خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

خلاطه چیست؟

فهرست مطالب

خلاطه دستگاه تخصصی ساخت بتن است. این دستگاه برای مخلوط شدن یکدست حجم زیاد مصالح و تولید بتن در مدت زمان کوتاه طراحی ‌شده است. با استفاده از خلاطه در ظرفیت مناسب می‌توانیم سرعت اجرای عملیات‌های عمرانی در مراحل بتن ریزی را ارتقا بخشیده و همچنین با تولید بتن مرغوب در کیفیت نهایی سازه‌ها نیز تأثیرگذار باشیم.در عملیات‌های عمرانی برای ساخت بتن آرمه به حجم بسیار زیاد بتن مرغوب نیاز داریم. از طرفی می‌دانیم که بتن به ‌سرعت سخت می‌شود. همچنین مصالح ساخت بتن بسیار سنگین و حجیم هستند. برای ساخت بتن، کافی است سیمان، شن و ماسه و آب را به ‌خوبی در هم مخلوط کنید. اما مخلوط کردن این مصالح در حجم زیاد سخت و زمان‌بر است. زیرا بسیار سنگین و چگال هستند. همزن بتن یا خلاطه برای این منظور طراحی ‌شده است. این دستگاه روش مکانیزه مخلوط کردن مصالح ساختمانی است. با استفاده مناسب از انواع بتونیر می‌توانیم در مدت زمان کوتاه حجم قابل‌ توجه بتن مرغوب با کارایی تخصصی انواع عملیات‌های عمرانی را تهیه کنیم.
دستگاه خلاطه
 

چگونه از خلاطه جهت بتن ریزی استفاده می‌کنند؟

خلاطه یا همان میکسر بتن دستگاه بزرگ و قدرتمندی است که مخصوص ساخت سریع و مرغوب بتن طراحی‌ شده است. این دستگاه دارای یک دیگ گردان بزرگ است. در داخل این دیگ، تیغه‌هایی ثابت برای مخلوط کردن مصالح نصب شده ‌است. مصالح ساخت بتن اعم از شن، ماسه، سیمان و آب و یا هر افزودنی دیگر را در داخل دیگ می‌ریزند. چرخش دیگ و حرکت تیغه‌ها در داخل مصالح باعث مخلوط شدن آنها در یکدیگر می‌شود. به ‌این ‌ترتیب پس ‌از کارکرد کوتاه خلاطه مصالح مخلوط شده و بتن مرغوب تهیه می‌شود.روش کار با دستگاه خلاطه بتن ریزی تقریباً ساده است و هر کسی با اندک توجه به ‌راحتی یاد می‌گیرد. میکسر بتن را در کنار محل دپوی مصالح مستقر می‌کنند. دیگ میکسر بتن شرایط چرخش ۱۸۰ درجه ای دارد. لذا می‌توانیم آن را از هر دو سمت تخلیه کنیم. برای تخلیه دیگ فرمان معمولی و یا گیربکسی پیش‌ بینی ‌شده است.وقتی دیگ در موقعیت بالا قرار دارد، مصالح اعم از شن، ماسه و سیمان را به نسبت تعیین ‌شده به ‌همراه آب در داخل دیگ می‌ریزند. پس ‌از مخلوط شدن، مادامیکه همچنان دستگاه روشن است و دیگ در حال چرخیدن است، آن را به وسیله فرمان تخلیه سروته می‌کنند تا بتن ساخته ‌شده تخلیه شود. از این بتن در محل پروژه برای طراحی انواع سازه‌های بتن‌آرمه استفاده می‌کنند. 

انواع کاربردهای خلاطه

خلاطه ابزار مخلوط‌کن سیار است. این دستگاه دارای یک دیگ بدنه فولادین بزرگ است که ظرفیت مخلوط کردن انواع متریال‌ها را دارد. قاعدتاً در هر عملیات عمرانی و یا صنعتی که نیاز به مخلوط کردن مصالح باشد، می‌توانیم از میکسر خلاطه استفاده کنیم. اما این دستگاه مخصوص کار در فعالیت‌های عمرانی طراحی‌ شده است. خلاطه قدرتمند است و دیگ آن از ورق‌های ضدزنگ و مقاوم ساخته ‌شده است تا تحمل وزن سنگین بتن و همچنین قدرت فرسایش و تخریبی آن را داشته باشد. انواع کاربردهای خلاطه در سطح پروژه‌های عمرانی به قرار زیر هستند. 

خلاطه بتن ریزی

از خلاطه برای تولید بتن استفاده می‌کنند. مصالح ساخت بتن اعم از سیمان پرتلند، شن و ماسه، آب و دیگر افزودنی‌ها را با نسبت‌های معین در داخل دیگ خلاطه با یکدیگر مخلوط می‌کنند تا سیمان مرغوب و یکدستی تهیه شود. با استفاده از میکسر خلاطه می‌توانیم حجم زیاد بتن را در مدت زمان کوتاه تولید کنیم. کافی است با نسبت‌های مناسب سیمان، ماسه و آب را به داخل دیگ ریخته و هر بار پس‌ از چند چرخش دیگ بتن تهیه شده را تخلیه کنیم و مجدداً آن را از مصالح پر نماییم. 

خلاطه سیمان

از میکسر خلاطه برای تهیه انواع ملات سیمانی نیز استفاده می‌کنند. ملات سیمانی نیز به مانند بتن از مخلوط شدن سیمان در ماسه تهیه می‌شود. اما نسبت‌ها متفاوت هستند و محصول نهایی فرم سیمانی‌تری دارد. معمولاً خلاطه سیمانی را در سایزهای کوچک طراحی می‌کنند. همچنین برای مخلوط کردن خشک مصالح کارایی دارد.
شخص در حال استفاده از خلاطه سیمان
 

انواع حجم‌های خلاطه بتن ریزی

انواع میکسر خلاطه را براساس ظرفیت دیگ دسته‌بندی می‌کنند. بر این اساس انواع میکسر بتن به ‌قرار زیر هستند.

میکسر بتن ۱۲۰ لیتری:

میکسر بتن 120 لیتری کوچکترین سایز استاندارد طراحی خلاطه است که مخصوص عملیات‌های آزمایشگاهی تولید بتن طراحی ‌شده است.

میکسر بتن ۲۵۰ لیتری:

کوچکترین سایز کارگاهی خلاطه بتن ریزی، میکسر بتن 250 لیتری است. از این میکسر در سطح کارگاه‌های کوچک عمرانی استفاده می‌کنند.

میکسر بتن ۴۰۰ لیتری:

کاربردی‌ترین مدل میکسر خلاطه 400 لیتری است. ظرفیت آن‌، هم برای کار در پروژه‌های کوچک و هم برای کار در پروژه‌های بزرگ مناسب است. این مدل را با انواع موتورهای الکتریکی و بنزینی و یا دیزلی طراحی می‌کنند.

میکسر بتن ۷۵۰ لیتری:

دستگاه بزرگ با قابلیت تولید حجم زیاد بتن است که در تیپ‌های موتور الکتریکی ۳ فاز و یا موتور دیزلی مخصوص عملیات‌های بزرگ بتن ریزی طراحی‌ شده است.

میکسر بتن ۱۰۰۰ لیتری:

بزرگترین ظرفیت استاندارد طراحی خلاطه بتن ریزی است. از حجم دیگ 1000 لیتری این دستگاه برای مخلوط شدن حجم زیاد مصالح و تولید بتن در ابعاد بزرگ عمرانی استفاده می‌کنند. میکسر بتن 1000 لیتری مخصوص کار در پروژه‌های بزرگ عمرانی است. 

انواع مدل‌های خلاطه از نوع موتور

انواع خلاطه را براساس نوع موتور نیز دسته‌بندی می‌کنند. هر دستگاه خلاطه دارای یک عدد موتور برای تأمین توان گردش دیگ سنگین آن است. این موتور از طریق مکانیزم‌های دنده زیر دیگ، دنده دور کمر دیگ و یا رولیک لاستیک فشرده قدرت کافی چرخش دیگ را تأمین می‌نماید. انواع مدل‌های خلاطه از نوع موتوری به ‌قرار زیر هستند. 

خلاطه برقی:

در طراحی این دستگاه از موتورهای الکتریکی با ابعاد صنعتی استفاده ‌شده است. برای طراحی میکسر بتن‌های کوچک مانند میکسرهای ۱۲۰ لیتری از الکتروموتورهای تک فاز و برای طراحی میکسر بتن‌های بزرگ مانند بتونیر‌های ۷۵۰ یا 1000 لیتری از الکتروموتورهای قدرتمند ۳ فاز استفاده می‌شود. خلاطه برقی برای کار کردن به جریان برق ۲۲۰ ولت در مدل‌های تک فاز و ۳۸۰ ولت در مدل‌های ۳ فاز نیاز دارد. در صورت وجود نیروی برق عملکردی ساده از دیگر انواع خلاطه دارد. در عین حال قیمت خلاطه برقی از دیگر اقلام خلاطه ارزان‌تر است. عموماً در سطح کارهای کوچک از عملیات‌های سبک عمرانی فضاهای شهری از انواع خلاطه برقی استفاده می‌کنند.
خلاطه برقی در حال استفاده در کارگاه ساختمانی
 

خلاطه دیزلی:

در طراحی این نوع خلاطه از موتورهای قدرتمند احتراق درونی مدل دیزلی استفاده می‌شود. این موتورها معمولاً از نوع تک سیلندر با عملکرد ۴ زمانه و تنفس طبیعی هستند. موتورهای دیزلی به تولید قدرت زیاد شناخته می‌شوند. همچنین برای کار به سوخت نسبتا ارزان گازوئیل نیاز دارند. عملکرد قدرتمندی دارند و می‌توان از آنها برای کارهای طولانی ‌مدت استفاده کرد. خلاطه دیزلی برای کار در پروژه‌های بزرگ عمرانی و تولید زیاد بتن طراحی ‌شده است. معمولاً برای طراحی میکسر بتن‌های حجیم ۷۵۰ و 1000 لیتری از موتورهای دیزلی استفاده می‌کنند. زیرا برای چرخش دیگ سنگین و پر از مصالح این میکسرها به قدرت موتورهای دیزلی نیاز دارند. برای طراحی میکسر خلاطه‌های کوچکتر با ظرفیت ۲۵۰ و یا ۴۰۰ لیتری معمولاً از دیگر موتورهای احتراق داخلی یا همان مدل‌های بنزین سوز استفاده می‌شود. خلاطه دستگاه تخصصی ساخت بتن است که می‌تواند مصالح سنگین را به ‌خوبی و در مدت زمانی کوتاه با یکدیگر مخلوط کرده، بتن کاملاً مرغوب و تخصصی را تولید نماید. قیمت خلاطه وابسته به ظرفیت دیگ، نوع موتور و متریال ساخت آن دارد. اما به هر صورت حضور این دستگاه در تکمیل عملیات بتن‌سازی آن‌هم در سطح فعالیت‌های ساختمانی ضروری است. هر چند لازم است تا از میکسر بتن با ظرفیت کافی عملیات عمرانی استفاده کرده باشید.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر