- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
- دورنمایی از روش طراحی بتونیر ۳۰۰ لیتری
- مشخصات فنی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
- طرح انتقال قدرت زنجیری چیست؟
- بتونیر دنده زیر چیست؟
- مزایای طرح انتقال قدرت دنده زیر دیگ
- طراحی دیگ بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
- سیستم تخلیه دیگ تعریف شده در بتونیر ۲۵۰ لیتری
- طرح شاسی برای بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
- مزایای استفاده از بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
در پروژههای بزرگ عمرانی به حجم بسیار زیاد بتن نیاز داریم. قطعا خرید بتن آماده یکی از بهترین روشهای دسترسی به این مصالح مقاوم است. اما در بسیاری از پروژهها نمیتوانیم الگوی کار را با اتکا به تامین بتن آماده پیش بگیریم. این پروژهها نیاز به دستگاه میکسر بتن دارند و بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر یکی از بهترین تجهیزات کارگاهی ساخت بتن برای آنها میباشد.
بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از کوچکترین میکسر بتنهای کارگاهی است که قابلیت تولید حجم قابل توجهی از بتن را دارد. این مدل در نهایت سادگی با قابلیت راندمان کاری بالایی طراحی شده است. قطعا وقتی ابعاد پروژه کوچک است و در آن نیاز به تامین حجم سنگین از بتن احساس نمیشود، میتوانیم از قابلیتهای فنی بتونیر ۳۰۰ لیتری استفاده کنیم.
قاعدتاً میدانید که بتن متریال بسیار مقاومی است و در حال حاضر الگوی اصلی در تامین مصالح بسیاری از پروژههای عمرانی میباشد. اما رسیدن به بتن مرغوب همیشه چالش برانگیز است. زیرا بتن از مخلوط شدن همگن مصالح آب، شن و سیمان در نسبت های معین تهیه میشود. کارگاههای تخصصی ساخت بتن با مهارت بالا میتوانند این مصالح را در عیارهای استاندارد مناسب انواع عملیاتهای عمرانی تهیه کنند. لکن در سطح کارگاه که مجبور به تهیه بتن هستیم، قطعا قابلیتهای کارخانهای تخصصی ساخت بتن را نداریم.
در سطح کارگاه باید بتوانیم حجم مصالح اعم از آب، سیمان و ماسه را به درستی با هم مخلوط کنیم. در سطح کارگاه نیاز به یک بتونیر حرفهای با قابلیتهای کامل فنی داریم. بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر میتواند یکی از رده دستگاههای مؤثر با قابلیت فنی ایدهآل در ساخت بتن باشد. در حال حاضر انواع میکسر بتن را در سایزهای استاندارد ۱۲۰، ۲۵۰، ۴۰۰، ۷۵۰و 1000 لیتری تهیه میکنند.
بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر کوچکترین مدل میکسر بتن کارگاهی است. زیرا بتونیرهای ۱۲۰ لیتری در رده مدلهای آزمایشگاهی قرار میگیرند و نمیتوان آنها را مناسب فضاهای کارگاهی معرفی کرد. به این ترتیب مدلهای کوچک ۲۵۰ لیتری تبدیل به سبکترین مدل میکسرها با قابلیت تولید بتن در ابعاد صنعتی و کارگاهی هستند.
از طرفی بتونیر ۳۰۰ لیتری کوچکترین مدل میکسر بتن برقی نیز میباشد. میکسر بتنهای برقی گونههای سبک وزنی هستند که در طراحی آنها از قابلیتهای فنی انواع موتورهای الکتریکی استفاده میشود. بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر با نصب یک موتور تکفاز کار میکند. این مدل کوچکترین میکسر بتن برقی است اما در عمل فروش بتونیر دنده زیر حجم قابل توجهی دارد. خرید بتونیر زنجیری دنده زیر از نمونههای متداول بازار است تا جاییکه به راحتی میتوانیم این میکسر بتن توانمند اما کوچک جثه را در سطح هر کارگاهی مشاهده کنیم. در این مطلب میخواهیم با بیانی تخصصی از قابلیتهای فنی و کارگاهی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر بپردازیم.
دورنمایی از روش طراحی بتونیر ۳۰۰ لیتری
همه میکسر بتنها قاعدهی طراحی یکسانی دارند. در همه این ماشینهای بتن سازی از یک دیگ گردان برای مخلوط کردن مصالح استفاده شده است. این دیگ گردان حول یک محور بر روی شاسی دستگاه میکسر بتن سوار است و تحت تاثیر قدرت مکانیکی انواع موتورهای الکتریکی تا بنزینی و حتی دیزلی کار میکند. کافی است مصالح ساخت بتن اعم از شن، ماسه، سیمان و آب را با نسبت معین در داخل دیگ میکسر بتنها بریزیم تا با چرخش قدرتمند این دیگهای بدنه فولادین در مدت زمانی کوتاه به حجم قابل توجهی از بتن دست پیدا کنیم. اگرچه همه میکسر بتنها اسلوب طراحی یکسانی دارند، اما در عمل همه آنها قواعد طراحی و الزامات فنی یکسانی را تجربه نمیکنند.
