهمترین چالشهای شما میباشد. ماشین آلات کشاورزی از برندهای مطرح با خدمات پس از فروش مناسب در کنار قیمت مطلوب از ایدهآلها در کار با چنین تجهیزاتی است.
برای خرید و یا اطلاع از قیمت ادوات کشاورزی میتوانید از خدمات فروش آنلاین سایت فارم صنعت استفاده کنید. فارم صنعت مجری اصلی تأمین و توزیع انواع تجهیزات کشاورزی و باغبانی در سراسر کشور است. در صورت نیاز و برای تحلیل فنی و قابلیتهای کاربردی انواع ماشین آلات کشاورزی محصول برندهای متنوع بازار میتوانید از خدمات مشاوره تخصصی کارشناسان فارم صنعت استفاده نمایید.
- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات: