- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب

آشنایی با طرح ساخت چاله کن مالیکا
در حال حاضر برندهای معدودی هستند که در زمینه طراحی تا تولید دستگاه چاله کن بنزینی فعالیت داشته باشند. در میان این عده معدود، چاله کن مالیکا یکی از نمونه های شناخته شده است که با الگوی طراحی ساده و مهندسی شده ای می تواند حفاری های دقیق و کاملاً تمیز و البته سریعی را به انجام رساند. چاله کن مالیکا در حضور موتور بنزینی و مته های ماردونی شکل فولادین با وزنی در حدود ۳۰ کیلوگرم طراحی شده است. این مقدار وزن برای حضوری راحت در دستان اپراتورها کاملاً مناسب است. لذا اپراتور چاله کن بنزینی مالیکا چندان زحمتی در کار با این تجهیز را احساس نخواهد کرد. اما وجه اصلی در طراحی چاله کن بنزینی مالیکا حضور یک موتور قدرتمند دو سیلندر با ظرفیت ۶۳ سی سی در راس این دستگاه می باشد. موتور آنچنان حجیم و قدرتمند است که به راحتی می تواند قدرت کافی برای عملیاتی شدن چاله کن مالیکا را تامین نماید. این موتور دو سیلندر در نهایت قابلیت و توان دهی قادر است تا قدرت 3.4 اسب بخار را تولید کند. این میزان قدرت برای حرکت کاملاً برنده تیغه ماردونی شکل نهال کن بنزینی مالیکا کفایت می کند.
ویژگی های طراحی در چاله کن مالیکا
چاله کن مالیکا در حضور یک موتور تک سیلندر بنزینی با ظرفیت ۶۳ سی سی طراحی شده است. موتور مذکور از قابلیت تامین قدرت 3.4 اسب بخار برخوردار است. این قدرت برای حفر سطح سخت خاک کفایت می کند. البته در طراحی چاله کن مالیکا از سه مته با قطرهای ۱۰، ۴0 و ۸۰ سانتیمتری استفاده شده است. این دستگاه برای چاله کنی در فصل بهار و پاییز مناسب است. لذا می توان از آنها در اکثر ایام سال استفاده کرد. طرح تخصصی چاله کن مالیکا برای حفر گودال ها به جهت کاشت نهال درختان می باشد. لذا عمده موارد مصرفی آنها در فعالیت های باغبانی تنظیم شده است. البته در مراحل آماده سازی چاله کن مالیکا باید از سوخت ترکیبی استفاده کنیم. زیرا موتور بنزینی به کار رفته، عملکردی دو زمانه دارد. چنین موتورهایی باید با سوخت ترکیبی کار کنند. مراحل اجرای عملیاتی شدن چاله کن مالیکا به قرار زیر است. ابتدا در یک ظرف مخصوص به نسبت ۱ به ۲۵ از روغن و بنزین مخلوط می کنیم. به این ترتیب توانسته ایم سوخت ترکیبی مورد نیاز چاله کن مالیکا را تامین نماییم. سپس قبل از آغاز به کار که همراه با عملکرد هندلی موتور است، باید پستانک زیر کاربراتور را برای چند بار متوالی فشار بدهید تا سوخت کافی در محفظه احتراق دستگاه تزریق شود. به این ترتیب سوخت از باک به سمت کاربراتور جریان پیدا کرده است.
مشخصات فنی چاله کن مالیکا
آنچه مشخص است چاله کن مالیکا در دسته ماشین آلات موتور بنزینی قرار می گیرد. لذا موتور بنزینی این دستگاه مهمترین بخش فنی و مکانیکی آن است. به این ترتیب وقتی قرار است تا در باب مشخصات فنی چاله کن مالیکا موضوعاتی را مطرح کنیم، لازم است تا بحث خود را از بررسی فنی موتور بنزینی این ماشین قدرتمند در حفر زمین آغاز نماییم. در طرح ساخت چاله کن مالیکا از یک موتور تک سیلندر با عملکرد دو زمانه در ظرفیت ۶۳ سی سی استفاده شده است. موتور از نوع تنفس طبیعی است که با روش استارت هندلی طراحی شده است. این موتور تک سیلندر با ظرفیت ۶۳ سی سی قادر است تا در نهایت عملکرد خود قدرت 3.4 اسب بخار را تولید نماید. قدرت مذکور در کنار تعریف بخش های فنی اعم از گیربکس خشک تا مته های فولادین قابلیت نفوذ در سرسخت ترین خاک ها را دارد. تا جاییکه می توان از این ماشین برای حفر چال گودهایی پاییزه و یا بهاره استفاده کرد. موتور به کار رفته در چاله کن مالیکا از مدل های دو زمانه می باشد. پیش تر مطرح کردیم که موتورهای دو زمانه نیاز به استفاده از سوخت ترکیبی دارند. در این موتورها نمی توانیم از یک سیستم روانکاری مستقل استفاده کنیم. بلکه روانکاری بخش های متحرک موتور باید از طریق چند قطره روغن در سوخت دستگاه تامین شود. چنین سوختی را با نام بنزین ترکیبی می شناسند. برای این منظور باید به نسبت درست از روغن در بنزین بهره مند باشید. در مورد دستگاه چاله کن مالیکا که از یک موتور تک سیلندر با ظرفیت ۶۳ سی سی بهره مند است، کافی است نسبت ۱ به ۲۵ از روغن به بنزین را تامین نمایید. سوخت ترکیبی دستگاه تهیه خواهد شد. موتور بنزینی با سرعت کارکرد بالایی همراه است. به یقین نمی توان این سرعت کارکرد بالا را برای تکمیل عملیات چاله کنی به کار انداخت. بلکه باید به ترتیبی با مهار سرعت و افزایش گشتاور، شرایط ایده آل تری را در عملکرد نهایی مته های چاله کن تامین نمود. لذا در امتداد موتور بنزینی برای طراحی هر مدل چاله کن از گیربکس ها استفاده شده است. این گیربکس ها به گونه ای طراحی شده اند که قابلیت تولید سرعت مناسب برای گردش مته را داشته باشند و در عین حال بتوانند گشتاور کاری دستگاه را افزایش دهند.
نگاهی بر مته های به کار رفته در چاله کن مالیکا
مته ها با الگوی طراحی ماردونی شکل ماهیت چاله کنی دستگاه را تامین می نمایند. این مته ها به شکلی طراحی شده اند که با نفوذ در عمق خاک قادر هستند تا حجم گسترده ای از خاک را از طریق همین تیغه های ماردونی شکل خارج کنند. ابعاد چاله ای که کنده می شود، به ابعاد مته ماردونی شکل چاله کن ارتباط مستقیم دارد. برگ برنده چاله کن مالیکا در طراحی مته های این دستگاه قدرتمند است. برند مالیکا در نگرش حساب شده ای از سه نوع مته در قطرهای ۱۰ الی ۳۰ سانتیمتری با طول ۸۰ سانتیمتری استفاده می کند. تمامی این مته ها از متریال فولاد ضد زنگ با قابلیت کارکرد بالا طراحی شده اند. طراحی با تعداد دور مارپیچی بالاتر نیز از جمله ویژگی های برجسته در مته چاله کن مالیکا می باشد. این دورهای بیشتر باعث می شود تا جریان خارج کردن خاک با سرعت و دقت بالاتری همراه باشد. در نهایت می توان گودال را در مدت زمان سریعتر و با دقت بالاتری حفر نمود. طول مته های طراحی شده برای چاله کن مالیکا برابر با ۸۰ سانتیمتر است. لذا این چاله کن قابلیت حفر گودال ها تا عمق ۸۰ سانتیمتری را دارد. در عین حال تعریف سه مته با قطرهای گوناگون دست ما را در حفر چاله های متفاوت باز گذاشته است. به راحتی می توانید از چاله های کم عرض تا نمونه های قطور با دهانه های بزرگ را با استفاده از مته های چاله کن مالیکا حفر نمایید. این مته ها از یک بخش هدایت کننده در قسمت جلویی برخوردار هستند. این بخش هدایت کننده، یک مته فولادین و کاملاً سرسخت است که در مقدمات امر باعث استقرار هر چه بهتر مته در بطن خاک خواهد شد. در امتداد این مته هدایت کننده، بخش بزرگ ماردونی شکل مته های چاله کن مالیکا قرار دارند. مته درست در امتداد بخش گیربکس خشک دستگاه نصب خواهد شد. فرم ماردونی شکل در یک زاویه مناسب طراحی شده است تا بتواند حجم گسترده ای از خاک را به سمت بالا در هنگام حفر زمین هدایت کند. به این ترتیب می توان عملیات چاله کنی را با سرعت بالا و دقت کافی نهایی کرد. البته مته ها در قطرهای گوناگون طراحی شده اند تا دست ما را در تامین چاله ها با ابعاد متنوع باز بگذارد. از چاله با شعاع ۱۰ سانتیمتری که مناسب برای نصب پایه ها می باشد تا چاله ها با شعاع ۳۰ متر سانتیمتری که مناسب برای کاشت نهال درختان است را می توان با مته های چاله کن مالیکا تامین نمود. در عین حال فرم طراحی بخش ماردونی شکل این مته ها به شکلی است که برای خارج کردن خاک حداکثر کارایی را دارند و می توانند با سرعت عمل بالایی همراه باشند. مته ها از متریال فولاد ضد زنگ با قابلیت فرسایش ساخته شده اند تا در مواجهه با سرسخت ترین خاک ها هم کاملاً توانمند باشند. به هر صورت در حضور این مته ها به راحتی می توانید انواع چاله ها با هدف نصب پایه ها و تیرک ها تا کاشت نهال ها و شاید هر هدف دیگری را تامین نمایید.
کاربردهای چاله کن مالیکا
در امر باغداری تا دیوارکشی و فنس زنی محوطه های بزرگ و یا نصب انواع تیرک ها لازم است تا با تعداد بالا اقدام به حفر انواع چاله ها داشته باشیم. به طور کلی هر جا که نیاز است تا تعداد قابل توجهی از چاله ها برای کاشتن تا قرار دادن درختان و پایه ها باشد، می توانیم از توانمندی بالای چاله کن مالیکا استفاده کنیم. به این ترتیب عمده کاربرد چاله کن مالیکا را می توان در موارد زیر دسته بندی نمود. 1- کاشت نهال به یقین اصلی ترین و شاید بارزترین وجه کاربردی برای چاله کن مالیکا می باشد. در باغبانی هر اقدامی برای رشد و نمو گیاهان همراه با کاشت نهال است. اگر فقط یک یا چند نهال را می کارید، قطعاً برای حفر چاله های آنها با چندان زحمتی مواجه نیستید. اما اگر قصد نهال کاری در ابعاد بزرگی را دارید و باید تعداد چاله های بسیار زیادی را حفر کنید، قاعدتاً دیگر نمی توانید دست به بیل و کلنگ باشید و در یک عملیات سخت و نفس گیر چاله های مورد نیاز برای کاشت نهال را حفر کنید. دستگاه چاله کن مالیکا برای این منظور ابداع شده است. البته برای حفر چاله با هدف کاشت نهال نیاز به مته های ماردونی شکل با قطر بالا دارید. زیرا چاله های مناسب برای کاشت نهال از قطر بزرگی برخوردار هستند. لذا بهتر است بزرگترین مته را برای این منظور انتخاب کنید.2- برای انجام عملیات های گسترده مانند فنس کشی، ساخت دیواره های فلزی، نصب انواع تیرچه ها و... نیاز به حفر چاله دارید. در این حالت هر پایه باید به اندازه مشخصی در عمق زمین کار گذاشته شود. البته اطراف پایه را از ملات سیمان می پوشانند تا هر گونه احتمال جابجایی پایه وجود نداشته باشد. لکن در مقدمات امر باید بتوانید در تعداد بالا و یا عمق کافی چاله هایی را حفر کنید. از آنجا که غالب تیرک ها با هدف فنس کشی و یا دیگر نیازها قطر بالایی ندارند، چندان ضرورتی در حفر چاله ها با عرض زیاد احساس نمی شود. غالباً باید این چاله ها را با شعاع کم حفر کنیم. پایه ها و یا تیرک ها باید به شکل کاملا عمود در داخل این چاله های کوچک قرار گیرند. وقتی شعاع حفر چاله کم باشد، برای پر کردن اطراف پایه ها نیاز به حجم بتن کمی داریم و می توانیم مراتب استحکام بهتری را برای تیرک فراهم آوریم. اما در نظر داشته باشید که هرگز نمی توانید با کمک ابزارهای دستی مانند بیل و کلنگ موفق به حفر چاله های باریکی شوید. لذا اگر می خواهید نصب تیرک ها با سرعت بالایی همراه باشد و در عین حال مراحل نصب تیرک ها همراه با مصرف حجم کمی از بتن شود، بهتر است از چاله کن های موتوری در حضور مته های کم عرض استفاده کنید. مانند چاله کن مالیکا که از مته 10 سانتیمتری بهره مند می باشد.3- از چاله کن مالیکا می توان برای عملیات کوددهی در سطح باغ و مزرعه نیز استفاده کرد. در این حالت با استفاده از چاله کن مالیکا اقدام به حفر چال گود می کنند. چال گودها، حفره های کوچکی هستند که برای ریختن کود در پای گیاهان حفر می شوند.نکات ایمنی در حین کار با چاله کن مالیکا
1- از آنجا که در عملیات چاله کنی قرار است تا عمق تقریباً یک متری از سطح زمین را حفر کنید، لازم است تا از شرایط عمق خاک اطمینان حاصل کنید. لذا باید پایش دقیق داشته باشید تا مطمئن باشید که در عمق خاک محل حفاری شما از انواع لوله های گاز و آب و شبکه توزیع برق کشیده نشده باشد.2- چاله کن مالیکا یک دستگاه بسیار قدرتمند است که عملیات حفاری با آن نیاز به مهارت بالا همراه با قدرت بدنی کافی دارد. لذا هرگز اجازه ندهید که کودکان با این تجهیز موتوری کاملاً قدرتمند و بسیار خطرناک کار کنند.

مشکلات احتمالی در چاله کن مالیکا
چاله کن مالیکا یک ماشین تمام عیار موتوری است که در حضور یک موتور بنزینی قابلیت عملیاتی شدن دارد. این ابزار موتوری ممکن است که در حین عملیات سخت و نفس گیر چاله کنی با انواع مشکلات مواجه باشد. به هر صورت در کار با چاله کن مالیکا قرار است تا همراه با یک موتور بنزینی و جمع کاملی از تجهیزات مکانیکی باشیم. تجهیزاتی که می توانند با انواع مشکلات دست و پنجه نرم کنند. عمده مشکلات دیده شده در عملکرد نهایی چاله کن مالیکا به قرار زیر هستند. 1- ممکن است موتور دستگاه روشن نشود. موتور بنزینی از کنار هم قرار گرفتن چندین بخش مکانیکی تشکیل شده است. تمامی این بخش های مکانیکی باید در بهترین حالت عملکرد باشند تا بتوان از موتور بنزینی دستگاه انتظار بالاترین راندمان کاری را داشته باشیم. در این بین هر گونه خرابی و یا ضعف در نگهداری موتور بنزینی باعث کار نکردن آن خواهد شد. عمده مشکلات موتور در چاله کن مالیکا به قرار زیر می باشند:- ممکن است سوئیچ روشن و خاموش دستگاه خراب باشد. در این حالت اگر چه موتور چاله کن مالیکا کاملاً سالم است؛ اما به جهت خرابی سوئیچ، فرمان استارت برای راه اندازی موتور صادر نمی شود.
- ممکن است موتور از ترکیبی با شرایط مناسب بهره مند نباشد و یا اینکه از سوخت بی کیفیتی در باک موتور چاله کن مالیکا استفاده شده باشد. اگر نتوانید سوخت ترکیبی با شرایط استاندارد ۱ به ۲۵ از روغن تا بنزین را تامین نمایید، قطعاً در کار با چاله کن مالیکا دچار مشکلات بزرگی خواهید شد.
- احتمال دارد که موتور دستگاه فعال باشد؛ اما در صورت جدا شدن شفت موتور از گیربکس و یا جدا شدن شفت مته از شفت گیربکس، دستگاه حالت فعال نداشته باشد. در این حالت موتور بنزینی چاله کن مالیکا در حال کار کردن است، مادامیکه مته فولادین و ماردونی شکل آن قابلیت گردش کردن ندارد.

- اگر تنها شمع موتور تک سیلندر دستگاه سوخته باشد، عملیات احتراق صورت نمی گیرد. در این حالت اگر چه ظاهراً همه چیز سالم است؛ اما موتور قابلیت فعالیت مستمر ندارد. شمع طول عمر مفیدی دارد. لذا وقتی قرار است از یک چاله کن مالیکا به شکل مستمر استفاده کنید، لازم است تا همواره با در نظر داشتن ساعت کار مفید دستگاه نسبت به تعویض شمع اقدامات لازم را داشته باشید.
- در اثر کم اهمالی برای نگهداری اصولی و تعویض قطعات مصرفی ممکن است که موتور بنزینی با چالش های جدی مواجه باشد. مانند عدم توجه به تعویض فیلتر هوا و یا فیلتر سوخت که در خرابی موتور تاثیرگذار است. لذا وقتی با چاله کن مالیکا دست به کار هستید، در همه حال باید نسبت به تامین شرایط اصولی در حین کار دستگاه همت کافی داشته باشید. بهتر است با مطالعه دقیق دفترچه راهنما با لیست قطعات مصرفی موتور آشنا شده تا در صورت نیاز به راحتی آنها را تعویض نمایید.

نحوه کار با چاله کن مالیکا
چال کن مالیکا در دسته ابزارهای حفاری با عملکرد موتوری قرار دارد. این ماشین قابلیت تولید قدرت بالایی دارد و در صورت عدم رعایت کار اصولی ممکن است باعث ایجاد خطرات جانی و یا خسارت های فنی باشد. در عین حال اگر می خواهید به چاله هایی با حفاری دقیق و درست دست پیدا کنید، بهتر است اصول حرفه ای کار با چاله کن موتوری را یاد گرفته باشید. این اصول به قرار زیر هستند. در ابتدای امر باید مطمئن باشید که تمامی قطعات و اتصالات دستگاه در شرایط ایده آلی حضور دارند. آنها باید به درستی و کاملا مستحکم در جای خود قرار گرفته باشند. طرح ساخت چاله کن مالیکا به شکلی است که مته ماردونی شکل آن در زیر گیربکس به شکل کاملا عمودی قرار گرفته است. لذا در تمام مراحل چاله کنی نیز باید دستگاه را به شکل کاملا عمود بر سطح زمین قرار بدهید. این حالت عمودی در لحظه چاله کنی دستگاه می باشد. اما برای روشن کردن نباید دستگاه را در دست گرفته باشید. دستگاه در لحظه راه اندازی قابلیت ضربه زنی بالایی دارد. لذا باید دستگاه را به شکل کاملا افقی بر سطح زمین قرار داده باشید. به شکلی که دسته گاز در چاله کن مالیکا رو به بالا قرار بگیرد. در این حالت می توانید یک دسته را با دست راست خود مهار کنید و دسته دیگر را در زیر زانوان خود مستقر سازید. به این ترتیب تمام دستگاه در اختیار شما قرار دارد. دستی که آزاد است باید مراحل فعال سازی چاله کن بنزینی مالیکا را انجام بدهد. از باز کردن ساسات تا پمپاژ کردن سوخت در محفظه کاربراتور و در نهایت کشیدن سیم هندل برای روشن کردن دستگاه در ترتیب این مراحل می باشد. دقت کنید که اگزوز دستگاه رو به سمت بدن شما قرار گرفته نباشد. پس از روشن شدن دستگاه چاله کن مالیکا به سرعت و البته با احتیاط آن را بلند کرده تا به شکل عمودی در میان هر دو دست شما مستقر باشد. در این حالت همچنان مته گردشی ندارد. زیرا گردش مته بسته به فشردن اهرم گاز آغاز خواهد شد. لذا دقت کنید که تا استقرار عمودی دستگاه در میان دستان شما، اهرم گاز را نفشارید. وقتی از موقعیت عمودی مته اطمینان حاصل کردید، حال می توانید با گاز دادن، مته را به گردش اندازید. در کار هرگز به شکل یکباره سعی در حفر چاله ها نداشته باشید. بهتر است عملیات چاله کنی را به شکل مراحل رفت و برگشتی همراه با جابجایی مداوم مته ها به انجام رسانید. وقتی مته را به شکل متوالی از دل خاک بیرون می کشید و دوباره در گودال حفر شده فرو می کنید، علاوه بر تجدید قوای عملیاتی دستگاه چاله کن مالیکا، می توانید در تخلیه بهتر خاک موثر باشید. دقت کنید که اگر مته را به شکل مداوم بیرون نکشید، وزن خاکی که قرار است توسط مته ماردونی شکل جابجا شود باعث ایجاد فشار بالایی بر موتور بنزینی دستگاه خواهد شد. در حال حاضر حجم بالای کار در کاشتن نهال و یا نصب تیرک ها، خرید و فروش چاله کن مالیکا را رونق بخشیده است. به هر صورت اگر چه لیست قیمت چاله کن در هر مدلی از هر برندی بسیار بالاتر از ابزارهای دستی می باشد؛ اما این لیست قیمت چاله کن دلیل نمی شود که اهل فن و افراد هوشمند نسبت به خرید و فروش چاله کن مالیکا بی تفاوت باشند. چرا که می دانند سرعت عمل و صرفه جویی در زمان ارزش به مراتب بالاتری به نسبت از یک هزینه مختصر در تامین چاله کن موتوری دارد.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

کاربر میهمان
تایید و ارسال
انصراف