خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

آموزش هرس درختان با استفاده از علف تراش چهارکاره

فهرست مطالب

تنها این گیاهان علفی شکل نمی باشند که مدام در حال رشد اند. درختان نیز رشد می ‌کنند و این رشد را می ‌توان در حجم شاخه های جدیدی که هر سال بر پهنه درخت ظاهر خواهد شد مشاهده نمود. هرس کردن درختان از جمله نیاز های همیشگی در امر باغبانی می باشد. به طور کلی  دستگاه علفتراش به گونه ای طراحی شده که همراه با نصب تیغه هایی مخصوص که با عنوان شمشادزن از آنها یاد می ‌شود، عملیات هرس کردن درختان را نیز می تواند انجام نماید . دستگاه علف تراش برای کوتاه کردن چمن ها و علف های مختلف کاربرد دارد که موجب می شود تا زیبایی چمن همیشه پابرجا باشد و حالت پیر و خشک پیدا نکند و چمن به صورت یکدست باشد.  برخی از دستگاهای چمن زن ماشینی دارای مخزن و برخی بدون مخزن می باشند. این دستگاه‌ها با حرکت بر روی چمن و علف آن ها را به صورت یک دست کوتاه می کنند. دستگاه هایی که به شکل تک کاره و یا کم توان هستند به عنوان حاشیه زن و داس برقی یا بنزینی معرفی می شوند و دستگاه هایی که عملکرد چند منظوره دارند و قابلیت نصب انواع تیغه و توپی و الحاقیات را داشته باشند علفزن یا علف تراش نام دارند.به طور معمول علف زن ها در دو دسته ی دو زمانه و چهار زمانه تقسیم بندی می شوند  که با عملکرد دوشی و پشتی و چندکاره از یکدیگر تفکیک می شوند. علفتراش چند کاره یک وسیله ی بسیار کاربردی در کشاورزی و باغبانی می باشد. این وسیله امکان انجام 6 کاربرد متنوع را دارد. به سادگی قابلیت تعویض با سرهای مختلف را دارد. همچنین این علفتراش دارای موتور با قابلیت چرخش 360 درجه هستند. این ویژگی امکان استفاده بی عیب را هنگام کار با الحاقی اره و شخمزن فراهم می کند. به صورت کلی علف کن یک ابزار مجهز باغبانی برای کشاورزان هست که برای کندن علف های هرز، مرتب کردن درخچه های کوچک و نظم دهی به شاخ و برگ هایی می باشد که ماشین چمن زنی قادر به از بین بردن آن ها نمی باشد. برای کاربردهای مختلف، تیغه های مختلفی روی دستگاه قابل نصب است. 

مراحل کار با علف تراش چهارکاره

 علف تراش ها از انواع مختلفی با مارک های متعدد و شکل و رنگ های متنوع طراحی و تولید می شوند. وقتی موتور علف زن روشن می شود، محور اصلی را به گردش در می آورد. این محور در قسمت خروجی موتور به وسیله ی یک کلاچ گریز از مرکز به لوله ی منتقل کننده ی نیرو (یا به عبارتی دسته علفتراش) متصل می شود. وقتی گاز موتور زیاد می شود، کلاچ باز شده به دیسک چسبیده و باعث حرکت شفت درون دسته ی علفتراش می گردد. دسته ی علفتراش ممکن است از نوع دوشی یا پشتی باشد، اما در هر صورت وظیفه اش انتقال نیرو به گیربکس علف تراش است که در انتهای دیگر دسته قرار دارد. گیربکس علفزن نیز در سر علف تراش قرار دارد که تیغه ی علفتراش به آن اتصال داده شده ضمن اینکه تیغه های مختلفی روی دستگاه های علفتراش می توان نصب نمود، از جمله تیغه های 2پر، 3 پر، 40 پر الماسه، 60 پر، 80 پر، 100 پر که هر کدام برای برداشت محصولات مختلف مناسب می باشند. معمولا از تیغه های 40 پر و 60 پر برای برداشت علوفه، گندم و برنج استفاده می گردد. 
آموزش هرس درختان با استفاده از علف تراش چهارکاره
 به طور کلی از دستگاه علفتراش بسته به قدرت و ویژگی های هر کدام می توان استفاده های دیگری نیز کرد. نصب اره الحاقی از جمله کاربردهای دیگر علفتراش می باشد .استفاده از این اره فعالیت شما را جهت برش و هرس شاخه های درختان آسان تر خواهد کرد. 

بررسی علف تراش بنزینی و مزایا و معایب آن

 همانطور که می دانید علف تراش را بیشتر به نوع علف تراش بنزینی می شناسند که بیشترین فروش را به خود اختصاص می دهد  و کاربری بسیار بالایی دارد، قابلیت بستن تمام تیغه های علف تراش و هد نخ علف زن را دارد و موتورهای آن با توان های مختلفی تولید می گردد.لازم به ذکر است که  از این دستگاه  می توان به عنوان داس زن، شمشاد زن، علف زن و شاخه زن نیز استفاده کرد. 

داس موتوری چند کاره

 علف تراش ها را می توان به عنوان  نسل جدید از ماشین آلات کشاورزی به شمار آورد  که امروزه باغداران ، کشاورزان و همه کسانی که در حیطه زیبا سازی فضای سبز کار می کنند می توانند در جهت تسهیل و سرعت بخشیدن به کار خود از آن به کار گیرند. علف زن، ماشینی با موتوری قدرتمند می باشد که تنها با داشتن تیغه های متنوع می تواند کارایی چند ابزار را در یک محصول گرداوری نماید که عملکرد هایی گوناگونی همچون کوتاه  کردن گیاهان علفی و هرس کردن گیاهان و درختان و.. انجام  نماید. 

الحاقی شخم زن:

 این نوع الحاقی برای شخم سطحی، وجین و سله شکنی می تواند کاربردی باشد. الحاقی شخمزن علفتراش دارای دو قسمت جهت گریس کاری ادواری می باشد. نکته مهم در استفاده از الحاقی شخم زن، الحاقی های شخمزن در روی موتور های 4 زمانه کارایی مورد انتظار را ندارند که این موضوع به کیفیت دستگاه بستگی ندارد و به طبیعت موتورهای 4 زمانه ارتباط دارد. موتورهای 4 زمانه با توجه به دور پایین و حجم سیلندر پایین دارای گشتاور پایین تری نسبت به مدل های دوزمانه می باشند. به این موضوع تولید گشتاور کمتر توسط موتورهای 4 زمانه با توجه به مکانیزم این موتورها را نیز باید اضافه کرد. همین امر باعث می شود تا علفتراش هایی با موتور 4 زمانه، علی رغم مزایای بالا برای عمل شخمزنی طولانی مدت و با فشار بالا مناسب نباشند. 

علف زن دو زمانه بخریم یا 4 زمانه؟

 موتور های دو زمانه  در جهت بهینه سازی موتور های چهار زمانه طراحی و تولید شدند. هرکدام از علف زن های دو یا چهار زمانه از مزایا و معایبی برخوردارند . 
آموزش هرس درختان با استفاده از علف تراش چهارکاره
 

علف تراش دو زمانه

 پروسه روشن شدن موتور در دو مرحله انجام می گیرد: مرحله اول مکش سوخت و تراکم. مرحله دوم: احتراق و خروج دود .در موتور های دو زمانه روغن و بنزین همزمان با هم ترکیب می شوند و مخزنی جدا برای روغن وجود ندارد. روغن کاری قطعات به راحتی صورت گرفته و در زمین هایی که بصورت ناهموار می باشد و دسترسی به آن ها سخت می باشد همچنین به دلیل  روانکاری قطعات، استفاده از علف زن دو زمانه بهتر می باشد. علف زن دو زمانه ساختار پیچیده ای ندارد و سبک تر از علف زن های چهار زمانه می باشند. به علت احتراق همزمان روغن و سوخت میزان آلودگی، دود و صدای تولید شده در موتور های دو زمانه بیشتر از موتور های چهار زمانه می باشد. مناسب در جهت استفاده در کارهای کوچک  می باشد و هزینه های تعمیر و نگهداری کمی دارد. 

واحد برش علف تراش و تیغه های علف تراش

 با توجه به نوع علف و دستگاه علف تراش و از نخ های مخصوص، تیغه های فلزی و زنجیر های برش برای برش استفاده می شود. تیغه علف تراش از دو پره تا هشت پره برای هرس و خرد نمودن علف وجود دارد. برای برش علوفه، علوفه های کنار درختان و جدول ها استفاده از علف زن تیغه ای  گزینه مناسبی نمی باشد. برای انعطاف پذیری بالا نخ جایگزین تیغه می گردد و عملیات برش را با ظرافت بالایی انجام می نماید. نخ های علف زنی در انواع مختلف، ساده، گرد، مربعی، اره ای دندانه دار و نخ های علف زن مغزدار تیتانیوم برای مصارف متعدد تولید شده است. انتخاب تیغه مناسب علف تراش به جنس علف و شاخه مورد نظر، توان دستگاه، مساحت زمینی که می خواهیم علف چینی را انجام دهیم بستگی دارد. سخن پایانی در نهایت لازم به ذکر این نکته می باشد که  برای تامین هر یک از کاربرد های متنوع در کار با علفزن ها باید دستگاه مذکور توانمندی های یک علفتراش ایده آل را داشته باشد. برای نمونه در قطع کردن شاخه ها نیاز به تعادل بالایی می باشد و در عین حال شخم زنی زمین های کوچک زراعی نیز قدرت بالایی را طلب می کند. یک نکته در علف تراش ایده آل با کارآیی کامل در شرایط تامین تا نگهداری آسان تیغه ها می باشد. تیغه ها از جمله متعلقات مصرفی دستگاه محسوب می شوند. این قطعات مصرفی در یک علف زن ایده آل باید به شکل آسانی تامین بشوند و در عین حال استحکام و قدرت کافی را داشته باشند.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر