- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
- تیلر کولتیواتور چیست و چه کاربردی دارد؟
- طراحی تیلر کولتیواتور لیفان
- مشخصات فنی تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان
- کاربردها از تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان
- ادوات کشاورزی قابل به استفاده در کولتیواتور بنزینی
- تشریحی بر تیغه های شخم زنی در تیلر بنزینی
- نکات کلیدی در کار با تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان
- آیا روتیواتور همان کولتیواتور است؟

تیلر کولتیواتور چیست و چه کاربردی دارد؟
تیلر کولتیواتور یک ابزار موتوری و خود متحرک کشاورزی است که به شکل تخصصی برای تکمیل عملیات های متنوع خاک ورزی طراحی شده است. این ابزار از دو چرخ متحرک تحت تاثیر قدرت موتورهای بنزینی و یا دیزلی برخوردار است و می تواند به شکل خود کششی در سطح زمین به انجام عملیات های متنوع خاک ورزی بپردازد. ماجرای طراحی انواع تیلر کولتیواتور، از سختی کار در آماده سازی خاک برای زمین های مرطوب، خصوصاً فضاهای شالیزی آغاز شده است. یک زمین شالیزی را در نظر بگیرید. این زمین سطحی کاملا مرطوب دارد. حالتی گل آلود و باتلاقی شکل در کل فضای زراعی حاکم است. تراکتورها نمی توانند در چنین زمین هایی فعالیت کنند. آماده سازی خاک برای زمین های شالیزی همیشه دشوار بوده است. زیرا این زمین ها مستعد حضور ابزارهای متداول و کلاسیک موتوری نیستند. لذا چاره ای جز این نیست که بخواهیم با استفاده از ابزارهای دستی مانند بیل ها و دیگر ادوات تخصصی سطح خاک را آماده سازی کنیم. تیلر کولتیواتور برای تکمیل عملیات خاک ورزی در سطح زمین های شالیزی و یا مرطوب طراحی شده است. چرخ بزرگ تراکتورها باعث کوبیده شدن خاک نرم و باتلاقی شکل زمین های شالیزی می شود. اما چرخ های کولتیواتور به شکلی طراحی شده اند که می توانند همراه با نصب تیغه هایی باشند. این تیغه ها سطح خاک را شکافته باعث تکمیل پروژه خاک ورزی می شوند.
طراحی تیلر کولتیواتور لیفان
ماهیت طراحی تیلر کولتیواتور لیفان به مانند تمامی تیلرها متکی بر دو چرخ به نسبت بزرگ استوار است. این چرخ ها در ابعادی که به مراتب به نسبت از سایز دستگاه بزرگتر است، طراحی شده است. گیربکس مستقیم در امتداد با هر دو چرخ طراحی شده است. دستگاه از یک موتور دو سیلندر بنزینی برای تامین 8.5 کیلووات قدرت استفاده می کند. با یک نگاه ساده در طراحی تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان کاملاً متوجه خواهیم شد که این ماشین موتوری برای حضور در زمین های کوچک زراعی با هدف خاک ورزی طراحی شده است. دستگاه در ابعاد تقریباً کوچکی قرار دارد و در عین حال موتور قدرتمند در بخش بالایی بر روی چرخ ها قرار گرفته است. از طرفی مخزن سوخت و روغن در راس دستگاه قرار دارد تا دسترسی کار با این ماشین توانمند زراعی را هر چه ساده تر کرده باشد. الگوی کار با تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان متکی بر طرح خود کششی است. این دستگاه قابلیت آن را دارد که با متصل شدن به انواع ابزارها به عنوان یک تجهیز در حمل و نقل نیز مورد استفاده قرار بگیرد. دو دسته بزرگ در امتداد شاسی دستگاه طراحی شده است. این دسته ها کاملاً کشیده و بسیار بلند هستند. به شکلی که به راحتی در اختیار اپراتور قرار می گیرند. عموم المان های کنترلی بر این دسته های بلند با طراحی ارگونومیک تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان قرار گرفته است. دسته ها به فرم فرمان هایی شبیه به فرمان موتورسیکلت طراحی شده اند. یک دسته از اهرم کنترل گاز در تیلر بنزینی برخوردار است. همین دسته میزبان اهرم ترمز دستگاه نیز می باشد.
مشخصات فنی تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان
تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان یک ماشین تمام عیار زراعی است. این ماشین در حضور یک موتور بنزینی طراحی شده است و با هدایت قدرت موتور بنزینی است که می تواند قابلیت تکمیل عملیات های خاک ورزی را نهایی کند. در بخش های فنی تیلر بنزینی لیفان شاهد استفاده از یک موتور دو سیلندر از نوع چهار زمانه با طراحی تنفس طبیعی و هوا خنک هستیم. این موتور دو سیلندر با الگوی کار چهار زمانه قابلیت تامین قدرت 8.5 اسب بخار را دارد. این میزان قدرت برای طراحی یک دستگاه موتوری زراعی با هدف خاک ورزی کاملاً ایده آل است. طرح ساخت موتور از الگوی چهار زمانه تبعیت می کند. لذا از سیستم روانکاری مجزا و کاملاً مستقلی برخوردار است. الگوی عملکرد چهار زمانه در مصرف سوخت کم، تولید صدای اندک و عملکرد کاملاً روان موتور تاثیرگذار است. به این ترتیب ظاهراً باید از تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان انتظار یک ماشین قدرتمند با عملکرد کاملاً روان و کم صدایی را داشته باشیم. در امتداد موتور بنزینی گنجانده شده در تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان از یک سیستم انتقال قدرت گیربکسی استفاده شده است. گیربکس تعریف شده از مدل 700 و در بخش زیرین موتور بنزینی قرار دارد. این گیربکس برای تبدیل قدرت موتور طراحی شده است. موتور بنزینی دو سیلندر گنجانده شده در طرح ساخت دستگاه اگر چه قدرت بالایی دارد؛ اما عملکرد سریع و گشتاور کم آنها برای به حرکت انداختن تیغه های کولتیواتور مناسب نمی باشد. گیربکس دنده ای از نوع شفت مستقیم تعریف شده است تا مسیر انتقال قدرت با کنترل پذیری کاملی صورت گیرد.
کاربردها از تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان
هدف نهایی از طراحی تا تولید تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان حضور در سطح زمین های کوچک زراعی برای تکمیل عملیات های متنوع خاک ورزی است. این ماشین موتوری طراحی شده است تا به راحتی خاک سطح زمین زراعی را زیر و رو کند. لذا می توانیم انبوه عملیات های متعدد اعم از نرم کردن خاک های سطحی، سله کشی، کنترل علف های هرز و مخلوط کردن کود و کمپوست را از تیلر کولتیواتور لیفان انتظار داشته باشیم. به این ترتیب باید آن را به عنوان یک ابزار موتوری تمام عیار برای تکمیل عملیات های خاک ورزی معرفی کنیم. در یک نگاه کلی وجه کاربردی تیلر کولتیواتور بنزینی برای مخلوط کردن خاک در زمین های زراعی است. این دستگاه طراحی شده است تا رویه سرسخت خاک را بشکافد و آن را خرد کرده، با انواع کود کمپوست مخلوط کند. شاید برای همین است که گاها از این دستگاه با نام شخم زن لیفان نیز یاد می شود. وجه بالای فروش تیلر بنزینی به جهت حضور در فضاهای محدود زراعی است. لذا می توانیم عمده کاربردها تا فروش تیلر بنزینی را برای تکمیل عملیات های سطح کوچک تا متوسط زراعی مطرح کنیم. عملیات هایی که در تکاپوی شکستن خاک تا نرم کردن آن هستند. به شکلی که سطح زمین برای آغاز به کاشت بذرهای محصولات زراعی آماده شود. با تمام این تفاصیل عمده جنبه های کاربردی از تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان را می توانیم در موارد زیر دسته بندی کنیم.

ادوات کشاورزی قابل به استفاده در کولتیواتور بنزینی
تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان یک ماشین تمام عیار موتوری است که برای تکمیل کلیدی مراحل خاک ورزی طراحی شده است. اما قابلیت ها و کاربرد این ماشین آنچنان گسترده است که می توان از آن برای طیف بسیار بزرگی از فعالیت های زراعی استفاده کرد. وقتی یک ماشین موتوری و کاملاً قدرتمند در اختیار دارید، منطقی است که بخواهید از توانمندی های بالقوه آن نیز در تکمیل عموم فعالیت ها استفاده کنید. در این بین طیف کاملی از انواع ادوات کشاورزی طراحی شده اند که قابلیت اتصال به تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان را دارند تا با بهره مندی از قدرت موتور بنزینی این ماشین توانمند زراعی جمع کاملی از فعالیت های کشاورزی را سر و سامان بدهند. مجموعه ادوات کشاورزی که قابلیت نصب شدن بر تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان را دارند به قرار زیر می باشند. 1- کاربری با هدف بارکشی: یکی از عمده استفاده های متفرقه از انواع تیلر بنزینی، بهره کشی از آن به عنوان یک ابزار بارکشی توانمند است. تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان یک ماشین موتوری خود کششی است. این ماشین می تواند به مانند یک تراکتور کوچک اما بسیار قدرتمند به حرکت درآید. اگر چه سرعت تیلر کولتیواتور لیفان کم است؛ اما برای تبدیل شدن به یک وسیله مولد بارکشی در سطح زمین های زراعی و یا فضاهای روستایی بهترین است. کافی است یک تریلی کوچک را به انتهای این کشنده متصل کنید تا از قابلیت حمل و نقل برخوردار باشید. بعید است ماجراهای خرید و فروش تیلر بنزینی تنها با هدف جابجایی صورت گیرد. فی نفسه کسی یک تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان را برای حمل و نقل در محیط های روستایی خریداری نمی کند؛ اما قطعاً در کنار انبوه توانمندی های این خاک ورز حرفه ای از امکان کشندگی آن نیز برخوردار خواهد شد.2- کاربری به عنوان یک مولد برای فعال سازی پمپ های سمپاشی: سمپاشی از اصلی ترین فعالیت های زراعی است که تمام آن در مرحله داشت صورت می گیرد. برای سمپاشی انواع دستگاه ها، سیستم ها و روش های مدرن و تخصصی را ابداع کرده اند که تمامی این دستگاه ها متکی بر تولید قدرت برای پمپاژ سیال آفت زدایی است. لذا در عموم آنها شاهد بهره گیری از انواع موتورهای بنزینی و دیزلی و حتی برقی هستیم که وقتی نیاز به جریان سمپاشی بسیار قدرتمندی باشد، باید یک موتور کاملا توانمند را در اختیار بگیریم. عموم سمپاش های فرغونی و یا زنبه ای از انواع موتورهای بنزینی استفاده می کنند. اما وقتی یک تریلر بنزینی در اختیار دارید، در واقع از یک سمپاش تمام عیار بنزینی بهره مند هستید. زیرا در این نوع دستگاه ها مانند تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان از یک شفت قدرتمند برای به کار انداختن پمپ های سمپاشی در نظر گرفته شده است. کافی است یک پمپ سمپاش ساده و البته ظرفیت بالا را تهیه کنید. تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان می تواند به خوبی از پس وظیفه تامین قدرت برای راه اندازی این پمپ سمپاشی برآید.
تشریحی بر تیغه های شخم زنی در تیلر بنزینی
در کنار تمام وظایف اصلی و کاربردهای فرعی قید شده، شخم زنی به عنوان اصلی ترین فعالیت تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان معرفی شده است. در اصل هر نوع تیلر بنزینی در تکمیل عملیات های گسترده و سنگین شخم زنی بهترین هستند. اما قاعده شخم زنی نیز ماجرای کاملاً تخصصی است. در شخم زنی از تیغه های موازی که بر محور مشترک سوار هستند، استفاده می شود. بسته به تعریف نوع تیغه تا عرض و ارتفاع آن می توان انواع عرض و عمق شخم زنی را تهیه نمود. هر چه تعداد تیغه ها بیشتر باشد، شیارهای بیشتری ایجاد می شود. در عین حال ارتفاع بالاتر تیغه ها باعث ایجاد عمق بیشتر شیارهای شخم زنی خواهد شد. برای عموم تیلرهای بنزینی حداکثر چهل تیغه شخم زنی تعریف شده است. برای شخم زنی از تیغه ها با ارتفاع ۲۵ الی 30 و عرض 80 سانتیمتری استفاده می شود. در حالیکه برای وجین کردن ارتفاع تیغه ها بسیار کمتر در حدود ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر است.نکات کلیدی در کار با تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان
- تیلر کولتیواتور بنزینی در حضور یک موتور احتراق داخلی کار می کند. لذا اگر از این دستگاه در محیط بسته مانند فضاهای گلخانه ای استفاده می کنید، باید از حضور یک سیستم تهویه مطبوع قدرتمند اطمینان کافی داشته باشید. موتور بنزینی این دستگاه مستعد تولید آلایندگی بسیار بالایی است. در صورت استفاده در محیط بسته گلخانه ای که عاری از تهویه مطبوع می باشد، خطر مسمومیت در اثر تجمع گازهای حاصل از احتراق وجود دارد.

- در پایان هر بار عملیات خاک ورزی با تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان، باید تیغه های دستگاه را تمیز کنید. اما لازم است تا قبل از آغاز به کار تمیزکاری تیغه ها از خلاص بودن گیربکس و خاموش بودن کامل موتور اطمینان داشته باشید. دقت کنید که شما در حال کار کردن با یک ماشین موتوری بسیار قدرتمند هستید. تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان قابلیت کاملی در شخم زنی خاک دارد. لذا در صورتی که موتور روشن است و شما در حال تمیز کردن تیغه ها هستید، همواره خطر مواجهه با حادثه شما را تهدید می کند. پس در صورت خاموشی کامل موتور بنزینی در حالیکه کاملا از عدم حرکت تیغه ها اطمینان دارید اقدام به پاکسازی تیغه ها کنید.
- انجام عملیات خاک ورزی در زمین های شیب دار ملاحظات خاص خود را دارد. حضور در زمین شیب دار به مانند رانندگی در جاده های سرپایینی است. اگر در این حالت از دنده های سبک و یا خلاص استفاده کنید، افزایش سرعت غیر قابل کنترل، شما و دستگاه شما را تهدید می کند. لذا در هنگام عملیات خاک ورزی در زمین های شیب دار مطمئن باشید که دستگاه در حالت دنده خلاص قرار ندارد. استفاده از دنده 1 بهترین پیشنهاد است. در ضمن هرگز اجازه ندهید که دستگاه کوچک بنزینی شما سرعت گرفته و تا مرزهای غیرقابل کنترل شدن پیش برود.
- دستگاه تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان یک ماشین تمام عیار زراعی است. یک ماشین موتوری که در عین قدرتمند بودن می تواند خطرآفرین نیز باشد. لذا هرگز تیلر کولتیواتور لیفان خود را در اختیار افراد نابلد و غیرمتخصص قرار ندهید. کسانی که تجربه کمی در کار با انواع تیلرها دارند و یا چندان مهارتی در انبوه عملیات های خاک ورزی ندارند، برای انجام کار با تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان مناسب نیستند.
- تعویض روغن موتور در تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان باید در دوره زمانی های کوتاه صورت گیرد. بهتر است از طی شدن هر ۸ ساعت کار زراعی اقدام به تعویض روغن موتور کنید. در غیر این صورت موتور بنزینی قابلیت کارایی مناسب ندارد و چه بسا ماهیت کاربردی آن به خطر بیفتد. روغن موتور نمره 40 برای استفاده در موتور تیلر بنزینی مناسب است.
آیا روتیواتور همان کولتیواتور است؟
در این مطلب همراه ما هستید تا به تفصیل از تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان صحبت کنیم. در این صحبت طولانی از ماهیت کولتیواتورها گفتیم و با پیش کشیدن مشخصه های فنی تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان سعی کردیم تا این ابزار را در جمع تیلرهای بنزینی از مشخصه های فنی تا رویکردهای کاربردی مطرح کرده باشیم. در نهایت توانستیم به یک مبحث جامع از طراحی تا کاربرد کولتیواتور بنزینی در سطح زمین های زراعی اشاره کنیم. اما حالا با یک جریان دیگر مواجه هستیم و اینکه آیا روتیواتورها همان تیلر کولتیواتورها هستند؟ در این حالت آیا می توانیم تیلر کولتیواتور بنزینی لیفان را به عنوان یک روتیواتور در نظر بگیریم؟


دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

کاربر میهمان
تایید و ارسال
انصراف