از حجم دیگ تا طراحی شاسی و همچنین نوع موتور و روش انتقال قدرت برای چرخاندن دیگ در انواع میکسر بتن متفاوت است. هر میکسر بتن با توجه به ظرفیت دیگ طبق ملاحظات فنی خاص خودش طراحی شده است. مانند بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر که طبق الگوی مناسب برای طراحی یک میکسر بتن سبک با قدرت مانور بالا طراحی شده است.
حجم دیگ بارزترین وجه طراحی شده برای بتونیر زنجیری ۲۵۰ لیتری است. درمیکسر بتن کوچک کارگاهی از یک دیگ با ظرفیت ۳۰۰ لیتری استفاده شده است. این حجم یک الگوی طراحی استاندارد است و در عمل میتوانید مقدار حجم ۲۵۰ لیتری از این دیگ ۳۰۰ لیتری را از مصالح ساخت بتن پر کنید. حجم خالی باقی مانده برای اطمینان از حضور فضایی است تا بتوانیم مصالح را با هم مخلوط کنیم.
بتونیر ۳۰۰ لیتری یک الگوی طراحی میکسرهای موتور الکتریکی است. در نظر داشته باشید که هر میکسر بتن دارای یک دیگ گردان است و برای گردش این دیگ نیاز به تعریف یک قدرت کامل موتوری دارید. برای طراحی میکسر بتنهای سبک از موتورهای الکتریکی تکفاز و یا سه فاز استفاده میشود. بتونیر ۳۰۰ لیتری دنده زیر گونه سبکی است که در طراحی آن از یک موتور تکفاز استفاده شده است. به این ترتیب در عمل این میکسر بتن سادهترین الگوی تامین قدرت را دارد.
از سوی دیگر مکانیزم انتقال قدرت موتور نیز طرحی ساده دارد. همان طور که از نام ماشین پیدا است در طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از الگوی انتقال قدرت دنده زیر دیگ استفاده شده است. این مکانیزم سادهترین روش استاندارد برای گردش دیگ میکسر بتنهای کارگاهی است. از طرفی روش دنده زیر دیگ در عین سادگی الگوی طراحی ارزان قیمتی دارد. لذا قیمت بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر به مراتب کمتر از موارد مشابه با الگوی طراحی دنده دور کمر است. این اسلوب طراحی ساده اما کارآمد در محبوب شدن و متداول ماندن بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر مؤثر است. در حال حاضر سطح فروش بتونیر دنده زیر از نمونههای کاربردی و متداول بازار است تا جاییکه میتوانید این گونه را از محبوبترین و کاربردیترین میکسرها قلمداد کنید.
مشخصات فنی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
برای بررسی قابلیتهای فنی در طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از بخش موتوری آن شروع میکنیم. چرا که قطعا حضور یک دیدگاه فنی کامل در تامین قدرت از الزامات کلیدی در طراحی ماشینهای کارآمد کارگاهی است. برای طراحی بتونیر ۳۰۰ لیتری دنده زیر از یک موتور الکتریکی تکفاز با سطح توان ۲ اسب بخار استفاده شده است.
بتونیر ۳۰۰ لیتری قطعا سبکترین مدل کارگاهی است. میکسر بتنی که در نهایت سادگی با حجم و قابلیتهای اندک اما کار راه انداز طراحی شده است. منطقی است که برای فعال کردن این دستگاه و تامین قدرت گردش دیگ به سمت استفاده از موتورهای نه چندان قدرتمند با قابلیت راه اندازی ساده حرکت کنیم. یک موتور تکفاز که توانایی تولید 2 اسب بخار توان مکانیکی را داشته باشد برای طراحی و عملکرد کامل بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر کفایت میکند. به این ترتیب در کل با یک میکسر بتن برقی که سبکترین گونه است مواجه هستیم.
میکسر بتنی که در آن از قدرت نمایی یک موتور تکفاز 2 اسب بخار استفاده شده است. البته در مواردی محصول برخی از کارگاهها دارای موتور با قدرت 3 اسب بخار است. قیمت بتونیر ۲۵۰ لیتری۳ اسب بخار بالاتر از مدلهای ۲ اسب بخار است. اما چندان متداول نمیباشند. زیرا حضور موتور با قدرت ۲ اسب بخار که قطعاً تأثیر مستقیم بر کاهش قیمت بتونیر ۳۰۰ لیتری دارد کفایت میکند. از این رو کمتر ماشینسازی است که به سمت استفاده از موتورهای قویتر حرکت کند. این در حالی است که حتی مشتریان نیز مایل به خرید بتونیر زنجیری ۳ اسب بخار نیستند. البته فراموش نکنید که در مواردی نادر این مدلهای ۲۵۰ لیتری را با استفاده از انواع موتورهای احتراق داخلی در گونههای سبک بنزینی و حتی دیزلی طراحی میکنند.
میکسر بتنهای برقی از بتونیرهای متداول هستند. اصولاً برای طراحی میکسرهای کوچک که حجم دیگ کمی دارند از گونه موتورهای الکتریکی استفاده میشود. زیرا این موتورها سبک وزن، ارزان قیمت با قابلیت راهاندازی سادهای هستند. حجم دیگ میکسر بتنهای کوچک کم است و برای کارکردن نیاز به قدرت زیادی ندارند. در نتیجه به راحتی میتوان با استفاده از یک موتور ساده الکتریکی کارکرد کامل آنها را تضمین کرد.
موتورهای الکتریکی طراحی سادهای دارند. روش کار کردن با آنها ساده است. قابلیت دسترسی مناسبی دارند و در کل ارزان قیمت هستند. لذا تا زمانیکه دسترسی ساده به برق باشد و در عین حال بحث قیمت طراحی میکسر بتن در کنار سادگی ساخت و بهرهبرداری مطرح باشد، قطعا هر ماشینسازی به سمت استفاده از انواع موتورهای الکتریکی گرایش دارد. مانند طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر که در آن از قدرت یک موتور تکفاز با قابلیت تولید توان ۲ اسب بخار استفاده شده است.
ملاحظات فنی در کار با موتورهای تکفاز
بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر سادهترین الگوی طراحی یک میکسر بتن کارگاهی است. زیرا برای تامین قدرت آن از یک موتور الکتریکی تکفاز استفاده شده است. موتوری که با حضور برق ۲۲۰ ولت جریان متناوب شهری کار میکند. اصولاً برای طراحی ماشینهای موتور الکتریکی با ۲ روش کار مواجه هستیم. ماشینهای تکفاز در مقابل ماشینهای موتور سه فاز که هر کدام قابلیتها تا جایگاه فنی خاص خودشان را دارند.
موتورهای تکفاز به سادگی و با حضور یک خط برق ۲۲۰ ولت جریان متناوب شهری کار میکنند. اما در عمل گونه موتورهای کم توان هستند. در مقابل اگر نیاز به قدرت مکانیکی بالایی باشد باید به سمت استفاده از موتورهای سه فاز که عموماً بسیار قویتر از موتورهای تکفاز هستند حرکت کنیم. در واقع این طور نیست که نتوانیم موتور تکفاز خیلی قدرتمندی طراحی کنیم. بلکه خیلی سادهتر و با راندمان کاری بهتری میتوان موتورهای سه فاز قویتری داشته باشیم.
به بحث خودمان یعنی تحلیل فنی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر برمیگردیم. در این محصول همچنان همراه موتور ۲ اسب بخار و تکفاز میمانیم. استفاده از موتورهای تکفاز مزایایی دارد:
- شرایط راهاندازی سادهای دارند. زیرا به راحتی و با حضور ساده یک خط برق ۲۲۰ ولت جریان متناوب شهری کار میکنند. این در حالی است که برای کار کردن با میکسر بتنهای سه فاز باید حداقل از یک خط برق ۳۸۰ ولت صنعتی داشته باشید.
- ارزان قیمت هستند. موتورهای تکفاز قطعا ارزانترین مولدهای صنعتی میباشند و باعث کاهش لیست قیمت بتونیرها میشوند.
- طراحی سادهای دارند و در کل با اسلوب فنی نه چندان پیچیده در عموم دستگاههای ماشینی شده کار میکنند.
با وجود مزایایی که مطرح کردیم این موتورهای تکفاز دارای محدودیتهایی نیز هستند. این محدودیتها به قرار زیر میباشند:
- نیاز به خازنهای راهانداز دارند. از این نظر دست و پا بستهتر نسبت به موتورهای سه فاز هستند. زیرا موتورهای سه فاز برای راه افتادن نیاز به هیچ وسیلهی کمکی مانند خازن راه انداز ندارند.
- مدار الکتریکی موتورهای تکفاز اندکی پیچیدهتر از موتورهای سه فاز میباشد.
- مقدار توان کمی دارند. این موتورها اصولاً برای کار در توانهای کم طراحی میشوند.
با وجود تمام محدودیتها در کنار بهرهمندی از مزایا این موتورهای تکفاز مخصوص طراحی ماشینهای کم توان هستند. بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر یکی از همین ماشینهای کم توان است. از طرفی نباید بحث قیمت گذاری را کنار بگذاریم. به هرحال حضور این موتورها در کاهش لیست قیمت بتونیر تاثیرگذار است که قطعا از معیارهای جدی در هرچه کاربردیتر شدن آنها میباشد.
گیربکس کار شده در طراحی بتونیر ۳۰۰ لیتری
گیربکس از بخشهای کلیدی در طراحی ماشینآلات موتوری است. این تجهیز ساده که خود یک ماشین تمام عیار است، برای کنترل قدرت و سرعت موتور طراحی شده است. در طراحی میکسر بتن ها به دنبال ایجاد یک چرخش تقریباً کند اما قدرتمند دیگ هستیم. زیرا تنها در این حالت است که میتوانیم طرح اختلاط بتن را تکمیل کنیم. موتورهای کار شده در طراحی بتونیرها قدرتمند هستند. اما سرعت آنها زیاد و نیروی گشتاور تولید شده آنها کم است. لذا از یک گیربکس با طراحی و ظرفیت مناسب در کنترل قدرت و سرعت موتور الکتریکی و حتی دیگر گونه موتورها استفاده میشود.
در طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از گیربکس نسبتاً قدرتمند VF86استفاده شده است. این گیربکس از نوع استاندارد گیربکسهای حلزونی شکل است که مخصوص نصب شدن در ماشین آلات کارگاهی طراحی شده است. گیربکس مذکور تحت طراحی ۲ عدد چرخ دنده کار میکند. در طراحی این گیربکس چرخ دنده کوچک در ارتباط با موتور قرار دارد. در عین حال از چرخ دنده بزرگ برای گردش دیگ استفاده میشود. به این ترتیب میتوانیم سرعت بالای موتور را برای گردش ملایم با سرعت ۱۵ بار در دقیقه دیگ دستگاه میکسر بتن آماده کنیم.
در حال حاضر گیربکس طراحی شده برند بهکار اصفهان از بهترینهای بازار است. از این گیربکس در طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر محصول شرکت نیکا کورپ استفاده شده است. در نظر داشته باشید که گیربکس محل تلاقی دو قدرت متضاد است است. یک سمت تحت تاثیر قدرت بالای موتور قرار دارد و از سمت دیگر باید قابلیت غلبه بر وزن سنگین دیگ را داشته باشد. لذا در بحث طراحی چرخ دندههای گیربکس باید نهایت استحکام و جانسختی پیشبینی شده باشد. مانند طراحی گیربکس VF86کار شده از برند بهکار اصفهان که در آن از چرخ دندهها با متریال فسفر برنزه استفاده شده است.
در هنگام خرید و فروش بتونیر دنده زیر حتما به کیفیت کار شده در گیربکس دستگاه توجه کنید. کیفیت نهایی این بخش ضامن کارکرد مؤثر دستگاه است. قطعا حضور گیربکس خوش ساخت در قیمت بتونیر ۳۰۰ لیتری تاثیرگذار است. اما هرگز اهل فن از حضور مؤثر و قدرتمند این بخش کلیدی غافل نیستند.
طرح انتقال قدرت زنجیری چیست؟
در امتداد طراحی گیربکس تا چرخ دنده کار شده بر روی دیگ یک زنجیر واسط وجود دارد. این زنجیر تنها یک بخش انتقال قدرت بدون هیچ اعمال تغییر در شرایط مکانیکی حرکت است. به نوعی حد فاصل گیربکس تا دیگ میباشد. در طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر باید مکانیزم حرکت گیربکس را تا پایینترین بخش دیگ برسانیم. اما موقعیت نصب موتور و گیربکس در بخش میانی دستگاه است. برای انتقال قدرت مؤثر گیربکس تا بخش پایینی دیگ از یک زنجیر استفاده شده است.
بتونیر زنجیری ایده طراحی مؤثری است که برای ساختن میکسرهای کوچک جثه کارایی دارد. در ایده طراحی بتونیر زنجیری به نوعی میخواهیم تا مسیر انتقال قدرت را با روش بهتری انجام داده باشیم. اسلوب کار شده یک ایده کلاسیک در طراحی ماشین آلات صنعتی است. خیلی سال است که از قابلیت انتقال قدرت زنجیری در طراحی انواع ماشین آلات سبک و سنگین استفاده میشود. این سبک طراحی در الگوی کار بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر نیز پیش بینی شده است.
در حال حاضر سطح فروش بتونیر زنجیری متداول است و بسیاری از پیمانکاران از قابلیتهای مؤثر فنی تا جایگاه قدرتمند و کاربردی این محصول آگاهی کامل دارند. ایده استفاده از زنجیر باعث بهبود عملکرد در طراحی بتونیر دنده زیر فولادی شده است. زیرا حالا به راحتی میتوانیم موتور با تمام متعلقات فنی را از بخش پایینی دیگ به جایی در بخش بالایی دیگ منتقل کنیم. این سبک طراحی باعث ارتقاء ساخت بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر شده است.
در بحث طراحی میکسر بتنها روش انتقال قدرت از موضوعات کلیدی است. درکل علاقه داریم تا بتوانیم قدرت محدود موتور را با حداکثر راندمان برای چرخش دیگ فراهم کنیم. در عین حال باید بتوانیم شرایط ایدهآل طراحی ماشین و همچنین قابلیت کارکرد مؤثر موتور و گیربکس را فراهم کرده باشیم. طرح انتقال قدرت با الگوی طراحی شده بتونیر زنجیری از روشهای مؤثر است که قابلیت کارکرد دستگاه با راندمان بالا را فراهم میکند. در این طراحی موتور و گیربکس جایی در بخش بالایی دستگاه تعبیه شدهاند و انتقال قدرت از طریق یک زنجیر واسط به سمت دیگ صورت میگیرد.
به هر صورت اگرچه ایده انتقال قدرت با استفاده از زنجیر روشی مؤثر و جالب توجه است، اما هرگز نباید از محدودیتهای این روش غافل باشیم. زیرا با اضافه شدن یک زنجیر بلند در کورس انتقال توان مکانیکی از حد راندمان کاری دستگاه کاسته خواهد شد. در عین حال ممکن است بر حجم خرابیهای دستگاه افزوده بشود. از طرفی باید همیشه قابلیت روانکاری زنجیر را فراهم کرده باشیم. این همه در نهایت ما را به الگویی به ظاهر ساده اما در عمل کاملاً پیچیده و مهندسی شده آشنا میکند. الگویی که حالا با عنوان بتونیر زنجیری میشناسیم.
بتونیر دنده زیر چیست؟
اصطلاح بتونیر دنده زیر یک نام آشنا در صنعت ساختمان سازی است. این اصطلاح برای یک گونهی کاملاً متداول از انواع بتونیر استفاده میشود و معرف روش انتقال قدرت در طراحی نهایی دستگاه میکسر بتن میباشد. این روش یک الگوی مؤثر در طراحی بتونیرهای سبک است و قطعا در بحث طراحی میکسر بتنهای ۶۰ لیتری کاملاً متداول و کاربردی است. در حال حاضر بتونیر دنده زیر از مدلهای شناخته شده بازار است.
الگوی طراحی بتونیر دنده زیر متکی بر یک چرخ دنده است که درست به بخش پایین دیگ متصل است. این چرخ دنده با طرح ماردونی شکل با بدنه سنگین دیگ در تماس است. به شکلی که با چرخش این چرخ دنده کل حجم دیگ شروع به چرخیدن میکند. از آنجا که چرخ دنده مذکور در پایینترین بخش از جداره بیرونی دیگ متصل شده است، طرح فوق را با عنوان بتونیر دنده زیر دیگ میشناسند. درکل ۳ الگوی شناخته شده برای طراحی انتقال قدرت میکسر بتن وجود دارد:
- روش دنده زیر دیگ
- روش دنده دور کمر دیگ
- رولیک لاستیک فشرده
دو روش دنده دور کمر دیگ و رولیک لاستیک فشرده سبک طراحی یکسانی دارند. در این روشها از نصب یک چرخ دنده و یا یک رول لاستیکی حول کمر دیگ استفاده شده است. به این ترتیب که این چرخ دنده حول کمر دیگ با یک چرخ دنده خورشیدی شکل متصل با گیربکس بتونیر در تماس است. این الگوهای انتقال قدرت عموماً برای طراحی میکسر بتنهای بزرگ جثه با حجم دیگ زیاد مانند مدلهای ۴۰۰، ۷۵۰ و1000 لیتری کارایی دارند.
هرچند در طراحی میکسر بتنهای کوچک ۲۵۰و حتی میکسر بتن۱۲۰ لیتری از ایدهی دیگ دنده دور کمر استفاده میشود، اما اصولاً روش انتقال قدرت دنده زیر دیگ مناسب طراحی بتونیرهای کوچک مانند میکسر بتن ۲۵۰ لیتری است. در این روش ساده از یک چرخ دنده متصل شده به بخش زیرین دیگ برای انتقال قدرت استفاده میشود.
بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر یکی از همین میکسر بتنهای متداول و کاربردی است. سبک طراحی دنده زیر دیگ متداول است. این میکسرها قابلیتهای کاربردی گستردهای دارند. البته در اسلوب نهایی دستگاه ۲ سبک متفاوت طراحی اعمال میشود. مدلهایی که قدرت گیربکس را مستقیم تا چرخ دنده زیر دیگ میرسانند. این مدلها نمونههایی طراحی ساده هستند، اما غالباً به دلیل سبک طراحی نه چندان مؤثر و همچنین موقعیت نصب نامناسب موتور در بخش پایین دیگ مورد توجه قرار نمیگیرند. در مقابل روش انتقال قدرت زنجیری وجود دارد که در بخش قبل مفصل از آن گفتیم. بتونیر زنجیری مخصوص طراحی میکسر بتنهای دنده زیر دیگ است و تنها در بتونیرهای سبک وزن ۲۵۰و گاهاً ۱۲۰ لیتری استفاده میشود.
قیمت بتونیر زنجیری دنده زیر دیگ از مدلهای سادهتر بالاتر است و این افزایش قیمت گاهاً در میزان فروش بتونیر زنجیری تاثیر منفی میگذارد. اما به هرحال هنر طراحی دستگاه در روش انتقال قدرتی مؤثر معیار کلیدی است. بحثی که در طراحی میکسر بتن سبک ۲۵۰ لیتری اما زنجیری نمود کاملاً فنی پیدا کرده است. در ادامه به مزایا و البته محدودیتهای بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر میپردازیم.
مزایای طرح انتقال قدرت دنده زیر دیگ
استفاده از دنده زیر دیگ یکی از الگوهای کلاسیک در طراحی میکسر بتن است. این طرح ساده، روش پیادهسازی دستگاه را در نهایت سادگی انجام میدهد. در عین حال الگوی کاملاً قابلفهم و با روش کار مؤثر میباشد. برخی از مزایای روش انتقال قدرت دنده زیر دیگ به قرار زیر است.
- روش دنده زیر دیگ ارزانقیمت است و در کل باعث کاهش لیست قیمت بتونیرها میشود. از طرح انتقال قدرت دنده زیر دیگ اصولاً برای طراحی میکسرهای ارزانقیمت استفاده میشود.
- روش طراحی سادهای دارد. مسیر ساخت بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر و یا هر مدل دنده زیر دیگ دیگر کاملاً ساده میباشد. این روش ساخت ساده مورد توجه ماشینساز ها قرار دارد.
- خرابی طرح انتقال قدرت دنده زیر دیگ به مراتب از طرح انتقال قدرت دنده دور کمر دیگ کمتر است. خرابی کمتر از جمله مزایای برجسته در طراحی این بتونیرها است. زیرا قابلیت کاربردی و ضریب اطمینان کار دستگاه را نشان میدهد.
- تعمیرات و نگهداری از بتونیرهای دنده زیر دیگ سادهتر از تعمیر و نگهداری از بتونیرهای دنده دور کمر دیگ است.
- دیگ چرخش روانی دارد و در کل، دستگاه بتونیر دنده زیر دیگ با حرکتی روان و مقدار تولید صدایی کم کار میکند.
در کنار تمام این مزایای برجسته، طرح انتقال قدرت دنده زیر دیگ دارای محدودیتهایی نیز میباشد. محدودیتهایی که شاید دست طراحان در طراحی هر چه برجستهتر این ماشینها را محدود کرده باشد. برخی از این محدودیتها به قرار زیر هستند.
- نیاز به نصب موتور با قدرت زیاد دارند. در طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر، حجم دیگ مقدار چالش برانگیزی نیست. لذا میتوانیم کل ماشین را با یک موتور ۲ اسب بخار فعال کنیم. اما وقتی پای صحبت از طراحی میکسرهای قویتری در میان باشد، الگوی طراحی دنده زیر دیگ پاسخگو نیست. زیرا در این حالت باید از موتورهای بسیار قویتری به نسبت از طرح دنده دور کمر استفاده کنیم.
- اگر چه حجم خرابیها کم است؛ اما در صورت خراب شدن نیاز به حجم تعمیرات زیادی دارند.

- در طراحی این تیپ میکسرها از بخشهای فنی اضافه مانند زنجیر انتقال قدرت استفاده شده است. این زنجیر که مخصوص طراحی بتونیرهای دنده زیر دیگ است، الگوی طراحی این میکسرهای دنده زیر دیگ را ارتقا میبخشد. اما در کل یک بخش اضافه شده است که راندمان کل دستگاه را پایین میآورد.
با تمام نکات فنی در بررسی مزیتها تا محدودیتها، طرح انتقال قدرت دنده زیر دیگ یک الگوی شناخته شده برای میکسر بتنهای کوچک جثه مانند بتونیرهای ۲۵۰ لیتری است. این الگو سبک طراحی استاندارد و کارآمدی است که در صورت کار با میکسر بتنها باید درک فنی مناسبی از آن داشته باشید.
طراحی دیگ بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
دیگ مهمترین بخش فنی در طراحی هر میکسر بتن است. دیگ محل مخلوط کردن مصالح میباشد و مکانی است که با گردش مناسب، حجم بتن در اندازهای قابل توجه را تولید میکند. دیگ بتونیر باید طراحی مقاومی داشته باشد. زیرا این بخش دستگاه کاملاً تحت وزن سنگین مصالح بتن قرار دارد. به هر صورت تمامی مصالح ساخت بتن اعم از شن و ماسه و حتی آب وزن قابلتوجهی دارند. این متریال سنگینوزن حین گردش دیگ نیروی گریز از مرکز بسیار قدرتمندی تولید میکند. بنابراین دیگ باید قابلیت کافی برای تحمل این قدرت حداکثری را داشته باشد.
در آنسوی ماجرا نباید از قابلیت مخرب اجزاء تشکیلدهنده بتن غافل باشیم. مصالح ساخت بتن علاوهبر سنگینوزن بودن، به شدت مخرب هستند. مانند دانههای شن و ماسه که تحت همزدن دیگ به شدت اثر سایش دارند و یا اثرپذیری شیمیایی سیمان که به راحتی هر سطح سختی را فرسوده میکند تا در نهایت اثر مخرب آب به عنوان یک عنصر که باعث زنگ زدن آهن میشود، از جمله چالشهای طراحی دیگ میکسر بتن هستند. لذا دیگ مذکور باید در نهایت استحکام با فلز فولاد ضد زنگ و کربن دیده طراحی شده باشد. برای طراحی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از دیگ با ورقهای فولادین که ۳ میلیمتر ضخامت دارند، استفاده میشود.
در نظر داشته باشید که فارغ از بحث مقاومت باید قابلیت فنی دیگ را ارتقا داده باشیم. برای این منظور نیاز به طراحی دیگی که وزن سبکی دارد، احساس میشود. قطعا دیگ با ورقهای ضخیمتر، استحکام فیزیکی و شیمیایی بالاتری دارد. اما دیگ سنگینتر را به این سادگی نمیتوانیم بچرخانیم. در صورتی که با طراحی یک دیگ که ورقهای ۳ میلیمتری دارد هم استحکام لازم تامین شده است و هم توانسته ایم وزن مناسبی را برای گردش نهایی دیگ توسط موتور با قدرت محدود ۲ اسب بخار فراهم کنیم. دیگ کار شده در بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر محصول گروه نیکا کورپ با ورقهای فولادین ضد زنگ با ضخامت ۳ میلیمتری طراحی شده است که تمامی قابلیتهای یک دیگ مؤثر در عملیات حرفهای بتنسازی را دارد.
سیستم تخلیه دیگ تعریف شده در بتونیر ۲۵۰ لیتری
بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از مدل میکسرهای کوچک جثه است که در مسیر تخلیه دیگ آن با چالش جدی مواجه نیستیم. این دیگ سبک وزن است و میتوان با طراحی یک فرمان معمولی کل دیگ را تخلیه کرد. در این طراحی محور دیگ بر روی شاسی دستگاه سوار است. این محور در امتداد یک فرمان معمولی و بزرگ قرار دارد. با چرخاندن این فرمان میتوانیم کل حجم دیگ را سر و ته کرده و بچرخانیم. به این ترتیب در نهایت سادگی شرایط تخلیه کل دیگ فراهم است. این طرح فرمان دستی ساده است و باعث کاهش قیمت بتونیر ۲۵۰ لیتری میشود. اما برای هر چه سادهتر شدن مسیر تخلیه دیگ از الگوی فرمان گیربکسی نیز استفاده میشود. فرمان گیربکس مدل حرفهایتر در طراحی شاسی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر است.
در این طراحی برای تخلیه دیگ از یک گیربکس ساده استفاده شده است. گیربکس دارای ۲ عدد چرخدنده است که در امتداد محور چرخان دیگ متصل میشود. چرخدنده بزرگ بر محور دیگ متصل است و چرخدنده کوچک در ارتباط با یک فرمان کوچک طراحی شده است. فرمان توسط اپراتورها میچرخد.
در طراحی فرمان گیربکس با نیروی کم میتوانیم کل دیگ را به راحتی سر و ته کنیم. زیرا سیستم چرخدنده تعریف شده در گیربکس قدرت محدود بازوهای کارگران را تقویت میکند. به این ترتیب مسیر تخلیه دیگ ساده است. اما کل فرایند تخلیه کند میباشد. زیرا این سیستم تخلیه گیربکس نمیتواند کل سرعت چرخش فرمان اپراتور را به دیگ منتقل کند. دیگ به آرامی اما کاملاً تحت کنترل چرخیده و مسیر تخلیه بتن فراهم است. در این حالت اگر چه فرآیند تخلیه کند انجام میشود؛ اما کل مسیر تخلیه تحت کنترل کامل ما قرار دارد. در این صورت میتوانیم به شکلی هدفمند شده محتویات داخل دیگ را خالی کنیم.
قیمت بتونیر ۳۰۰ لیتری با تخلیه گیربکس از مدلهای تخلیه فرمانی بالاتر است. اما کار کردن با آنها سادهتر و البته دقیقتر میباشد. این سادگی همراه با دقت فاکتورهای کلیدی هستند تا اهل فن خرید بتونیر زنجیری را جدی بگیرند. در کل اگر چه مدلهای فرمان گیربکسی گرانتر میباشند؛ اما مدلهایی محبوبتر و کاربردیتر هستند.
طرح شاسی برای بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
در طراحی بتونیر دنده زیر باید مسیر انتقال قدرت را از طریق یک چرخدنده نصب شده زیر دیگ فراهم کنیم. قطعا این چرخدنده باید در شرایطی روان و ایدهآل قرار داشته باشد. به این ترتیب الگوی طراحی شاسی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر برای نصب شدن روان همین دیگ دنده زیر طراحی شده است.
بتونیر ۳۰۰ لیتری دنده زیر را در دو مدل ۲و یا 4 چرخ طراحی میکنند. میکسر بتنهای دو چرخ مدلهای متداولی هستند. اما این گونهها با طراحی شاسی دو چرخ قدرت مانور کمی دارند و در کل جابجا شدن آنها سخت و زمانبر میباشد. اصولاً مدلهای دو چرخ برای استقرار طولانی مدت در یک مکان از محیط کارگاه طراحی شدهاند. قیمت بتونیر زنجیری با شاسی دو چرخ ارزانتر از قیمت بتونیر زنجیری باشد طراحی شاسی ۴ چرخ است.
شاسی 4 چرخ از مدلهای متداول و محبوب است. زیرا این مدل از بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر قدرت جابهجایی سادهای دارد. به راحتی میتوانیم آنها را در محیط کارگاه جابهجا کنیم و در کل کار کردن با آنها ساده است. البته در طراحی این مدلها با شاسی چهار چرخ حجم متریال بیشتری استفاده شده است. اما ابعاد اندکی بزرگتر در کنار قدرت مانور بهتر موضوع چالش برانگیزی نیست. در کل شاسی تعریف شده برای عموم بتونیرهای ۲۵۰ لیتری مدل شاسیهای سادهای هستند که قابلیت و استحکام کافی برای تحمل تا گردش دیگ ۳۰۰ لیتری و مملو از مصالح را دارند.
مزایای استفاده از بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر
بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر در دسته میکسرهای سبک وزن است. این میکسر کوچکترین مدل با قابلیت استفاده کارگاهی است. در عین حال آنقدر حجیم است که مناسب یک فعالیت کامل صنعتی شده باشد. درکل میکسر بتن ۲۵۰ لیتری دنده زیر یک ماشین کاربردی است که استفاده از آن کاملاً رایج و متداول شده است. خصوصا مدلهای دنده زیر که قابلیتهای فنی برجسته در کنار طراحی سادهای دارند. با این همه مزایای استفاده از بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر به قرار زیر است:
- از این میکسر بتن کوچک میتوانید در فعالیتهای سبک آزمایشگاهی استفاده کنید. میکسر بتن ۲۵۰ لیتری دنده زیر با تمام قابلیتهای کاربردی به عنوان یک ماشین تمام عیار آزمایشگاهی نیز شناخته میشود.

- این دستگاه تمام قد مناسب فعالیتهای سنگین کارگاهی نیز میباشد. از این میکسر بتن کوچک بدون هیچ دردسری میتوانید برای انجام عملیاتهای سبک تا متوسط تولید بتن استفاده کنید.
- میکسر بتن ۲۵۰ لیتری دنده زیر قابلیت استفاده در کارگاههای بلوک سازی را نیز دارد. حتی با این ماشین میتوانید در سطح کارگاههای تولید محصولات بتن از پیش ساخته شده فعالیت کنید.
- این دستگاه قابلیت مخلوط کردن پودرهای سخت صنعتی را دارد.
- با موتور تکفاز تحت ولتاژ ۲۲۰ ولت جریان متناوب شهری کار میکند. در نتیجه مسیر راهاندازی تا کارکردن با آن ساده است. کافی است یک خط برق تکفاز ۲۲۰ ولت استاندارد شهری داشته باشید تا بتوانید به راحتی این بتونیر کوچک را در هر مکان و فضایی راهاندازی کنید.
- طراحی ساده، خرابی کم و هزینهی نگهداری ناچیز از دیگر مزایای کار با بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر میباشد.
- دیگ در بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر حرکت روان و یکدستی دارد. لذا مصالح با شرایط کاملاً ایدهآل مخلوط میشوند. بتن تهیه شده از این میکسر کیفیت ساخت مناسبی دارد.
- بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر قدرت مانور بالایی دارد. دستگاه به سادگی در سطح کارگاه جابهجا میشود و در کل فضای زیادی را اشغال نمیکند.
- قیمت بتونیر زنجیری۲۵۰ لیتری دنده زیر ارزان است. این میکسر بتن ارزانتر از مدلهای دنده دور کمر هم تراز خود میباشد. شرایط قیمت بهتر در محبوبیت تا خرید بتونیر زنجیری تاثیرگذار است.
در کنار تمام این مزایای مطرح شده بتونیر زنجیری ۲۵۰ لیتری دارای محدودیتهایی نیز میباشد. قطعا حضور زنجیر بزرگترین چالش در طراحی این میکسر بتن سبک وزن است. به هرحال قدرت موتور در قبال اعمال نیرو به یک زنجیر در حال جابهجا شدن و حضور این زنجیر میتواند از راندمان کلی دستگاه بکاهد. در عین حال باید متوجه خرابیها و مشکلات استفاده از زنجیر در طرح ساخت نهایی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر باشیم.
سخن پایانی
میکسر بتنهای ۲۵۰ لیتری گونههای استاندارد و بسیار محبوب و کاملاً کاربردی هستند. این میکسر بتن ها را میتوانید در سطح فعالیت جاری هر کارگاهی مشاهده کنید. آنها اگرچه کوچک هستند اما میتوانند حجم کم بتن را در کیفیت بالا تهیه کنند. بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر گونه متداول تری به نسبت از مدلهای دنده دور کمر میباشد.
اگر در سطح فعالیتهای عمرانی به استفاده از میکسرهای کوچک نیاز دارید و در میان انبوه مدلها استفاده از بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر را میپسندید، بهتر است در هنگام خرید بتونیر زنجیری چندین معیار فنی را کاملاً جدی بررسی کنید. قبل از هر اقدام نسبت به سالم بودن و کیفیت کار شده در دیگ بتونیر زنجیری اطمینان کسب کنید. با یکبررسی ساده میتوانید قابلیتهای دیگ را ارزیابی کنید. دقت کنید که دیگ حتما از ورقها با حداقل ضخامت ۳ میل ساخته شده باشد.
در ادامه بررسی فنی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر باید متوجه موتور و گیربکس دستگاه باشید. لزوماً همه این میکسرها دارای موتورهای تکفاز هستند. اما قاعدتاً باید موتور کار شده مقدار قدرت کافی برای چرخش دیگ دنده زیر را داشته باشد. از طرفی حتما باید در مونتاژ نهایی بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر از یک گیربکس با قابلیتهای فنی برجسته استفاده شده باشد. گیربکس برند بهکار از بهترین مدلها است که تماماً در بتونیر ۲۵۰ لیتری دنده زیر محصول شرکت نیکا کورپ استفاده شده است. در ادامه لازم است تا به جزئیات ساده اما کلیدی مانند استحکام و طراحی شاسی، سیستم زنجیری برای انتقال قدرت و همچنین امکانات تعریف شده دستگاه توجه کنید. به هرحال این شما هستید که باید در آخرین مرحله قیمت بتونیر زنجیری ۲۵۰ لیتری را بررسی کنید تا تصمیمی کاملاً حرفهای برای خرید این محصول داشته باشید.
