- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
- بارانی واقعی برای مزرعه در حضور آبپاش آمبو
- آبپاش آمبو در یک نگاه اجمالی
- مختصری از برند Sime ایتالیا
- مشخصات فنی آبپاش آمبو
- الگوی طراحی آبپاش های ضربه ای
- ایده طراحی آبپاش های دو نازله به چه دلیل است؟
- تعریف الگوی پاششی در طرح ساخت آبپاش های بارانی
- آبپاش آمبو طرح تمام دور
- آبپاش آمبو طرح تنظیمی
- کاربردهای آبپاش آمبو ایتالیا
- نکات در نگهداری تا استفاده حرفه ای از آبپاش آمبو
بارانی واقعی برای مزرعه در حضور آبپاش آمبو
برای آبیاری زمین های زراعی، روش های متعددی مطرح است. لکن در میان تمام این ایده ها، یک اصل همیشگی وجود دارد. اینکه باید بتوانید آبیاری را به شکل یکنواخت و موثر برای تمام گیاهان در فضای مزرعه تامین نمایید.لذا در خیل ایده های کلاسیک تا روش های مدرن آبیاری باید در تلاش باشیم که بتوانیم از منابع محدود آبی حداکثر راندمان را داشته باشیم و در عین حال تمام فضای مزرعه را به شکل یکدست و یکنواخت آبیاری کنیم.به طور قطع روش آبیاری بارانی که متکی بر آبپاش های مدرن امروزی است، می تواند یکی از بهترین ایده ها در آبرسانی زمین های زراعی باشد. البته به شرط آنکه از یک آبپاش حرفه ای مانند آبپاش آمبو محصول کشور ایتالیا بهره مند باشید.
آبپاش آمبو در یک نگاه اجمالی
آبپاش آمبو از محصولات اصلی در لیست تولیدات برند Sime می باشد. برند Sime در حال حاضر یکی از برترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در زمینه آبیاری است که ریشه هایی ایتالیایی دارد.کمپانی Sime در عرصه طراحی تا تولید تجهیزات آبیاری دست بالایی دارد. لذا برای پوشش تمام نیازهای متنوع از فضاهای زراعی، محصولات توانمندی را معرفی کرده است. این برند برای تامین نیاز آبیاری بارانی در زمین های بسیار بزرگ زراعی آبپاش آمبو را طراحی کرده و آن را با کیفیت بسیار خوبی تولید می کند.
مختصری از برند Sime ایتالیا
آبپاش آمبو ایتالیا از محصولات اصلی برند Sime می باشد. کمپانی Sime در حال حاضر یکی از شرکت های معتبر اروپایی است که با رویکرد تولید جهانی در عرصه محصولات آبیاری و آبرسانی شهرت پیدا کرده است.مهارت های ایتالیایی ها در زمینه تولید تجهیزات کشاورزی خصوصاً تجهیزات آبیاری بر هیچ اهل فنی پوشیده نیست. این کشور از اقتصادی متکی بر کشاورزی برخوردار است و در آن جریان بسیار مدرنی از انواع زمین های زراعی دیده می شود.ایتالیایی ها در ابداع، توسعه و کاربرد روش های نوین کشاورزی بهترین هستند. یکی از ایده های تأثیرگذار آنها، توجه ویژه در هر چه اتوماسیون تر کردن آبیاری در فضاهای زراعی می باشد. تفکر اتوماسیون آبیاری، طرح بسیار گسترده ای است که در آن از روش های تامین آب تا انتقال و در نهایت توزیع همراه با تعریف یک سیستم جامع و تحت مدیریت کامل خواهد بود.
مشخصات فنی آبپاش آمبو
آبپاش آمبو از طرح ضربه ای برای تامین پاشش بارانی استفاده می کند. در الگوی طراحی این آبپاش ضربه ای نمونه های تمام دور تنظیم شونده در نظر گرفته شده است. هر دو مدل از دو نازل برای پاشش آب بهره مند هستند و این قابلیت را دارند که با نازل های مختلف برای تامین انواع شرایط آبیاری همراه شوند. مشخصات فنی در بررسی آبپاش آمبو اصل به قرار زیر هستند.X آبپاش آمبو اصل می تواند شعاع پاشش ۱۶الی ۲۹متری را تأمین نماید. این مقدار از شعاع پاشش کاملاً تنظیمی است و با ابعاد پاشش در سایزهای بزرگ معرفی می شود. برای رسیدن به یک همپوشانی مناسب از نصب تعدادی آبپاش آمبو، می توان آنها را در فاصله های ۵۰متری از یکدیگر قرار داد. به این ترتیب همراه با قدرت پاشش بالای این مدل ها، قابلیت تامین کامل فضاهای بسیار بزرگ زراعی امکان پذیر می باشد.

الگوی طراحی آبپاش های ضربه ای
در مقدمات امر همراه با پروسه مشخصه های فنی تا ایده طراحی آبپاش تنظیمی آمبو به حضور یک ضربه ساز در اجرای عملیات آبپاشی این قطعه اشاره داشتیم. اینکه آبپاش آمبو ایتالیا از مدل های ضربه ای است که با تولید جریان باران گونه ای از آب کار می کند. قاعده طراحی آبپاش های ضربه ای برای تولید حالتی باران گونه است.
ایده طراحی آبپاش های دو نازله به چه دلیل است؟
آبپاش آمبو محصول کشور ایتالیا با الگوی دو نازله طراحی شده است. در این آبپاش کارآمد از یک نازل با هدف آبرسانی در مسافت های طولانی و یک نازل با هدف آبرسانی در مسافت های کوتاه استفاده شده است.قاعده طراحی عموم آبپاش های حرفه ای که قابلیت آبرسانی در مسافت های طولانی را دارند به تعداد نازل ها می باشد. گاها در محصول برخی از برندها شاهد بهره مندی بیش از دو نازل هستیم. اما وجود نازل دوم که به مراتب کوچکتر با ظرفیت آبدهی کمتر از نازل اول است، به چه دلیل است؟ و چرا باید در هنگام تهیه کردن یک آبپاش حرفه ای برای حضور در زمین های بزرگ زراعی به این نکته در طراحی فنی آنها توجه داشته باشیم؟
تعریف الگوی پاششی در طرح ساخت آبپاش های بارانی
یکی از نکات بسیار تأثیرگذار در هنگام خرید آبپاش بارانی، توجه به الگوی پاشش آب است. مثلاً در طراحی آبپاش آمبو که مورد بحث ما می باشد، دو الگوی تنظیمی و تمام دور مد نظر است. لکن این الگوهای پاشش چه هستند و چه تاثیری در عملکرد نهایی عملیات آبپاشی دارند؟- الگوی طراحی متکی بر آبپاش های تمام دور: طرح ساخت این مدل از آبپاش ها به گونه ای است که نازل ها تحت تاثیر قدرت هیدرولیکی آب حول محور خود می گردند. لذا این قابلیت را دارند که تمام محیط اطراف خود را به یک اندازه تحت آبپاشی یکنواختی داشته باشند. عمده استفاده این مدل از آبپاش ها در فضاهای بزرگ زراعی است که دور تا دور محل استقرار آبپاش از گیاهان زراعی پوشیده شده باشد.
آبپاش آمبو طرح تمام دور
آبپاش های تمام دور مخصوص نصب در میانه فضاهای زراعی طراحی شده اند. در این مدل شاهد گردش تمام دور هر دو نازل هستیم. موقعیت قرارگیری نازل ها در مخالف یکدیگر است. به این ترتیب همزمان که نازل اصلی در حالت آبپاشی در زمین های دورتر است، نازل کوچک و کمکی در حال آبپاشی بر زمین های نزدیکتر اما در جهت مقابل می باشد.در طراحی این آبپاش آمبو برای نازل کوچکتر از یک صفحه ضربه زننده استفاده شده است. صفحه تحت تاثیر قدرت فنری که در داخل یک پوشش پلیمری نگهداری می شود، قابلیت حرکت نوسانی پیدا می کند.نازل مقابل که بلندتر است و قابلیت آبپاشی برای مسافت های طولانی تر را دارد، فاقد صفحه ضربه زننده می باشد. اما در بخش هد این نازل از یک زبانه با قابلیت تنظیمی استفاده شده است. این زبانه درست در مقابل جریان آب پاشش قرار دارد و با تنظیم آن می توانیم جریان نامنظم و پخش شونده ای در آب ایجاد کنیم.از آنجا که طول فاصله پرتاب برای نازل بلند، آنقدر بالا است که خود آب در طی کردن این مسیر به شکل بارانی تبدیل خواهد شد، حضور یک زبانه ساده با قابلیت آشفته کردن مسیر پاشش آب در تکمیل این پروسه آبیاری کافی است. آبپاش مذکور حول محور خود می گردد و این قابلیت را دارد که به طور کامل تمام فضای سبز اطراف خود را آبیاری بارانی کند. تمام نازل های استاندارد تعریف شده قابلیت نصب شدن بر این مدل تمام دور از آبپاش آمبو ایتالیا را دارند.
آبپاش آمبو طرح تنظیمی
وقتی الگوی طراحی آبپاش از مدل های تنظیمی است، پس باید جهت پرتاب هر دو نازل به یک سمت باشد. این موضوع در طرح ساخت آبپاش تنظیمی آمبو نیز در نظر گرفته شده است. در این طرح هر دو نازل بلند و کوچک در راستای یکدیگر قرار دارند.نازل بلند فاقد بخش ضربه ساز است. در حالیکه در نازل کوچک از یک ضربه ساز برنجی استفاده شده است. در بخش پشتی آبپاش آمبو یک قسمت تنظیمی با هدف رعایت درجه پاشش آب تعبیه شده است. این قسمت، تعیین کننده زاویه پاشش است. به مانند طرح ساخت آبپاش تمام دور، الگوی حرکت صفحه ضربه ساز متکی بر نصب یک فنر در داخل یک محافظ پلاستیکی است.هر دوی این آبپاش های تعریف شده در برند آمبو ایتالیا از ترکیب متریال های آلومینیومی و برنجی در کنار بخش های پلاستیکی ساخته شده اند. بدنه از متریال آلومینیوم است تا تأثیر مثبتی بر وزن و قیمت آبپاش آمبو داشته باشد. اما اتصالات تا صفحه ضربه زننده را از جنس برنج طراحی کرده اند. زاویه پاشش هر دو نازل یکسان است و در هر دو مدل قابلیت پرتاب یکنواختی از آب پیش بینی شده است. اما اگر در فضایی محدود، قصد آبرسانی پاششی را دارید، به طور قطع بهره مندی از آبپاش تنظیمی آمبو تأثیر عملیاتی بهتر و مفیدتری خواهد داشت.کاربردهای آبپاش آمبو ایتالیا
ماهیت طراحی تا کارکرد مدل های مطرح شده در آبپاش آمبو به شکل پاشش ملایم و یکنواختی از آب است. آب خارج شده از این آبپاش بدون هر گونه تنش است. آب با ملایمت و به شکل یکدست و باران گونه در فضای اطراف پخش خواهد شد. این الگوی طراحی برای نصب شدن در فضای زراعی بهترین است. لذا ماهیت طراحی تا کاربرد آبپاش آمبو برای اهداف زراعی در سطح زمین ها با محصولات متراکم می باشد.در زمین های زراعی که الگوی کشت آنها متکی بر روش های سنتی آبیاری است، به طوری که ایجاد یک شبکه آبیاری منظم غیر ممکن و یا زمانبر و شاید به شدت هزینه بردار است، راه اندازی سیستم های آبیاری بارانی بهترین ایده است.در این بین اگر از فضای زراعی محدودی بهره مند هستید، قطعاً می توانید با نصب چند عدد آبپاش معمولی با قدرت پاشش کم تا متوسط نیازهای فضای زراعی خود را تامین نمایید. اما در فضاهای بزرگ زراعی که ابعاد زمین بسیار بزرگ می شود، نصب تعداد بالای آبپاش ها برای تامین همپوشانی کامل فضای زراعی، چالش برانگیز است.برای فضاهای بزرگ زراعی نصب تعداد کمی از آبپاش آمبو کفایت می کند. هر آبپاش آمبو توانایی پوشش دایره ای به شعاع ۲۵متر را دارد. لذا با قرار دادن در فاصله های ۵۰متری به طور قطع می توانیم بهترین همپوشانی در زمین های بزرگ زراعی را پدید آوریم.از این رو استفاده از آبپاش آمبو در زمین های کشت گیاهان متراکم مانند گندم، جو، ذرت و یا کشت گیاهان غده ای، مانند سیب زمینی، پیاز، هویج و... کارایی دارد. این آبپاش در فواصل طولانی از هم نصب می شود و برای کمک به تکمیل کشت انواع مزارع دیم بهترین است.
نکات در نگهداری تا استفاده حرفه ای از آبپاش آمبو
- آبپاش آمبو از نازل های ظریف با قابلیت تولید قطرات باران گونه بهره مند می باشد. اگر می خواهید که آبپاش شما برای مدتی طولانی فعالیتی مستمر و حرفه ای داشته باشد، حتما از یک فیلتر مناسب بر سر راه آبپاش بارانی آمبو استفاده کنید. آب در سطح مزرعه مستعد تجمع ذرات جامد و ناخالصی های بسیاری است.حتی این آب می تواند محل رشد انواع گیاهان آبزی و یا حشرات باشد. اگر مسیر انتقال آب به سمت آبپاش تنظیمی آمبو بدون فیلتر باشد، با احتمال بالا خیلی زود روزنه های کوچک در نازل های آبپاش مسدود خواهند شد. در این حالت شاید بتوانید با تعویض نازل این مشکل را حل کنید. اما به یقین هیچ راه حل منطقی برای رسوب ذرات در داخل مجرای آبپاش نخواهید داشت.- آب در مسیری پرفشار در اختیار آبپاش آمبو قرار خواهد گرفت. این آبپاش از شرایط آب بندی بسیار خوبی در اتصال قطعات بهره مند است. اما در هنگام اتصال به لوله توزیع آب نیاز به آب بندی دارد. در غیر این صورت آب تحت فشار از درز اتصال آبپاش به لوله توزیع آب نشت پیدا خواهد کرد. لذا برای پرهیز از هدر رفت آب لازم است که از تفلون در محل اتصال آبپاش بارانی آمبو به لوله توزیع آب استفاده کنید. در نظر داشته باشید که هنگام اتصال آبپاش به لوله توزیع آب، رزوه اتصالات آبپاش آمبو آسیب نبیند.- ضربه گیر بخش کلیدی در طراحی هر مدل از آبپاش آبیاری است. نبود این قطعه و یا خرابی آن باعث ایجاد آسیب بر بدنه آبپاش خواهد شد. در آبپاش آمبو نیز این قطعه کلیدی حضور دارد. لازم است تا به شکل دوره ای بخش ضربه گیر در آبپاش آمبو ایتالیا را بازدید کنید. این قطعه قابل به تعویض شدن است. پس اگر با یک ضربه گیر خراب مواجه هستید، بهتر است تا در اولین فرصت نسبت به تعویض آن اقدام کنید.- بخش فنری در تامین حرکت صفحه ضربه ساز حضوری کلیدی دارد. در آبپاش آمبو این بخش توسط یک کلاهک پلاستیکی محافظت می شود. در حین کار با آبپاش آمبو به هیچ حالت این کلاهک پلاستیکی را جدا نکنید و یا سعی در تغییر قدرت فنری برای حرکت صفحه ضربه ساز ندشته باشید.حذف کلاهک پلاستیکی و یا شکسته شدن آن باعث نفوذ آب به داخل بخش فنری آبپاش آمبو خواهد شد. این اتفاق در دراز مدت باعث فرسایش فنر است. در نتیجه عملکرد روان صفحه ضربه ساز با مشکل مواجه می شود. هر گونه ضعف در عملکرد صفحه ضربه ساز مانع از خلق پاشش باران گونه است.

دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

کاربر میهمان
تایید و ارسال
انصراف