- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
- میسکر ناریساز چیست؟ - فارم صنعت
- الگوی طراحی دستگاه ناریساز چگونه است؟
- مشخصات فنی دستگاه ناریساز
- مشخصات فنی دستگاه ناریساز ۳۵۰ لیتری
- مشخصات فنی دستگاه ناری ساز ۵۰۰ لیتری
- مشخصات فنی دستگاه ناری ساز ۸۰۰ لیتری
- مشخصات فنی دستگاه ناریساز 1000 لیتری
- نکتههایی برای انتخاب دستگاه ناریساز مناسب
- اجزای دستگاه ناری ساز
- دستگاه ناری ساز چگونه کار میکند؟
- روش اپراتوری با دستگاه ناری ساز
- مزایای استفاده از دستگاه ناریساز
- موارد کاربرد دستگاه همزن بتن ناریساز
- اصول سرویس و نگهداری از دستگاه ناریساز
میسکر ناریساز چیست؟ - فارم صنعت
بتن متریال کلیدی در انواع عملیاتهای عمرانی است. از ساخت سازههای بلندمرتبه تا ساخت بلوکهای سیمانی و هر سازه کارگاهی نیاز به بتن داریم. بتن باید از اختلاط کامل با نسبت درست مصالح اعم از آب، سیمان و ماسه ساخته شود. سری دستگاههای متعددی برای بتنسازی طراحی شده است. میکسر ناریساز یکی از نمونه دستگاههای متداول بتنسازی است که مخصوص فعالیتهای کارگاهی و کارخانهای طراحی شده است.در ساخت بتن هدف نهایی ما رسیدن به حجم زیاد بتن با کیفیت مطلوب در مدت زمانی کوتاه با کمترین مقدار تلفات مصالح است. عموم دستگاه همزن سیمان برای پوشش چنین هدفی طراحی شدهاند. اما همه میکسر بتن ها نمیتوانند معیارهای فنی یکسان و ایدهآلی داشته باشند. میکسر ناریساز الگوی طراحی ساده اما تخصصی برای فعالیتهای کارگاهی دارد که میتواند حجم قابل توجه بتن را با کیفیت مناسب در مدت زمانی کوتاه و کمترین تلفات مصالح انجام دهد.[caption id="attachment_6204" align="aligncenter" width="607"]
الگوی طراحی دستگاه ناریساز چگونه است؟
اصول طراحی همه دستگاههای همزن بتن متکی بر استفاده از ظرفهای بزرگ به نام دیگ است. این دیگ محل تخلیه مصالح مقدماتی مانند سیمان، ماسه، آب و... میباشد. در ادامه قرار است تا این مصالح در داخل دیگ به طور کامل با یکدیگر مخلوط شوند. اگر چه همه مدلهای دستگاه همزن سیمان دارای دیگ هستند؛ اما همه آنها از الگویی مشابه برای مخلوط شدن مصالح در داخل دیگ استفاده نمیکنند.دستگاه ناریساز نیز به مانند هر میکسر بتن دارای دیگ است. اما در طراحی این دستگاه به جای چرخش دیگ از چرخش تیغههای همزن در داخل دیگ استفاده شده است. هر دستگاه همزن بتن ناریساز یک دیگ بزرگ استوانهای شکل با طراحی ثابت دارد. در داخل این دیگ از تیغههایی برای مخلوط شدن مصالح استفاده شده است. این تیغهها حول محوری مرکزی در وسط دیگ تحت تأمین نیروی موتور که در بخش زیرین دیگ جاسازی شده است، با قدرت زیاد میچرخند. چرخش تیغهها باعث مخلوط شدن مصالح در داخل دیگ میکسر ناریساز خواهد شد.
مشخصات فنی دستگاه ناریساز
ظرفیت دیگ، اصلیترین معیار برای طراحی دستگاه ناریساز است. زیرا ظرفیت دیگ معرف مقدار حجم مصالحی است که در داخل دستگاه برای ساختن بتن استفاده شده است. هر اندازه ظرفیت دیگ دستگاه همزن سیمان ناریساز بزرگتر باشد، لازم است تا از بخشهای مکانیکی قدرتمندتری در دستگاه استفاده کنیم. لذا قدرت موتور، نوع موتور و همچنین سیستم گیربکس کار شده تماماً وابسته به ظرفیت دستگاه ناریساز تعیین میشود.به طور کلی انواع همزن بتن ناریساز در دو تیپ تکفاز و 3 فاز دستهبندی میشوند. مدلهای تک فاز مخصوص طراحی دستگاه همزن بتنهای کوچک 350 لیتری است. هر چند برخی کارگاهها برای طراحی این مدلهای کوچک نیز از موتورهای الکتریکی 3 فاز استفاده میکنند؛ اما برای طراحی مدلهای بزرگ در ظرفیتهای استاندارد ۵۰۰، ۸۰۰ و 1000 لیتری تماماً از موتورهای الکتریکی 3 فاز استفاده خواهد شد.
مشخصات فنی دستگاه ناریساز ۳۵۰ لیتری
ظرفیت دیگ این دستگاه همزن بتن مقدار ۳۵۰ لیتر است. البته فقط مقدار ۷۰ درصد از ظرفیت این دیگ یعنی چیزی در حدود ۲۵۰ الی ۳۰۰ لیتر آن برای تولید بتن استفاده میشود. این حجم کوچکترین ظرفیت پایه در طراحی انواع دستگاه همزن سیمانی ناریساز است. در مدلهای پایه برای طراحی دستگاه از موتورهای الکتریکی تکفاز استفاده شده است. این موتورها تحت ولتاژ ۲۲۰ ولت با مقدار تولید توان 3 اسب بخار کار میکنند. اما برخی مدلها با طراحی موتورهای ۳ فاز با قدرت ۳ اسب بخار مخصوص کار در کارگاههای صنعتی نیز طراحی شدهاند. ضخامت ورق دیگ طراحی شده دستگاه ناری ساز ۳۵۰ لیتری نیز ۱۰ میلیمتر است. دیگ ناریساز با ورقها که ضخامت کمتری دارند، نمونههای غیراستاندارد با کاربری ضعیف هستند.دستگاه ناریساز ۳۵۰ لیتری مناسب فعالیتهای سبک در محیطهای کارگاهی با نیاز به حجم کم بتن طراحی شده است.مشخصات فنی دستگاه ناری ساز ۵۰۰ لیتری
کوچکترین نمونهی تمام صنعتی است که در آن از موتورهای ۳ فاز با قدرت 7.5 اسب بخار استفاده میشود. برای کار با این دستگاه نیاز به تأمین برق ۳ فاز ۳۸۰ ولت جریان متناوب صنعتی داریم. مقدار ظرفیت دیگ ۵۰۰ لیتر است. جدارههای دیگ با استفاده از ورقهای فولادین ضد زنگ به ضخامت ۱۲ میلیمتری طراحی شده است. دستگاه ناری ساز بتن ۵۰۰ لیتری الگوی طراحی متوسط است که مناسب فعالیتهای سبک تا کار در انواع کارگاههای تولید بلوک و دیگر سازههای کوچک بتنی ساخته شده است.مشخصات فنی دستگاه ناری ساز ۸۰۰ لیتری
مدل متوسط از نمونههای تمام صنعتی در لیست مدلهای برق ۳ فاز است. ظرفیت دیگ این دستگاه میکسر بلوک زنی مقدار ۸۰۰ لیتر است. برای طراحی دستگاه از الکتروموتورهای ۱۵ اسب بخار و ولتاژ ۳۸۰ ولت ۳ فاز استفاده شده است. ضخامت ورق برای طراحی دیگ این دستگاه حداقل ۱۴ میلیمتر است. این دستگاه الگوی طراحی مناسبی از میکسر بلوک زنی است که میتواند قابلیتهای کاربردی گسترده برای تکمیل خطوط نیمه اتوماتیک بتنسازی را داشته باشد.مشخصات فنی دستگاه ناریساز 1000 لیتری
بزرگترین نمونه با طراحی استاندارد از سری دستگاههای همزن بتن است. برای تأمین توان دیگ 1000 لیتری این دستگاه از الکتروموتورهای ۲۰ اسب بخار استفاده میشود. الکتروموتور کار شده از نوع 3 فاز تحت ولتاژ ۳۸۰ ولت جریان متناوب صنعتی است. برای طراحی دیگ حجیم و سنگین این دستگاه نیز از ورقهای فولادین با ضخامت ۱۵ میلیمتری استفاده شده است.دستگاه همزن بتن 1000 لیتری الگوی طراحی کاملاً اتوماتیک شده برای تکمیل خطوط بزرگ تولید بتن است. این دستگاه ظرفیت کار با مقدار حجم زیاد بتن در مدت زمان کوتاه را دارد. قاعدتاً بهترین ایده طراحی شده برای تکمیل خطوط بزرگ بتنسازی برای حضور در کارگاههای تمام صنعتی شده تولید محصولات بتنی است.
