- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
- تمام نکته ها در آشنایی با انواع سمپاش دستی
- ایده های کلی در طرح ساخت انواع سمپاش ها
- سمپاش دستی چگونه تجهیزی است؟
- انواع سمپاش دستی
- سمپاش دستی تلمبه ای چگونه کار می کند؟
- سمپاش دستی شارژی چگونه کار می کند؟
- قطعات در انواع سمپاش دستی
- قطعاتی که در تخلیه مواد از سمپاش دستی دخیل هستند
- مختصری از انواع نازل ها و کاربرد آنها در سمپاش دستی
- نکات در تهیه محلول سموم نباتی
- نحوه تعمیر و نگهداری انواع سمپاش دستی
- - اصول نگهداری از سمپاش دستی:
تمام نکته ها در آشنایی با انواع سمپاش دستی
در یک فعالیت کشاورزی زمانی موفق هستید و می توانید محصولات در کیفیت برتر با حجم مطلوب تولید کنید که از شر آفات نباتی خلاص شده باشید. برای رسیدن به این هدف باید عملیات سمپاشی را به طور جدی در نظر داشته باشید.هر چه سمپاشی شما دقیق تر همراه با حساسیت بالاتری باشد، محصول نهایی مزرعه شما نیز جایگاه بهتری را پیدا خواهد کرد. اما رسیدن به یک سمپاشی اصولی راه و روش خاص خودش را دارد. راه و روشی که باید در مقدمات امر همراه با آشنایی کامل از انواع سمپاش دستی و موتوری همراه شود.در دنیای امروز کشاورزی که با انواع محصولات در زمین های بزرگ و کوچک زراعی و یا فضاهای گلخانه ای مواجه هستیم، مدل های متنوعی از سمپاش دستی و موتوری ابداع شده است. مدل هایی که هر کدام بسته به شرایط کاری خاص، مطلوب تیپ مشخصی از فضاهای زراعی هستند.برای عموم زمین های بزرگ زراعی از انواع سمپاش های قدرتمند موتوری استفاده می کنند. اما برای زمین های کوچک تا متوسط همراه با حجم کم از گیاهان زراعی تا گلخانه ای و شاید خانگی استفاده از انواع سمپاش های دستی متداول تر است.در این مقاله قصد داریم تا رویکرد خود را در معرفی کامل از انواع سمپاش دستی قرار دهیم. اینکه این تجهیزات مهم کشاورزی دارای چه ایده هایی در طراحی هستند و برای استفاده از آنها مستلزم رعایت چه نکاتی هستید. پس همراه ما باشید تا به تمام جنبه ها در طراحی تا کاربرد انواع سمپاش دستی بپردازیم.
ایده های کلی در طرح ساخت انواع سمپاش ها
سمپاش در یک تعریف کلی می شود استفاده از انواع سموم نباتی برای مهار آفات گیاهی. این تعریف خیلی کلی است و در آن نمی توان هیچ ایده عملی در نحوه اجرای سمپاشی را مطرح کرد. لذا در تکمیل فرآیند سمپاشی باید متوجه نوع رفتار آفات نباتی باشیم.وقتی می دانیم که آفات نباتی به طور همگانی تمام گیاهان زراعی ما را تهدید می کنند و در این تهدید تقریباً در تمام فضای مزرعه حاضر هستند، ما نیز باید بتوانیم سموم نباتی را در تمام فضای مزرعه خود بگسترانیم.پس ما به دستگاه هایی نیاز داریم که می توانند سموم نباتی را به طور یکنواخت و تأثیرگذار در تمام فضای مزرعه پخش کنند. این نیاز تعریف اصلی در ساخت انواع سمپاش دستی تا موتوری می باشد.به این ترتیب کافی است دستگاهی بسازیم که می تواند محلول سموم نباتی را تحت فشار بالا به حالت بارانی شکل و یا پودری شکل درآورده و آن را در سطح فضای مزرعه به شکل یکنواختی پخش کند.انواع سمپاش دستی تا موتوری در نهایت قرار است این فرایند را تکمیل کنند. در طرح ساخت تمام آنها از یک مخزن در کنار یک پمپ هیدرولیکی به همراه شیلنگ هایی که قرار است سموم تحت پمپاژ شده را هدایت کنند، استفاده شده است.این ایده برای آن است که بتوانیم محلول سمپاشی را به شکلی یکنواخت و باران گونه بر سطح گیاهان هدف بگسترانیم. در یک سمپاش دستی از فشار هوا برای پودر کردن محلول سمپاشی استفاده می شود.در این دستگا هها هوای تحت فشار را در مقابل سموم تحت فشار قرار می دهند. به این ترتیب در خروجی سمپاش شاهد فوران هوایی هستیم که در خود مقدار زیادی از سموم را حمل می کند. این روش در توزیع هر چه بهتر سموم کارآمد است.در برخی مانند انواع سمپاش دستی، حجم مخزن کوچک است و در مدل های موتوری از حجم مخزن های بسیار بزرگ استفاده می شود.در برخی از مدل ها مانند عموم سمپاش های دستی قدرت به حرکت انداختن پمپ ها از طریق نیروی دستان اپراتورها حاصل می شود و در برخی دیگر که به عنوان سمپاش های موتوری شناخته می شوند، از انواع موتورهای برقی و بنزینی برای این منظور استفاده شده است.در نهایت در تمام آنها اعم از سمپاش دستی تا مدل های بزرگ و قدرتمند موتوری یک شیلنگ رابط است که وظیفه هدایت سیال تحت فشار را دارد.این شیلنگ سیال را به سمت لانس هدایت می کند. لانس ها میله های فلزی طویلی هستند که همراه با انواع نازل های تعریف شده برای آنها می توانند مدل های متنوعی از توزیع سموم نباتی را تدارک ببینند. در تمام این ماجرا از طرح ساخت انواع سمپاش ها، همگی یک الگوی کم و بیش یکسانی را دنبال می کنند.الگویی که در ساخت انواع سمپاش دستی همراه با طراحی قطعات کوچکی است. اما در مدل های حرفه ای با قدرت و سایزهای بسیار بزرگی در طراحی همراه هستند.سمپاش دستی چگونه تجهیزی است؟
سمپاش دستی از جمله تجهیزات تقریباً ساده باغبانی است. مدل های کوچک از سمپاش ها هستند که عموماً با نام سمپاش های گلخانه ای شناخته می شوند. تمام ایده ها در طراحی انواع سمپاش دستی در سایز کوچک است.به هر صورت قرار است این تجهیز گلخانه ای در میان دستان باغبان ها قرار گیرد و عاری از هر گونه امکان موتوری، پمپاژ سیال سموم نباتی را تامین نماید. از این رو کوچک بودن، یک نیاز در مرحله طراحی آنها محسوب می شود. البته قیمت نیز در این کاهش حجم تاثیر گذار است. عموما قیمت سمپاش دستی تلمبه ای بسیار کمتر از نمونه های موتوری است.
انواع سمپاش دستی
اسلوب تمام سمپاش های دستی در ایجاد یک سیلندر تحت تاثیر هوای فشرده می باشد. هوای فشرده ای که قرار است سیال سمپاشی را همراه خود به شکل پودر شده در سطح گیاهان هدف بگستراند. لکن در طراحی این ایده انواع روش ها را ابداع کرده اند.روش هایی که ما را با انواع سمپاش دستی رو به رو خواهد کرد. البته در مطرح شدن انواع سمپاش تلمبه ای موضوع حجم تا قدرت پمپاژی مطرح نمی باشد؛ بلکه ملاک ما در این تعریف در نوع ساخت تا روش ایجاد پمپاژ می باشد.با این رویکرد انواع سمپاش را در دو دسته بندی از نگاه متریال در ساخت و نحوه عملکرد قرار می دهند. از نگاه جنس ساخت، انواع سمپاش های پلاستیکی تهیه شده از مواد پلی اتیلن در کنار سمپاش های دستی استیل در دسته سمپاش دستی فلزی ساخته شده اند. در نحوه کارکرد نیز نمونه های سمپاش دستی تلمبه ای در کنار نمونه های شارژی دسته بندی می شوند.
سمپاش دستی تلمبه ای چگونه کار می کند؟
برای انجام عملیات سمپاشی نیاز به تامین قدرتی در خلق فشار بالایی داریم. فشاری که بتواند محلول سموم نباتی را با خود برداشته و به شکل پودر شده در هوا بر سطح فضای گیاهان هدف بگستراند. چنین فشاری را نمی توانید با تعریف یک پمپ دستی همراه با عملکرد محدود بازوی اپراتورها ایجاد کنید.اما وقتی خبری از قدرت های موتوری در تامین فشار کافی نیست، باید به ترتیبی سطح توان مصرف شده از بازوان انسانی را افزایش دهیم. برای این منظور ایده ذخیره سازی قدرت مطرح می شود.در طراحی انواع سمپاش دستی تلمبه ای قرار است تا قدرت محدود دستان اپراتورها در یک سیلندر تحت فشار ذخیره شود. برای این منظور از یک محفظه سیلندر گونه استفاده شده است. در داخل این سیلندر، پیستونی با قابلیت جابجایی تحت فشار طراحی شده است.حال اگر همراه با اهرمی که در اختیار اپراتور قرار دارد، بخواهیم این پیستون را در سیلندر جابجا کنیم و هر بار فشار هوایی مضاعف را بر سطح سیال وارد آوریم، عملاً یک انرژی ذخیره شده را در بطن پیستون نگهداری می کنیم.سیال ها قابلیت تراکم ندارند. لذا با عملکرد اهرم تلمبه ای شکل تنها هوای محبوس شده در فضای سیلندر را متراکم می کنیم. هوای متراکم شده ای که قدرت بالایی را در خود ذخیره کرده است.حال اگر مسیر خروجی سیال درسمپاش دستی تلمبه ای را باز کنیم، فشار هوای متراکم شده، تمام سیال را به سمت مدخل خروجی سیلندر هدایت می کند. از آنجا که این مدخل بسیار تنگ و در اندازه یک شیلنگ و یا نازل است، عملاً قدرت پمپاژ با فشار بالایی تولید خواهد شد.عموم مدل ها از سمپاش 2 لیتری تا سمپاش های 8 لیتری و گاهاً نمونه هایی بزرگتر را با ایده سیلندر فشرده شده طراحی می کنند. سمپاش 2 لیتری در مدل های دستی و بسیار کوچک است که بیشتر شبیه به یک افشان کننده مایعات است.البته در قدرتی بسیار بالاتر از آنها. اما مدل سمپاش 8 لیتری و حتی بزرگتر از آن را به شکل یک کپسول تقریباً حجیم که قرار است بر اندام اپراتورها سوار شود طراحی می کنند.در مدل های کوچک از انواع سمپاش تلمبه ای مانند سمپاش 2 لیتری، سطح فشار تقریباً بالایی تولید نمی شود. اصولاً فشار هوای ذخیره شده در این مدل های کوچک از سمپاش دستی آنچنان نیست که بخواهد یک مخزن ضعیف ساخته شده از جنس پلی اتیلن را بترکاند. لذا برای کاهش قیمت در ساخت، عموم مدل های کوچک از سمپاش تلمبه ای را با متریال پلی اتیلن می سازند.اما در مدل های بزرگتر مانند سمپاش 8 لیتری عملاً با محبوس کردن هوا تحت فشار بسیار بالایی مواجه هستیم. هوای فشرده شده ای که می تواند محلول سموم نباتی را با قدرت به ارتفاع بالای درختان نیز برساند.چنین فشار بالایی را تنها می توان با طراحی سیلندرهای فلزی تولید کرد. در غیر این صورت هر گونه متریال دیگری مانند استفاده از پلی اتیلن در ساخت مخزن، تاب تحمل فشار هوای بالای تولید شده را نخواهد داشت.
سمپاش دستی شارژی چگونه کار می کند؟
وقتی با ظرفیت بالای سمپاشی مواجه هستیم و یا اینکه لازم است تا قدرت پمپاژ بالاتری به نسبت توان مدل های تلمبه ای تهیه کنیم و یا اینکه اصولاً نمی خواهیم از قدرت دستان اپراتورها در تامین پمپاژ سیالات سموم نباتی بهره مند باشیم، باید از قدرت های موتوری استفاده کنیم. برای این منظور انواع ایده ها از سمپاش های موتوری مطرح است. مدل هایی که همگی در سایز و قدرت بسیار بالایی طراحی شده اند.لکن وقتی همچنان فضای زراعی ما محیط کوچک گلخانه ای و یا فضای محدود باغ خانگی است، خیلی نمی توانیم از سمپاش های بزرگ و قدرتمند موتوری استفاده کنیم. ما به یک مدل سمپاش دستی که توانسته است برای تامین قدرت پمپاژ خود از نیروی موتوری استفاده کند، نیاز داریم.انواع سمپاش های شارژی در این دسته قرار می گیرند. آنها طراحی ای از الگوی سمپاش های تلمبه ای دارند. لکن با قدرت موتوری فشار هوای لازم را تهیه می کنند. ساده، سبک و کم حجم هستند.از این رو می توانند در دسته سمپاش های دستی قرار بگیرند. به هر صورت در سطح بازار و یا فضاهای باغبانی که باشید، مدل های متنوعی از سمپاش های شارژی را به عنوان سمپاش های دستی می شناسند.اما این مدل از سمپاش های دستی چگونه کار می کنند؟ و چه اسلوب طراحی بر آنها حاکم است؟ برای پاسخ به این سوال باید مختصری از دو ایده در طراحی انواع سمپاش دستی شارژی بگوییم.× سمپاش های شارژی تک کاره:
در ایده طراحی این مدل از سمپاش دستی، از یک موتور الکتریکی جریان ثابت با هدف تامین قدرت پاشش سموم استفاده شده است. طرح ساخت این سمپاش ها به شکل کوله ای است و غالباً برای آنها از مخزن های 10 الی 20 لیتری در نظر می گیرند.مخزن همراه با تمام متعلقات به شکل کوله ای بر اندام اپراتورها سوار خواهد شد. یک سمپاش دستی از مدل های شارژی تک کاره تا زمانی کار می کند که باتری های قابل شارژ شدن آن انرژی کافی را داشته باشند. در غیر این صورت باید انتظار شارژ شدن باتری سمپاش شارژی تک کاره را داشته باشید.× سمپاش شارژری دو کاره:
عیب بزرگ در کار با سمپاش شارژی های تک کاره زمانی است که برق باطری های آنها تمام می شود. در این حالت عملاً هیچ قدرت سمپاشی دستگاه در اختیار ما نمی باشد. این نقیصه می تواند در حین بسیاری از عملیات های پرفشار سمپاشی مشکل آفرین باشد.برای رفع این مشکل، مدل سمپاش شارژی های دو کاره را طراحی کرده اند. در این مدل ها در کنار سمپاشی که همراه با قدرت موتور الکتریکی جریان ثابت صورت می گیرد، یک ساز و کار دستی نیز حضور دارد. به این ترتیب زمانی که بخش موتوری همراه با خالی شدن باتری ها از کار می افتد، بخش دستی می تواند باقی فعالیت سمپاشی را تداوم بدهد.
قطعات در انواع سمپاش دستی
یک سمپاش دستی تجهیز چندان پیچیده ای محسوب نمی شود و عموماً قطعات آن در فهرست نیازهای سطح متوسط زراعی قرار می گیرند. به هر صورت این تجهیز در طول استفاده برای سالیان متمادی ممکن است دچار فرسایش در قطعات گوناگون خود باشد.در این حالت لازم است تا به تعویض قطعات مصرفی در یک سمپاش دستی بیاندیشیم. لذا داشتن یک اطلاع دقیق از قطعات تشکیل دهنده یک سمپاش دستی اهمیت بالایی دارد.- مخزن ها بارزترین قطعه در جمع تجهیزات هر مدل از سمپاش دستی تا موتوری می باشند. از آنجا که عملکرد سمپاش ها همراه با ایجاد هوای متراکم برای هدایت سموم به سمت نازل های خروجی است، جنس مخزن ها را از متریال های فلزی انتخاب می کنند. مخزن از فولاد ضدزنگ ساخته می شود و در طراحی از چهار دهانه در قسمت بالایی خود بهره مند است. بزرگترین دهانه برای پر کردن مخزن انتخاب شده است. این دهانه از یک پوشش با درجه آب بندی بالایی برخوردار است. دهانه های بعدی برای پمپ هوا، بخش تخلیه سیال و نصب فشارسنج در نظر گرفته شده اند.
- متعلقات مخزن شامل یک واشر لاستیکی، سوپاپ آزاد کننده فشار و فشارسنج هوا می باشد. عملیات پمپاژ توسط سمپاش دستی فلزی از طریق فشرده شدن هوا در داخل همین مخزن صورت می گیرد. لذا لازم است تا در مقام اپراتوری آن اطلاع کاملی از سطح فشار موجود در داخل مخزن داشته باشید. حضور فشارسنج هوا برای این منظور است.
- بندهای نگهدارنده سمپاش دستی که بر شانه اپراتورها سوار می شوند. این بندها را به اندازه کافی پهن در نظر می گیرند تا در حین جابجایی، فشار قابل توجهی بر کتف اپراتورها وارد نشود. این بندها در طراحی سمپاش دستی فلزی با کمک سگک هایی از جنس استیل به بدنه مخزن متصل می شوند. با کمک این سگک ها می توانیم طول بندهای نگهدارنده را برای حضور بر اندام اپراتورها تنظیم کنیم.

- قطعات سمپاش دستی که در امر تخلیه سموم دخیل هستند. هوای فشرده شده داخل مخزن که وظیفه پیستون را نیز بر عهده دارد، از طریق یکی از سه دهانه ها وارد شیلنگ خروجی می شود. این شیلنگ همراه بستی که یک حلقه واشر گونه دارد، به حالت آب بندی شده بر بدنه مخزن سمپاش دستی سوار خواهد شد. خراب بودن واشر مذکور می تواند باعث نشتی هوای فشرده بشود. در این حالت عملاً سطح کارایی سمپاش دستی را از دست خواهیم داد.
- پیستون ها در داخل سیلندر طراحی شده برای سمپاش دستی حرکت می کنند. این سیلندرها وظیفه تامین هوای فشرده را بر عهده دارند. سیلندرها باید در داخل پیستون کاملاً آب بندی شده قرار گرفته باشند. برای آب بندی سیلندرها در داخل پیستون از انواع رینگ های چرمی، لاستیکی و یا پلاستیکی استفاده می شود. یکی از نکات کلیدی در طراحی برتر سمپاش دستی، مقاومت بخش آب بندی سیلندرها در مقابل اثرات تخریبی مواد شیمیایی می باشد. برای این منظور در تقابل با سموم مخرب مانند انواع حشره کش ها از رینگ ها با متریال خاص و مقاوم استفاده شده است.
قطعاتی که در تخلیه مواد از سمپاش دستی دخیل هستند
یک سمپاش دستی از کنار هم قرار گرفتن چندین بخش مکانیکی همراه با یک اتصال لوله ای شکل تشکیل شده است. در طراحی هر مدل از سمپاش دستی بخش تخلیه مواد سموم نباتی مهمترین قسمت آن است. این بخش از اجزای زیر تشکیل شده است.- یک لوله که در مخزن سیلندر گونه سمپاش دستی فرو رفته است. این لوله دارای یک واشر گرد می باشد و باید کاملاً نسبت به نشت مواد از داخل مخزن ایزوله باشد. در غیر این صورت احتمال نشت مواد جدا از خطرات، مانع تأمین سطح فشار مورد نظر ما خواهد شد.- در امتداد مخزن، یک شیلنگ وظیفه هدایت سموم به سمت لانس را بر عهده دارد. این شیلنگ در طراحی سمپاش دستی باید با بالاترین انعطاف طراحی شده باشد و در عین حال باید از مقاومترین متریال ها در ساخت آن استفاده شده باشد. شیلنگ مورد استفاده در سمپاش دستی باید بتواند در مقابل اثرات تخریبی انواع سموم نباتی و حشره کش ها مقاومت بالایی داشته باشد. این شکل نباید هر گونه اثر تخریبی و یا واکنش شیمیایی با انواع سموم داشته باشد.- در مدخل خروجی مخزن که به سمت لانس دستگاه سمپاش دستی هدایت شده است، یک فیلتر در نظر گرفته شده می باشد. این فیلتر برای آن است که ذرات جامد با قطرهای بالا از جانب مخزن به سمت لانس دستگاه سمپاش دستی هدایت نشود. لانس از طراحی ظریفی برخوردار است. هر گونه ذرات معلق در سیال سموم نباتی در مجراهای لانس رسوب کرده و مانع از عملکرد مطلوب آن خواهد شد.- در طراحی بخش تخلیه مواد از سمپاش دستی یک دریچه قطع کننده در نظر گرفته شده است. این دریچه این اجازه را به اپراتورها می دهد تا در صورت نیاز و در مواقع ضروری بتوانند مسیر پمپاژ سیال سموم نباتی را متوقف سازند.
مختصری از انواع نازل ها و کاربرد آنها در سمپاش دستی
- برای سمپاشی در جداره های نازک مانند فضاهای کوچک میان آجرها تا درز تنه درختان با هدف آفت زدایی و یا حشره کشی از نازل های جت استریم استفاده می شود. این مدل از نازل ها توانایی آن را دارند که محلول آفت کش و یا حشره کش را با قدرت به شکل پاشش مستقیم با عرض شلیک گونه در باریک ترین فضاها پخش کنند.
- اگر بخواهیم پاشش فراگیر در ارتفاع کم را تامین کنیم، می توانیم از نازل های مخروطی توخالی استفاده کنیم. این نازل ها می توانند یک فضای ابرگونه کوچک از سموم تا حشره کش ها را تولید نمایند. از آنها برای پاشش در محل تولید مثل حشرات مانند پشه ها استفاده می شود.
- نازل های اسپری فن دار نیز قابلیت پاشش جاروب مانندی دارند. از آنها برای سمپاشی دیواره ها که سوراخ ها و درزهای بسیاری دارند استفاده می شود.
نکات در تهیه محلول سموم نباتی
یکی از کلیدی ترین مراحل در کار با انواع سمپاش دستی، زمانی است که می خواهید محلول سموم نباتی را تهیه کنید. عموم محلول سموم نباتی ها از طریق پودرها و یا محلول های غلیظ که با آب رقیق می شوند به دست می آیند. رسیدن به یک محلول با نسبت درست نکته کلیدی برای موفقیت در کار با انواع سمپاش دستی می باشد.

نحوه تعمیر و نگهداری انواع سمپاش دستی
سمپاش دستی یک تجهیز تمام مکانیکی است که یک مکانیزم ساده می تواند قدرت پمپاژ تقریباً مناسبی را برای سم زنی گیاهان تا دفع حشرات تولید نماید. این دستگاه در عین سادگی، مستعد انواع خرابی های مکانیکی نیز می باشد.دستگاه سمپاش دستی یک تجهیز کلیدی در جریان کشاورزی تا باغبانی می باشد. اما استفاده از آن به شکل فصلی صورت می گیرد. این دستگاه غالبا به مدت زمان های طولانی در گوشه ای از انبارها نگهداری خواهد شد.لذا کاملا مستعد فراموشی در امر نگهداری تا استهلاک قطعات می باشند. اگر می خواهید تا در همه حال از یک جریان سمپاشی اصولی و قدرتمند و البته مطمئن بهره مند باشید، لازم است تا اصول حرفه ای در امر نحوه نگهداری تا مقدمات در رفع عیب و تعمیرات دستگاه سمپاش دستی را بدانید. برای این منظور رعایت نکات کلیدی زیر الزامی می باشد.- تمیز کردن سمپاش دستی:
* شستشوی مخزن و تمام اتصالات در سمپاش دستی پس از هر بار عملیات سمپاشی ضروری است. حتی اگر عملیات به شکل روزانه در حال انجام شدن است، لازم است تا در پایان ساعت کاری، مخزن را به طور کامل شستشو دهید. در صورت تعویض نوع محلول سمپاشی نیز لازم است تا مخزن دستگاه را به طور کامل شستشو دهید. هرگز بدون شستشوی کامل مخزن اقدام به از نگهداری سمپاش دستی نداشته باشید.

- اصول نگهداری از سمپاش دستی:
* لازم است تا به شکل دوره ای اقدام به بازدید از مخزن دستگاه سمپاش دستی داشته باشید. در این بازدید باید از سلامت تمام قطعات و آب بندی تمام اتصالات اطمینان حاصل کنید. در غیر این صورت قبل از آغاز عملیات سمپاشی لازم است تا قطعه معیوب را تعویض کنید.یک قطعه معیوب باعث از دست رفتن فشار در عملیات سمپاشی است. اما ممکن است این قطعه معیوب در ضعف شرایط ایمنی دستگاه تاثیر گذار باشد.دیک دستگاه سمپاش دستی با کمک هوای تحت فشار است که می تواند عملیات سمپاشی را انجام دهد. سیلندر تحت فشار دستگاه سمپاش دستی در کنار اپراتورها قرار دارد. از این رو کار با سمپاش دستی ، عملا کار با یک سیلندر تحت فشار می باشد. خرابی یک قطعه ممکن است باعث ترکیدن دستگاه سمپاش دستی بشود. این موضوع بسیار خطر آفرین است.* ترکیدن لبه سیلندرها از مشکلات رایج در کار با انواع سمپاش دستی می باشد. در اصول نگهداری از انواع سمپاش دستی، از سلامت لبه سیلندرها در بطن پیستون اطمینان حاصل کنید. پیستون باید در بطن سیلندر ها کاملا آبندی شده در حرکت باشند تا بتوانند سطح فشار کافی هوای مورد نیاز در سمپاشی را تامین کنند.ترکیدن لبه سیلندرها باعث می شود تا نتوانیم سطح فشار هوای مورد نیاز خود را تامین کنیم.* در همه حال از سلامت شیلنگ های انتقال سموم اطمینان داشته باشید. شیلنگ پاره شده و یا ضربه دیده شده، هیچ حالت مناسب برای کار در عملیات سمپاشی توسط دستگاه سمپاش دستی نمی باشد. شیلنگ های پاره شده باعث نشت سموم می شوند.این موضوع خطرات زیست محیطی بالایی دارد. از طرفی نشت سیال تحت پمپاژ از شیلنگ های پاره شده باعث کاهش افت فشار در عملیات سمپاشی خواهد شد. این موضوع باعث عدم کارایی مناسب دستگاه سمپاش دستی است.* روغنکاری پیستون در بطن سیلندر را جدی بگیرید. لازم است تا در هر چند بار عملیات سمپاشی، یک مرحله روغنکاری به طور کامل انجام پذیرد. عدم روغنکاری مناسب در زمان مطلوب باعث اصطکاک بالای پیستون در داخل سیلندر خواهد شد.این اصطکاک بالاتر تاثیر منفی در عملکرد روان دستگاه خواهد داشت. در نتیجه می تواند بر قدرت پمپاژ نهایی سمپاش دستی تاثیر منفی بگذارد. از طرفی این اصطکاک باعث فرسودگی هر چه زودتر بخش های متحرک دستگاه سمپاش دستی است.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

کاربر میهمان
تایید و ارسال
انصراف