خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

سمپاش‌های دامی

فهرست مطالب

امروزه در تولید محصولات و عرضه آن ها با چالش های پیش بینی شده و یا پیش بینی نشده زیادی رو به رو هستم. یکی از مهم ترین جوانب مدیریت مزرعه و محافظت از محصولات در برابر آفات مختلف و بیماری های جهش یافته گوناگون است. یکی از راه های مناسب که صرفه اقتصادی نیز دارد، استفاده از تکنولوژی های جدید و طیف گسترده ای از انواع سم پاش های کشاورزی تولید شده می باشد.

سم پاش های کشاورزی

بهترین روش مقابله با آفات و علف های هرز و یا انواع بیماری های گیاهی موجود استفاده از سم پاشی است. این نمونه سمپاش ها در اندازه ها و انواع مختلفی در ظاهر و کاربرد ساخته می شوند. این طیف وسیع تولیدی، از سمپاش های دستی آغاز می شوند و تا سم پاش های بزرگ و دستگاه های اتمایزر که پیشرفت بزرگی در صنعت هستند، ادامه دارند.

کاربرد سم پاش های کشاورزی

با پیشرفت های اخیر تکنولوژی انواع سم پاش ها نوع خاصی دارند که می توان از آن ها برای کود های مایع و یا سمومی که باعث از بین بردن انواع آفت های قابل رشد در چرخه نمو محصول می شوند، استفاده کرد. هر کشاورزی متناسب با نیاز های خود، محلول سم پاشی مورد نظرش را پیدا می کند و به نسبت بزرگی مزرعه خود نوع سم پاشی را نیز انتخاب می کند.

انواع سم پاش ها

سم پاش ها به دلیل بالا بودن تنوع محصولات کشاورزی و تنوع آب و هوایی و همچنین بیماری ها و آفات گیاهی انواع مختلفی دارند، اما دسته بندی اصلی آن ها بر اساس کاربرد شان دو دسته زراعی و باغی تقسیم می شوند. انواع دیگر آن ها به شکل زیر می باشد:

1) سم پاش های دامی: ا ین نوع سم پاش ها نیاز به نیرو موتور قوی دارند و حرکت شان با کمک حیوانات اهلی و قوی انجام می شود و از ساده ترین انواع سم پاش ها می باشد.

2) سم پاش های دستی: به سم پاش های دستی، به علت متصل شدن آن ها به کمر و قرار گرفتن بر روی شانه ها، سم پاش های پشتی نیز می گویند و از نوع سم پاش های باغی به شمار می روند. سم پاش های پشتی تخت و اهرم دار نیز در این دسته قرار می گیرند. این نوع از سم پاش ها از قطعه های مختلف ساده تشکیل شده اند که به آسانی در دسترس می باشند و برای هر کشاورزی مناسب است. البته از این سم پاش ها در سطح ها و مناطق کوچک استفاده می شود. همچنین این نمونه در دو نوع پلاستیکی و استیل در بازار ها عرضه می شود و مخزن این سم پاش ها در حالت اصولی حدود 15 لیتر یا 20 لیتر ظرفیت دارند.

سمپاش‌های دامی

3) سم پاش های اتومایزر: مکانیسم این سم پاش ها از جریان هوا با فشار بسیار بالا برای سم پاشی کمک می گیرد که دارای موتور و یک توربین است. به دلیل مکانیسم خاص آن ها از تحت فشار قرار گرفتن مایع جلوگیری به عمل می آورد، اتومایزر گفته می شود. معمولاً از سم پاش های اتومایزر برای قارچ کشی و یا حشره کشی استفاده می شود. این سم پاش ها از 10 لیتر الی 15 لیتر ظرفیت دارند.

4) سم پاش های کتابی: به این نمونه سم پاش های فشاری و یا تلمبه ای نیز می گویند که این نمونه نیاز به قدرت دستی بالایی دارد زیرا هنگام سم پاشی نیاز به تلمبه زدن نیز هست.

5) سم پاش های هوایی: از سم پاش های هوایی بیشتر برای مقیاس و اماکنی که سطح وسیعی دارند استفاده می شود و با کمک هواپیما ها سم پاشی می شود. در این نوع سم پاشی به راحتی مدیریت سطح بزرگی را در دست خواهید داشت. نمونه سم پاش ها هوایی، علی رغم آسانی کاری که دارند، از هزینه بالایی بر خوردار هستند و به آسانی یافت نمی شوند. در این نمونه سم پاشی نکات قابل توجه سرعت هواپیما می باشد که باید حداقل 65 تا 100 کیلومتر بر ساعت باشد. همچنین دید کافی خلبان و قدرت مانور خوب یکی دیگر از نکاتی است که می بایست مورد توجه قرار بگیرد. با توجه به سختی کار در این مورد بهتر است که به دست افراد ماهر سپرده شود.

6) سم پاش ها با موتور های قوی: راحتی کار با این نوع سم پاش ها بسیار بیشتر است زیرا در سم پاش های دستی تفاوت فشار لازمه برای خروج سم را باید دستی تامین کرد اما این نمونه با کمک موتور های بنزینی، فشار مورد نظر را تامین می کند. همچنین با این نمونه، سم پاشی دقیق تری را شاهد خواهید بود زیرا قابلیت تنظیم اندازه قطرات سم و زاویه آن ها را نیز بر خلاف بقیه سم پاش ها، دارید.

7) سم پاش های فرغونی: سمپاش فرغونی زیر گروهی از سم پاش های موتوری است اما به دلیل قرار گرفتن تمام تجهیزات مورد نیاز سم پاشی رو فروغن به این اسم نامیده می شود. نوع ثابت آن ها نیز وجود دارد که توسط شخص حمل می شود که به آن ها سم پاش های زنبه ای می گویند. مخزن این نمونه از سم پاش ها بسیار زیاد و عددی در حدود 200 الی 300 لیتر می باشد. همچنین سرعت بالایی در سم پاشی نیز دارند که در حدود یک دقیقه 20 تا 30 لیتر سم پاشی می کنند. در کل این سم پاش ها در گروه زراعی می باشند اما در سم پاشی باغات نیز می توان از آن ها استفاده کرد.

8) سم پاش های تراکتوری: اگر منطقه مورد نظر شما عریض نیستند ولی طول زیادی دارد، استفاده از سم پاش های تراکتوری انتخاب بسیار خوبی است. با کمک این نمونه از سم پاش ها می توانید تا 40 متر را سم پاشی کنید. همچنین بسیار ارزان هستند و حمل و نقل آسانی نیز دارند. سم پاش های تراکتوری در دسته سم پاش های زراعی قرار می گیرند.

9) سم پاش های الکترواستاتیک: با پیشرفت های تکنولوژی این نمونه از جدید ترین انواع سم پاش ها می باشد که مورد توجه زیادی نیز قرار گرفته است. همچنین به علت سوخت کمتر هزینه اقتصادی تری نیز دارد و در عین حال از صدمات مخربی که به محیط زیست وارد می شود نیز جلوگیری به عمل می اورد.

سمپاش‌های دامی

شیوه درست انتخاب سم پاشی

در انتخاب سم پاش خوب نیاز های محصولات، تغذیه، نوع بیماری خاص و همچنین مقدار هزینه نیز باید در نظر گرفته شود. علاوه بر این با صرف نظر از نوع سم پاشی و مطمئن بودن از متناسب بودن سم پاشی با نیاز های مزرعه شما سایر جنبه های مدیریتی را برای رسیدن به تولید با کیفیت و بیشتر نیز باید در نظر گرفت.

مشکلات و نکاتی در خصوص سم پاشی

یکی از موارد بسیار مهم که جزئی از اجرای سم پاش ها می باشد صافی است. صافی ها باید هر چند وقت یک بار تعویض و یا در صورت امکان تمیز شوند. از آن جایی که آب مورد نیاز برای سم پاشی را اکثر کشاورزان از مناطقی که گل و لای دارد تامین می کنند، این نوع صافی ها در کالیبراسیون فشار اسپری خروجی نقش مهمی دارند، با بر این اگر شما در مناطقی هستند که در آن مناطق آب زیادی در دسترس نمی باشد، می توانید از گرانول پاش ها استفاده کنید. یکی از مهم ترین ویژگی آن ها عدم نیاز به رقیق شدن می باشد. همچنین برخی مزرعه ها نیاز به سم پاشی دقیق دارند که شما با تصویر برداری از مزارع و انتقال آن ها به سیستم های کامپیوتری مختص سم پاش، علف های هرز و مناطقی که نیاز به سم پاشی دارند را تشخیص می دهد و با به خاطر سپردن آن مناطق به صورت خودکار نازل ها فعال می شوند و عمل سم پاشی صورت می گیرد.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر