نکات نصب هیتر در گلخانه چیست؟

فهرست مطالب
نصب هیتر
بسته بودن گلخانه سبب شده تا گیاهان از آسیب محدودیت هایی همانند فصل ، شرایط آب و هوایی ، و از همه مهم تر نوع خاک و شرایط اقلیم یا شهر در امان بمانند . یکی از معضلاتی که بیشتر کشاورزان با آن مواجه هستند، انتخاب هیتر در گلخانه می باشد ، زیرا این کار در عین سادگی از حساسیت زیادی برخودار می باشد، به گونه ای که اگر کشاورز به تمهیدات و اصول لازم توجۀ ویژه نداشته باشد، امکان به وجود آمدن اختلال در کارکرد دستگاه یا حتی به وجود آمدن حوادث بیشتر می شود و خسارت زیادی را به بار می آورد . برای این کار اول باید مکانی که در آن برای نصب هیتر در نظر گرفته شده است توجه زیادی شود .اجزای اصلی هیتر گلخانه ای
از جمله قطعات و ساختار تشکیل دهندۀ هیتر می توان به این موارد اشاره کرد : مشعل سیستم گرمایشی،سه عدد پاس ، لوله های رابط که برای متصل کردن پاس ها به یکدیگر، خروجی های هوای گرم، تابلو برق . همچنین کوره یا دیگ هیتر که بیشتر اوقات از جنس استیل نسوز می باشد، اگزوز بخاری گلخانه ای . با دقت به این نکته که بخاری گلخانه ای در یک محیط در بسته نصب می شود ، لازم است تا گاز تولید شده که به خاطر سوخت توسط هیتر ایجاد شده است ، بوسیلۀ دودکش و یا اگزوز از گلخانه خارج شود .
کدام مکان برای نصب هیتر استاندارد است ؟
امروزه کشاورزان انواع مختلفی از محصولات کشاورزی را اعم از گیاه ، میوه، قارچ ، گیاهان دارویی و سایر موارد در گلخانه پرورش می دهند، و به همین خاطر به یکی از بزرگ ترین راه های درآمدزایی نیز تبدیل شده است . برای تامین شرایط لازم است از بعضی از تجهیزات و دستگاه ها استفاده شود. در این میان برای تامین کردن دما و حرارت لازم باید از دستگاهی به نام هیتر گلخانه ای استفاده شود که اهمیت بالایی دارد و برای گلخانه عامل بسیار ضروری و مهم است . برای نصب کردن هیتر با ذکر این نکته که نباید بر روی جعبه یا الوار قرار گیرد ، باید همه جوانب احتیاط را رعایت کرد، و اگر حتی احتمال 1 درصد امکان افتادن هیتر وجود داشته باشد ، نباید ریسک کرد ، چون همۀ محصولات و حتی خود ساختمان و گلخانه با خطر بزرگی مواجه می شود. مکان مناسب برای نصب هیتر این است که نزدیک به دیوار و یا سقف باشد تا با این کار از دودکش دستگاه را توسط دریچه تعبیه شده در سقف یا دیوار متصل شود تا در این حالت همۀ گازهایی که به خاطر مشتعل شدن در داخل کورۀ هیتر به وجود می آید از همین راه دودکش به بیرون از گلخانه دمیده می شود تا محیط حساس گلخانه از گزند آلودگی در امان باشد.برای نصب کردن هیتر در گلخانه باید چه مواردی در نظر گرفته شود ؟
هیتر یکی از انواع تجهیزات پرکاربرد برای گلخانه می باشد که از آن در مکان های دیگری مانند مرغداری ، سالن های ورزشی ، سوله ها و بقیه مکان های بزرگ که برای تهیه گرمای لازم و مطبوع استفاده می شود . همۀ مراحل ایمنی و اصولی و امنیتی باید برای نصب هیتر در نظر گرفته شود . حتما باید یک دریچه در سقف یا دیوار وجود داشته باشد تا برای نصب دودکش مشکلی وجود نداشته باشد . به علاوه اینکه اگر هیتر به صور گازی باشد ، حتما باید از بالانسر برای تنظیم کردن فشار گاز استفاده شود . اگر از هیتر گازوئیلی استفاده می شود باید محل مناسبی برای قرار دادن منبع گازوئیل در کنار هیتر تعبیه شود و همچنین یک خروجی برای آن وجود داشته باشد . در ارتباط با هیتر برقی در ابتدا باید از چند سیم یا زنجیر محکم برای آویزان کردن هیتر از سقف استفاده شود تا از این طریق بتوان کابل برق را به هیتر وصل کرد. اگر از برق تک فاز خانگی استفاده می شود باید از هیتری متناسب با برق تکفار استفاده شود .
مرحله تست هیتر
پس از نصب و راه اندازی نوبت به تست کردن هیتر می رسد که در این مرحله در ابتدا باید به مدت 24 ساعت هیتر روشن بماند و در طی این مدت توسط یک دماسنج دمای محیط اندازه گرفته شود . دمای مناسب برای گلخانه بین 22 تا 26 درجه سانتی گراد است و اگر هیتر نهایتی دمایی که از خود تولید می کند تا این مقدار نباشد ، این مدل کارایی لازم را ندارد و یا اینکه گلخانه به شکل مناسبی عایق بندی نشده است ولی اگر دما از 26 درجه بیشتر شود باید مقداری از درجه حرارت کم شود تا دمای محیط بین مقادیر فوق ثابت بماند. همچنین در طول این مدت باید نایلون ها یا حتی شیشه های هیتر هم باید به دقت بررسی شود که اگر شیشه یا نایلون بیش از حد خیس یا مرطوب باشد بایسد از درجه حرارت هیتر کم شود چون رطوبت زیاد برای گل و گیاهان مناسب نیست . نتیجه گیریزمانی که ازهیتری استفاده می شود که مخصوص گلخانه است جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد به این دلیل که هر تولید کننده ای وظیفۀ نصب هیترهای مخصوص به شرکت خود را بر عهده می گیرد .پس باید قبل از خریدن هیتر مخصوص نکات ایمنی و لازم مد نظر قرار گیرد، تا هیچ آسیبی به هیتر و گیاهان وارد نشود.- پیشفرض
- جدیدترین
- پربازدیدترین
- بیشترین امتیاز
مرتبسازی مقالات:
جدیدترین مقالات:
مشاهده مقالات بیشتر