- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
- نگاهی جامع بر طراحی انواع جت هیتر گلخانه ای
- جت هیتر گلخانه ای چیست؟
- روش کار جت هیتر گلخانه ای چگونه است؟
- چالش ها در نصب جت هیتر گلخانه ای
- آیا جت هیتر برای گلخانه مناسب است؟
- تاثیر منفی گازهای حاصل از احتراق بر رشد گیاهان
- انواع جت هیتر گلخانه ای از منظر تامین انرژی
- جت هیتر برقی چیست و چگونه کار می کند؟
- الگوی طراحی جت هیتر گلخانه ای دودکش دار
- نکته هایی کلیدی در نصب انواع جت هیتر گلخانه ای
- جت هیتر ایده آل دارای چه مشخصه هایی است؟
- کاربرد جت هیتر گلخانه ای
- ایده های تکمیلی در طراحی بخاری موشکی گلخانه ای
نگاهی جامع بر طراحی انواع جت هیتر گلخانه ای
کشت گلخانه ای یک تحول بزرگ در صنعت تأمین غذای دنیای مدرن شده است. در دورانی که جمعیت جهان رشد بالایی کرده، تقاضا برای محصولات کشاورزی تمام شدنی نیست. لذا نمی توان دست بر دست گذاشت و در نیمه سرد از سال هیچ محصول زراعی را تولید نکرد.به همین دلیل ساده است که کشت گلخانه ای رونق بسیار بالایی پیدا کرده است. اینکه بتوانیم در نیمه فصل سرد از سال هم قابلیت تولید و عرضه عموم محصولات زراعی را داشته باشیم.اما با سرمای جان فرسای ماه های زمستانی چه باید کرد؟ قطعاً جداره های شفاف گلخانه مقاومت کافی در برابر نفوذ سرما را ندارد. البته که برای این منظور ایده های مهندسی شده ای مانند انواع سیستم گرمایش گلخانه ای را مطرح کرده اند. در این بین انواع جت هیتر گلخانه ای به عنوان یکی از مدرن ترین ایده های تأثیرگذار در گرمایش گلخانه ای مطرح است.
جت هیتر گلخانه ای چیست؟
گرم کردن محیط گلخانه در فصل سرد سال به طور قطع بزرگترین چالشی است که هر فرد گلخانه داری را تحت تاثیر قرار خواهد داد. چرا که گرم کردن محیط گلخانه تحت تاثیر مستقیم چندین عامل کلیدی است.اول آنکه سالن های گلخانه ای و یا دیگر فضاهای مشابه مانند سالن های مرغداری، فضاهای بسیار بزرگی هستند. قطعاً یک سالن بسیار بزرگ را نمی توان با تکیه بر ابزارهای ساده گرمایشی پاسخگو شد.دوم آنکه در این سالن ها میزبان موجودات حساسی اعم از انواع گیاهان زراعی و یا مرغ ها هستیم. چنین موجوداتی نسبت به تغییرات دمایی بسیار حساس هستند و به شدت تحت تأثیر قرار گرفته، ممکن است به کلی نابود شوند. در نهایت هزینه گرمایش نیز بخش اعظمی از ماجرا را شامل می شود. اینکه برای رسیدن به یک گرمایش مطلوب باید چه مقدار انرژی را تحت چه راندمان کاری مصرف کنیم؟
روش کار جت هیتر گلخانه ای چگونه است؟
در مقدمات امر همراه با مطرح کردن چالش جدی گرمایش در محیط های گلخانه ای، با دستگاهی که طراحی تخصصی در گرمایش چنین فضاهایی دارد مواجه شدیم. قید کردیم که انواع جت هیتر گلخانه ای با قابلیت پرتاب هوای گرم شده این توانمندی را دارند که در سالن های بزرگ و طویل گلخانه ای تاثیرگذار باشند. حالا وقت آن رسیده است که نیم نگاهی بر قاعده طراحی فنی این تجهیزات گرمایشی داشته باشیم. اینکه قاعده گرمایش در یک دستگاه جت هیتر گلخانه ای چگونه است؟در طراحی هر سیستم گرمایش کلاسیک تا ایده های مدرن شده یک اصل ساده استوار است. اینکه با خلق یک سطح داغ و تاثیر گذاشتن بر هوای محیط، فضا را گرم می کنیم. این الگو در گرمایش بسیار ساده و تاثیرگذار است.اما کند و غالباً با راندمان بسیار اندکی است. ایده دیگر می تواند به نقش پررنگ تر خود هوای حاکم بر فضا در تولید گرما اشاره کند. مانند آنچه در اسلوب طراحی یک جت هیتر گلخانه ای اتفاق می افتد.
چالش ها در نصب جت هیتر گلخانه ای
در تشریح دستگاه جت هیتر گلخانه ای با ماشین توانمندی مواجه شدیم که از قدرت هوا برای گرم کردن خود هوا استفاده می کند. قاعده گرمایش در این سیستم الگویی شبیه به موتور جت های ایجاد رانش دارد. در موتور جت های آشنایی که آنها را در خلق رانش برای برخواستن هواپیماها شاهد هستیم هم دقیقا همین الگوی طراحی شده برای جت هیتر گلخانه ای مد نظر است.در قاعده کار سیستم هایی که متکی بر فرایند جت هستند، هوای پرفشار در اختلاط با سوختی که پاشیده شده است، مخلوطی مملو از انرژی را تولید می کند. سوخت در نهایت ایجاد حرارت می سوزد و با ایجاد انبساط شدید هوا علاوه بر تولید گرمای بالا، ایجاد قدرت رانش قابل توجهی می کند.البته در جت هیتر گلخانه ای خبری از رانش نمی باشد. اما انبساط گرمایی فوق العاده بالایی که در خروجی آنها تولید شده است، به سرعت در فضای محیط گلخانه ای به حرکت در آمده، تمام حجم بزرگ چنین محیط هایی را پر می کند. این گرما حالتی خزنده دارد و تقریباً این الگوی تولید حرارت، بزرگترین چالش در اجرای سیستم گرمایش گلخانه ای با استفاده از جت هیتر گلخانه ای می باشد.
آیا جت هیتر برای گلخانه مناسب است؟
تولید و ورود مستقیم گازهای گلخانه ای حاصل از احتراق در هوای دمیده شده به سالن های گلخانه ای قطعاً چالش بحث برانگیزی است. برخی از گلخانه دار ها این موضوع را چندان جدی نمی گیرند و با نصب هر نوع جت هیتر گلخانه ای در هر نوع گلخانه ای مشکلی ندارند.از نگاه این عده گازهای حاصل از احتراق سوخت در جت هیتر گلخانه ای برای رشد گیاهان مفید هستند. به هر حال گیاهان برای تکمیل عملیات فتوسنتز، نیاز به دی اکسید کربن دارند و ظاهراً در محصولات حاصل از احتراق نیز حجم بالایی از دی اکسید کربن یافت می شود.هیچ کس از سودمندی حضور دی اکسید کربن در میان گیاهان بی خبر نیست. اما آیا تنها محصول حاصل از احتراق سوخت در جت هیتر گلخانه ای گاز دی اکسید کربن می باشد؟ قطعاً این طور نیست. احتراق سوخت های گازی و گازوئیلی در کنار تولید حجم بالای دی اکسید کربن، قابلیت تولید انواع آلایندگی های بسیار مضر دیگری نیز دارند.آلاینده های گوگردی، اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، مونوکسید کربن و... از این نمونه ها هستند. قطعاً این گازها در فرآیند فتوسنتز نقش بازی نمی کنند؛ بلکه برعکس، می توانند در فرآیند رشد گیاهان تأثیرات نامطلوبی بگذارند.
تاثیر منفی گازهای حاصل از احتراق بر رشد گیاهان
اگر فرض کنیم که قرار است از جت هیترهای گلخانه ای ساده با الگوی استفاده از سوخت های گازوئیلی و یا گازی در فضای بسته و کوچک محیط گلخانه ای باشیم، قطعاً با درصد افزایش قابل توجه انواع گازهای سمی مواجه هستیم. گازهای حاصل از احتراق که به طور کامل در حال پخش شدن در فضای گلخانه هستند.سوخت گازوئیلی به مراتب از سوخت های گازی به تولید گازهای بیشتری می انجامد. در نتیجه قطعا سطح آلایندگی تولید شده در جت هیتر گازوئیلی بسیار بیشتر از جت هیتر گازی می باشد. البته در این بین نباید مدل های گازی را عاری از حضور خطرناک گازهای سمی در نظر گرفت.اگر سطح گازهای حاصل از احتراق در عملکرد جت هیتر گلخانه ای کم باشد، قطعاً توسط خود روزنه های موجود در برگ های گیاهان تحت کنترل قرار می گیرند. گیاهان این قابلیت را دارند که در سطح برگ هایشان به نوعی این آلایندگی های سمی را فیلتر نمایند.مشکل زمانی است که غلظت این آلایندگی ها بسیار بالا است. در این حالت دیگر نمی توانیم بر توانمندی طبیعی برگ های سبز گیاهان در دفع این آلایندگی ها اعتماد کنیم. در این صورت گیاه کاملاً تحت تاثیر حجم بالای آلایندگی ها دچار فرسایش سنگینی است.
انواع جت هیتر گلخانه ای از منظر تامین انرژی
قطعاً مهمترین فاکتور در بررسی فنی جت هیتر گلخانه ای آن است که این تجهیز گرمایشی متکی بر چه منبع انرژی می تواند حرارت مورد نظر ما را تامین نماید. قطعا سوخت های متنوعی برای تولید حرارت وجود دارند که هر کدام قابلیت موثری در طراحی یک جت هیتر گلخانه ای کارآمد را دارند. انواع جت هیتر گلخانه ای از منظر تامین انرژی به قرار زیر هستند.- جت هیتر گازی
- جت هیتر گازوئیلی
- جت هیتر دوگانه سوز
- جت هیتر برقی


جت هیتر برقی چیست و چگونه کار می کند؟
یکی از بهترین ایده ها در تکمیل سیستم گرمایش گلخانه ای که عاری از تولید هر گونه آلایندگی باشد و در عین حال از شرایط قیمتی مناسبی هم بهره مند شود، نصب جت هیتر برقی در محیط گلخانه است. جت هیتر برقی همان الگوی طراحی شده در مدل های گازی و گازوئیلی را دارد. البته در تامین حرارت آن، تولید هیچ گاز سمی و یا خطرناکی اتفاق نمی افتد.ماهیت طراحی جت هیتر برقی، استفاده از المنت های پرتوان در مجاورت هوای پرفشار است. در این دستگاه همچنان از یک قاب فلزی و استوانه ای بهره مند هستیم که در انتهای آن از یک فن آکسیال قدرتمند برای تولید هوای پرفشار استفاده شده است. در امتداد تولید هوای پرفشار که از مکش فن آکسیال در محیط گلخانه ایجاد شده است، یک المنت قدرتمند نصب خواهد شد. حرکت هوا از کنار این المنت باعث گرم شدن آن است. در نتیجه بدون تولید کوچکترین آلودگی می توانیم هوای بسیار گرمی را در خروجی جت هیتر برقی داشته باشیم.◄ مزایای بهره مندی از جت هیتر برقی:- خروجی هوای گرم جت هیتر برقی عاری از هر گونه آلایندگی می باشد.- نصب و راه اندازی جت هیتر برقی بسیار ساده و سریع است.- در کار با جت هیتر برقی خطر انفجار و یا آتش سوزی وجود ندارد.- قیمت جت هیتر برقی از مدل های گازی و گازوئیلی ارزانتر است.- کنترل پذیری بالایی را می توان بر جت هیتر برقی اعمال نمود.◄ معایب بهره مندی از جت هیتر برقی:- راندمان تولید گرما در جت هیتر برقی پایین است.- در جت هیتر برقی نمی توانیم از فن آکسیال های بسیار قدرتمند استفاده کنیم. جریان های قدرتمند باعث کاهش دمای شدید المنت می شوند. لذا باد خارج شده از جت هیتر برقی بسیار ضعیف و کم فشار می باشد.- قابلیت اطمینان بالایی ندارد و در صورت قطع جریان برق، عملاً از کار می افتند.
الگوی طراحی جت هیتر گلخانه ای دودکش دار
در مبحث های قبلی حضور گازهای حاصل از احتراق را به عنوان بزرگترین چالش در نصب جت هیتر گلخانه ای های معمولی در نظر گرفتیم. در این مدل ها مشعل در جریان پر فشار هوایی، سوخت گازوئیلی و یا گازی خود را می سوزاند و تمامی گازهای حاصل از احتراق را همراه با هوای گرم پرفشار و حجیم شده به سمت محیط خارج از جت هیتر گلخانه ای هدایت می کند. این الگو در تولید گرما از راندمان بسیار بالایی برخوردار است و می تواند در شرایط بسیار بهینه ای به تولید گرمای قابل قبولی دست پیدا کند. اما یقینا نمی توان از کنار حضور گازهای سمی حاصل از سوختن منابع فسیلی چشم پوشی کرد.ایده طراحی جت هیتر گلخانه ای دودکش دار برای حل این مشکل مطرح شده است. در عملکرد این مدل از جت هیتر گلخانه ای تمام گازهای حاصل از احتراق جمع آوری شده و از طریق یک دودکش به سمت خارج از محیط گلخانه هدایت می شود. الگوی طراحی جت هیتر گلخانه ای دودکش دار به کلی با مدل های معمولی متفاوت است.در این ایده همچنان از فن های آکسیال برای تولید هوای پرفشار در داخل محفظه جت هیتر گلخانه ای استفاده شده است. مشعل در میانه فضای استوانه ای جت هیتر نصب است و تحت تاثیر جریان هوایی به شدت می سوزد. اما در میان فضای پیش روی فن آکسیال تا مدخل خروجی هوای داغ، فضایی لایه بندی شده طراحی شده است. هوای دمیده شده از فن آکسیال درست قبل از مواجه شدن با مشعل در داخل لایه هایی که به موازات هم و از جنس فلز ساخته شده اند، توزیع می شود.هوای لایه های بیرونی بدون هیچ مانعی کاملاً در مسیر مدخل خروجی جت هیتر گلخانه ای قرار دارد. اما هوای لایه های درونی که از کنار مشعل در حال سوختن عبور می کند، بدون هیچ تداخلی با هوایی که در لایه های بیرونی در حال خارج شدن است، جمع آوری شده، از طریق یک دودکش خارج می شود. انتهای محفظه لایه های درونی بسته است و تنها یک مدخل خروجی که محل نصب دودکش است برای هدایت گازهای حاصل از سوخت تعبیه شده است.به این ترتیب همراه با طراحی براساس الگوی جداسازی هواها، هیچ گاز حاصل از سوختن مشعل وارد فضای گلخانه ای نمی شود. در مقابل گاز حاصل از سوختن مشعل باعث افزایش سطح حرارت سطوح داخلی شده که به تبع آن، هوای عبوری در لایه های بیرونی را تحت تاثیر گذاشته، کاملاً داغ می کند.اگر چه در کار با جت هیتر گلخانه ای دودکش دار دیگر به طور کامل مشکل حضور گازهای سمی در محیط گلخانه را مرتفع کرده ایم؛ لکن راندمان حرارتی دستگاه به شدت کاهش پیدا خواهد کرد. در جت هیترهای معمولی جریان هوایی که تحت تاثیر گرمای مشعل است، با راندمان حرارتی بالا در فضای گلخانه جریان پیدا می کند. در حالیکه با جداسازی هوای پاک از هوای آلوده باید منتظر انتقال حرارتی از سطوح داخلی باشیم که قطعا قابلیت و راندمان شیوه های حرارت دهی مستقیم را ندارد. در عین حال قیمت جت هیتر دودکش دار به مراتب از مدل های معمولی بالاتر است.
نکته هایی کلیدی در نصب انواع جت هیتر گلخانه ای
- عموم مدل ها در طراحی جت هیتر گلخانه ای از یک موتور در تامین هوای مکیده شده به داخل محفظه احتراق استفاده می کنند. اما در محیط هایی که بسیار آلوده هستند و یا سطح اکسیژن هوا بسیار کم است، برای تکمیل هر چه بهتر شرایط احتراق از مدل دو موتوره استفاده می شود. مدل دوم به جهت تامین اکسیژن برای تکمیل هر چه بهتر پروسه احتراق نصب شده است. قیمت جت هیتر دو موتوره بالاتر از نمونه های تک موتوره است و غالباً در فضاهایی که از شرایط بسیار ناهمگونی برخوردار هستند، کارایی دارد.
- عموم طراحی ها در جت هیتر گلخانه ای از مصرف سوخت بسیار کمی برخوردار هستند. لکن اگر در فضای گلخانه ای از حضور سیستم های کنترل دمای هوشمند شده استفاده می کنید، قابلیت بالاتری در کنترل عملکرد زمان بندی شده جت هیتر گلخانه ای دارید. لذا به شرایط بسیار مناسب تری در مصرف سوخت آنها دست پیدا خواهید کرد.
- در صورت استفاده از جت هیترهای معمولی به راندمان تولید گرمای بسیار بالا در حدود ۹۰ درصد دست پیدا خواهید کرد. البته در صورت استفاده از جت هیتر گلخانه ای دودکش دار این راندمان بسیار کمتر از چیزی در حدود ۵۰ درصد خواهد شد. جت هیتر برقی از راندمان تقریباً متوسطی در حدود ۵۰ تا ۷۰ درصد برخوردار است.
- جت هیتر گازی از نوع دودکش دار برای نصب شدن در محیط های گلخانه ای بهترین انتخاب است. غالباً سالن های گلخانه ای از حضور سیستم تهویه قدرتمندی بهره مند نمی باشند. لذا استفاده از جت هیترهای معمولی باعث ازدیاد گازهای سمی و در نهایت پژمردگی و مرگ گیاهان است.
- در سالن های مرغداری و یا گاوداری که همواره از حضور سیستم های تهویه قدرتمندی بهره می برند، نصب جت هیتر گلخانه ای بدون اگزوز متداول تر است. در محیط های گاوداری و مرغداری برای آنکه از شیوع بیماری ها جلوگیری کنند و همچنین بوی بد ناشی از فضولات حیوانات در داخل سالن نماند، از تهویه قدرتمند در حضور فن های بزرگ استفاده می کنند. چنین فضایی دائماً در حال تبادل هوایی است. لذا گاز حاصل از احتراق در جت هیتر گلخانه ای بدون دودکش به راحتی از محیط خارج می شود. از طرفی از آنجا که محیط در تبادل گسترده هوایی قرار دارد، گرم کردن آن تنها از طریق جت هیترهای معمولی با راندمان بالا امکان پذیر است.

جت هیتر ایده آل دارای چه مشخصه هایی است؟
در اجرای سیستم گرمایش گلخانه ای و یا هر فضای صنعتی دیگری می توان به چندین روش و یا سیستم متداول اشاره داشت. هر کدام از این سیستم ها قابلیت کافی همراه با راندمان مناسب در تولید گرمای محیط های بازی همچون سالن های گلخانه ای را دارند. در این بین نگاه بسیاری از گلخانه دار های حرفه ای به سمت استفاده از جت هیتر گلخانه ای سوق پیدا کرده است.این سیستم ها جدا از چالش های جدی که در تامین هوای پاک برای فضای گلخانه ای دارند، از ویژگی های برتری نیز برخوردار هستند. ویژگی هایی که دلیل اصلی در فروش جت هیتر با سطح بالایی است که امروزه شاهد آن هستیم. برخی از ویژگی های ایده آل در جت هیتر گلخانه ای به قرار زیر می باشند.¨ حمل و نقل ساده با قابلیت مانور پذیری بالا. یکی از نکات مثبت و قابل توجه در سیستم جت هیتر گلخانه ای طراحی جمع و جور و یکپارچه آن است. این سیستم در بطن خود عاری از نیاز به حضور هر سیستم دیگری قابلیت تولید انرژی گرمایی را دارد. برخی از مدل ها با حضور چرخ هایی قابلیت متحرک شدن پیدا کرده اند. این مدل ها را می توانید به راحتی در هر فضایی که بخواهید جابجا کنید.¨ قابلیت کار کردن با هر دو نوع سوخت گازوئیلی و شهری را دارا باشد. به هر حال نمی توانید در مسیر راه اندازی سیستم گرمایش گلخانه ای تنها به تامین یک نوع سوخت اعتماد کنید. محیط گلخانه فضای بسیار حساسی است که باید دائما تحت نظارت کامل دمایی باشد. در نتیجه تضمین فعالیت دائمی و موثر جت هیتر گلخانه ای امری بسیار کلیدی است. در این بین تنها از جت هیترهایی که قابلیت تامین سوخت دوگانه سوز را دارند، می توان چنین انتظاری را داشت.¨ بهتر است جت هیتر گلخانه ای انتخاب شده از قابلیت نصب موتور دوم بهره مند باشد. غالباً جت هیترهای حرفه ای را با حضور همزمان دو موتور طراحی نمی کنند؛ اما محل استقرار موتور دوم و قابلیت اضافه شدن آن را در نظر می گیرند. در نتیجه می توان به قابلیت مانور بالایی در کار با جت هیتر گلخانه ای دست پیدا کرد.¨ جت هیتر گلخانه ای ایده آل از شرایط کنترل شعله با قابلیت کاملی برخوردار است. کنترل دمای هوای داغ خروجی از جت هیتر گلخانه ای تاثیر مستقیم بر کنترل سطح دمای محیط دارد. تنها راه اصولی در داشتن کنترل بر دمای خروجی جت هیترها استفاده از سیستم کنترل شعله می باشد. در جت هیتر برقی این فرآیند به راحتی همراه با کنترل سطح جریان المنت ها امکان پذیر است.¨ جت هیتر ایده آل از یک سیستم شعله پخش کن برخوردار است. توزیع شعله در محفظه استوانه ای شکل جت هیتر باعث انتقال حرارت بهتری در هوای خارج شده از آن است. لذا در افزایش راندمان کاری دستگاه تاثیرگذار است.¨ جت هیتر ایده آل از یک سیستم انژکتوری در اختلاط سوخت و اکسیژن بهره مند است. در فرایند احتراق، مرحله پیش سوخت همراه با مخلوط شدن گاز و یا گازوئیل در هوا می باشد. اگر این مرحله تحت یک جریان کنترل شده انژکتوری باشد، قطعاً در تولید هوای گرم با راندمان کاری بالاتر تاثیرگذار است.

کاربرد جت هیتر گلخانه ای
ماهیت طراحی در انواع جت هیتر گلخانه ای برای تولید گرما با راندمان بالا به جهت نصب در فضاهای بسیار بزرگ و سرپوشیده است. قاعده کار این دستگاه در مکش و هدایت هوا از کنار منبع گرمایی قدرتمندی است.موارد کاربردی متنوعی را می توان برای انواع جت هیتر گلخانه ای مطرح کرد. لکن به طور کلی از این دستگاه گرمایش نمی توانید در فضای باز و یا محیط های کوچک مانند فضاهای خانگی و اداری استفاده کنید. در عوض هر جا که فضای سرپوشیده بزرگ در حد یک سالن را در اختیار داشتید، می توانید از حضور انواع جت هیتر گلخانه ای در تولید گرما بهره مند باشید. عمده مکان ها در کاربرد گسترده از جت هیتر گلخانه ای به قرار زیر هستند.ï فضاهای گلخانه ای: قاعدتا مهمترین و اصلی ترین مکان برای نصب جت فن گلخانه ای، کاربرد آنها در سالن های پرورش گیاهان است. البته در این کاربرد بهتر است از مدل های گازی دودکش دار استفاده شود.ï سالن های مرغداری ها و دامداری ها: محیط های صنعتی سرپوشیده که با هدف نگهداری از طیور و یا احشام هستند، مستعد بهره مندی از جت هیتر گلخانه ای برای تولید گرما می باشند. از آنجا که در این سالن ها از سیستم های اگزاست فن قدرتمند به تعداد بالا برای گردش هوا استفاده شده است، می توانید از انواع جت هیتر گلخانه ای فاقد دودکش که راندمان بالایی دارند با هدف گرمایش استفاده کنید.ï سالن های ورزشی، استخرها و مکان های عمومی: فضاهای بسیار بزرگ عمومی که مستعد حضور افراد زیادی در هر لحظه هستند، نیاز به گرمایش دارند. اگر در فصل سرد از سال تلاشی جدی در گرمایش اصولی سالن های ورزشی و یا استخرها نداشته باشیم، محیط چنین فضاهایی به شدت سرد می شوند. تا جاییکه بلا استفاده هستند. حضور جت هیتر برقی برای گرمایش یکنواخت با صرف انرژی کم در چنین فضاهایی کفایت می کند.
ایده های تکمیلی در طراحی بخاری موشکی گلخانه ای
در امتداد طراحی انواع ایده ها با عنوان جت هیتر گلخانه ای نوع خاصی از این الگوی گرمایش طراحی شده است که با نام بخاری گلخانه ای و یا بخاری موشکی گلخانه ای شناخته می شود.قاعده فنی تا طراحی کلی در تولید بخاری موشکی گلخانه ای کاملا شبیه به ساز و کار جت هیتر گلخانه ای می باشد. با این تفاوت که الگوی طراحی آنها شبیه به یک کابینت است. موقعیت قرارگیری فن ها در بخش پایین است و با مکش هوا و هدایت آن در میان لوله هایی که از احتراق مشعل داغ شده اند، به سمت بالا و خروجی بخش کابینتی وارد جریان گردش هوای گرم سالن گلخانه می شوند.در الگوی طراحی بخاری موشکی گلخانه ای، بخش مشعل در شرایطی کاملا ایزوله از بخش گردش هوایی قرار دارد. مشعل تحت تاثیر تامین هوایی که از طریق یک فن صورت می گیرد، به شدتآتش گرفته، لوله های انتقال هوا را کاملاً داغ می کند. در بخش دیگر ماجرا هوا از طریق فن آکسیال های بسیار قدرتمندی به داخل این لوله ها مکیده شده تا تحت تاثیر گرمایش مشعل قرار گیرند. هوای داغ و پرفشار از خروجی های که در بخاری گلخانه ای نصب شده است، وارد کانال هایی که در سراسر فضای گلخانه توزیع میکنند، خواهد شد. به این ترتیب می توانیم هوای گرم تولید شده را به طور مناسب، عاری از هر گونه آلودگی تولید کرده و به شکل یکنواخت و مناسبی در کل فضای گلخانه توسعه دهیم.یکی از کاربرد های کلیدی این سیستم ها در قابلیت بخار آب مانده در هوای راکد گلخانه است. غالباً در اثر تغییرات دمایی مانند آنچه در جابجایی شب و روز اتفاق می افتد، محیط مرطوب گلخانه در مه ملایمی می نشیند.حتی مقداری شبنم بر برگ های گیاهان نقش می بندد. برای زدودن هر چه سریعتر این مه و یا شبنم بر روی برگ های گیاهان باید هوای گرم و یکدستی تولید شود. بخاری گلخانه ای بهترین ایده در تولید این هوای کاملاً یکدست می باشد. برای همین است که گاها چنین سیستم جت هیتر گلخانه ای را با نام بخاری مه شکن گلخانه ای می شناسند.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

کاربر میهمان
تایید و ارسال
انصراف