نکتههایی برای انتخاب دستگاه ناریساز مناسب
دستگاه ناری ساز مخصوص ساخت بتن در مقدار زیاد برای فعالیتهای کارگاهی با خطوط تولید بتن طراحی شده است. همان طور که مشاهده کردید، این دستگاه در ظرفیتهای گوناگون با طراحی موتورهای تکفاز و ۳ فاز ساخته میشود. اما قاعدتاً هر دستگاه ناری ساز مناسب فعالیت در هر محیط کارگاهی نیست. در عین حال شرکتهای ماشینساز متعددی این دستگاه را تولید میکنند. تولید کارگاهی الگوی طراحی استانداردی ندارد. هر کارگاهی با توجه به ملاحظات فنی و الگوی قیمت میکسر بلوک زنی است که دستگاهی را تولید کرده و روانه بازار میکند. بنابراین در هنگام خرید این دستگاه لازم است تا نکاتی کلیدی را مد نظر داشته باشید.- دستگاه به الکتروموتور از برند مطرح با مقدار قدرت کافی و همچنین کیفیت ساخت مناسب مجهز شده باشد. هماهنگی قدرت موتور و ظرفیت دستگاه ناری ساز اهمیت زیادی دارد. به طور کلی برای دستگاه ناری ساز ۳۵۰ لیتری باید از الکتروموتور ۳ اسب استفاده شده باشد. با افزایش ظرفیت در مقدارهای ۵۰۰، 800 و 1000 لیتری قدرت مناسب موتور به ترتیب 7.5، ۱۵ و ۲۰ اسب بخار است.
- در طراحی بخشهای فنی دستگاه همزن بتن ناریساز از گیربکسی که هماهنگی مناسبی با موتور الکتریکی دارد، استفاده شده باشد. در طراحی این دستگاه از سری های متنوع گیربکسهای حلزونی VF استفاده میشود که بسته به طراحی دستگاه و ظرفیت دیگ تعیین خواهد شد. دقت کنید تا گیربکس کار شده در دستگاه از برند معتبر و طراحی با متریال باکیفیت باشد.
- دیگ دستگاه ناریساز باید از ورقهای فولادی که ضخامت کافی دارند، ساخته شده باشد. دیگ طراحی شده با ورقهای نازک نمیتواند در مقابل حجم سنگین متریال بتنسازی مقاومت کند. هر اندازه ظرفیت میکسر بتن ناریساز افزایش پیدا میکند، باید از ورقهای ضخیمتری در طراحی دیگ دستگاه استفاده شود. انواع مدلهای کوچک تا بزرگ دارای دیگ با ضخامت ورقهای ۱۰ الی ۱۵ میلیمتری هستند. تمامی مدلها لازم است تا از ورقهای فولادی ضد زنگ ساخته شده باشند.
- بازوهای فولادی طراحی شده در مرکز دیگ لازم است تا از ورقهای فولادی ضد زنگ ساخته شده باشند. این بازوها تماماً درگیر با حجم زیاد و سنگین بتن هستند. استحکام فیزیکی و همچنین ضد زنگ بودن از ملزومات طراحی بازوهای چرخش بتن دستگاه ناریساز است. در عین حال لازم است تا متریال کار شده در این بازوها ضد سایش باشد.
- از دستگاه با ظرفیت مناسب که برای پوشش فعالیتهای شما کافی است، تهیه کنید. قیمت دستگاه ناریسازهای بزرگ، زیاد است. خرید این چنین دستگاههایی برای کارهای کوچک بتنسازی صرفه اقتصادی مناسبی ندارد. در عین حال اگر برای کارگاهی بزرگ که نیاز به حجم زیاد بتن دارد، دستگاه ناری ساز کوچکی تهیه کرده باشید، مجبور هستید تا مدت زمان کار دستگاه را طولانی کنید. در چنین شرایطی دستگاه کلیدی بتنسازی شما به سرعت مستهلک خواهد شد.
اجزای دستگاه ناری ساز
دستگاه ناریساز ماشین بزرگ بتنسازی است که از کنار هم قرار گرفتن بخشهای متعدد فنی تشکیل شده است. مونتاژ اصولی دستگاه و استفاده از بخشهایی که کیفیت ساخت بالایی دارند و در عین حال ظرفیت فنی کافی برای تحمل وزن سنگین بتن را خواهند داشت، اهمیت بالایی دارد. اجزای هر دستگاه بتونیر بلوک زنی ناریساز به قرار زیر است.- دیگ: اصلیترین بخش فنی در طراحی هر دستگاه همزن سیمان ناریساز است. دیگ دستگاه ناریساز به شکل استوانهای با دهانه کاملاً باز طراحی شده است. ظرفیت دیگ اصلیترین معیار انتخاب دستگاه ناریساز است که در حجمهای ۳۵۰ الی 1000 لیتری است. دیگ دارای پایههایی است که برای استقرار ثابت دستگاه در خطوط تولید بتن طراحی شده است. فضای میان این پایهها در زیر دیگ محل استقرار بخشهای فنی دستگاه ناری ساز میباشد.
- الکتروموتور: تمامی مدلهای طراحی شده دستگاه ناری ساز از موتورهای الکتریکی برای تأمین توان در عملیات بتنسازی استفاده میکنند. از آنجا که بتونیر بلوک زنی ناریساز برای فعالیت در فضاهای سیار و یا مناطق دورافتاده طراحی نشده است، لذا لزوماً نیازی به استفاده از موتورهای بنزینی و یا دیزلی نداریم. بلکه با الگوی طراحی کارگاهی از سری ماشینهای الکتریکی است. البته بسته به مقدار ظرفیت دیگ در طراحی این دستگاه از الکتروموتورهای ۳ الی ۲۰ اسب بخار استفاده شده است.
- گیربکس: گیربکس در امتداد موتور دستگاه نصب میشود و وظیفه دارد تا سرعت بالای موتور را به سرعتی ملایم و قدرتمند مناسب مخلوط کردن مصالح بتن برساند. در طراحی انواع دستگاه ناریساز از گیربکسهای استاندارد حلزونی سری مدلهای VF استفاده میشود. این گیربکسها باید دارای چرخدندههای فولادین سخت کاری شده باشند.
- بازوی فولادین: یک محور، عمودی است که درست در وسط دیگ دستگاه میکسر بلوک زنی ناری ساز نصب شده است. این بازو محل انتقال توان از سمت گیربکس تا قاشقک های همزن بتن میباشد. تمام قاشقک های همزن بتن به این بازو متصل هستند تا تحت تأمین توان گیربکس با سرعت مناسب چرخیده و مصالح ساخت بتن را مخلوط کنند.
- قاشقک یا پارویی: بخش گردان، برای مخلوط شدن مصالح در داخل دیگ بتونیر دستی ناریساز است. انواع دستگاه ناری ساز معمولاً دارای ۴ عدد پارویی برای مخلوط شدن مصالح هستند. این پارویی ها از جنس فولاد ضد زنگ و ضد خش میباشند.
دستگاه ناری ساز چگونه کار میکند؟
هر دستگاه ناریساز یک دیگ بزرگ با طراحی عمودی شکل دارد. ظرفیت دیگ مقدار قابلیت تولید بتن دستگاه ناری ساز است. مصالح ساخت بتن اعم از سیمان، ماسه، آب و دیگر افزودنیها به داخل این دیگ ریخته میشوند. در طراحی خطوط اتوماتیک تولید بتن مثلاً خط تولید بلوک زنی دستگاه را در کنار اجزای ماشینی شده مانند نوار نقالهها نصب میکنند. به این ترتیب فرایند بارگیری دستگاه کاملاً ساده و بدون زحمت کارگران است.برای مخلوط شدن مصالح ساخت بتن در داخل دیگ دستگاه همزن سیمانی ناری ساز تیغههای پارویی شکل به حالت آویزان وجود دارد. این تیغهها بر محور بازوی مکانیکی که با شفت گیربکس در تماس است، متصل هستند. گیربکس با محور عمودی درست در زیر دیگ و در موقعیت مرکزی دیگ نصب شده است. موتور الکتریکی از طریق تسمه با محور گیربکس در ارتباط است تا در نهایت شرایط چرخش قدرتمند با گشتاور زیاد بازوی مکانیکی تحت سرعت استاندارد همزن بتن فراهم آید.الگوی طراحی دستگاه ناریساز کاملاً متفاوت با میکسر بتنهای ساختمانسازی است. در میکسر بتن ها الگوی طراحی دستگاه متکی بر گردش دیگ میباشد. در داخل دیگ چنین دستگاههایی تیغههایی نصب شده بر روی جدارههای دیگ وجود دارد. اگر چه این تیغهها ثابت هستند؛ اما با چرخیدن دیگ توان هم زدن بتن را دارند. اما برای طراحی دستگاه میکسر بلوک زنی ناریساز الگوی متفاوت دیگ ثابت و بازوهای متحرک پارویی شکل طراحی شده است. این بازوهای پارویی به شکلی طراحی شدهاند که در حین چرخیدن میتوانند حجم سنگین مصالح را به طور کامل زیر و رو کنند. در نتیجه میتوانند در مدت زمان کوتاهی حجم قابل توجهی بتن مرغوب با طرح اختلاط کامل را تهیه نمایند.مصالح ساخت بتن از طریق دهانه باز و استوانهای شکل دیگه وارد دستگاه ناری ساز شده و سپس تحت گردش بازوهای پارویی شکل به طور کامل با هم مخلوط میشوند. این پروسه مخلوط شدن مصالح تا رسیدن به بتنی که مرغوبیت کافی داشته باشد، فقط ۳ دقیقه طول میکشد. بتن تهیه شده از طریق یک دریچهی تعبیه شده در بخش پایینی دیگ به طور کامل تخلیه خواهد شد.روش اپراتوری با دستگاه ناری ساز
در بخش قبلی مفصل از الگوی طراحی و روش کار میکسر ناریساز گفتیم. حالا لازم است تا به نکاتی در مورد روش اپراتوری با این دستگاه همزن بتن اشاره کنیم. اصولاً دستگاه ناریساز الگوی طراحی سادهای دارد. لذا کار کردن و اپراتوری آن نیز ساده است. برای فعالیت دستگاه نیاز به اپراتور حرفهای و یا آموزش خاصی نیست. کافی است اپراتور دستگاه اطلاع کافی از نسبت درست مصالح ساخت بتن داشته باشد و مصالح اعم از شن، ماسه، سیمان، آب و... را با نسبت مطرح شده در داخل دیگ دستگاه ناری ساز بریزد. بارگیری دیگ نباید به طور کامل انجام شود. بارگیری لب به لب دیگ باعث میشود تا در حین مخلوط شدن بخشی از مصالح بیرون بریزد که قطعاً خسارت جبران ناپذیری است. اصولاً توصیه شده تا از حدود ۷۰ الی ۸۵ درصد ظرفیت دیگ دستگاه ناری ساز برای ساختن بتن استفاده کنید.
مزایای استفاده از دستگاه ناریساز
دستگاه همزن بتن ناریساز برای فعالیت در فضاهای کارگاهی و خطوط تولید بتن طراحی شده است. لذا عمده مزایا و قابلیتهای کاربردی آن در امتداد استفاده درست در فضاهای کارگاهی نمود پیدا میکند. قطعاً حضور این دستگاه بدون شرایط جابهجا شدن، مناسب فعالیتهای ساختمانسازی و یا محوطهسازی نیست. در عین حال از این دستگاه نمیتوانیم در مناطق دورافتاده استفاده کنیم. زیرا تمامی مدلها با استفاده از موتورهای الکتریکی طراحی میشوند. با در نظر داشتن این محدودیتها و روشهای استفاده درست از دستگاه در فضای کار مناسب میتوانیم از مزایای کار با ناریساز صحبت کنیم.- طراحی دستگاه در ظرفیتهای متنوع ساده است. تمام طراحی دستگاه حول ساخت دیگ استوانهای آن استوار است. ساخت این دیگ ساده است. لذا طراحی دستگاه ناری ساز برای ظرفیتهای بزرگ ساده است.
- شرایط مخلوط شدن مصالح در دیگ ناریساز ایدهآل است. بتن با نهایت همگنی مصالح مخلوط میشود. بتن تهیه شده از میکسر بلوک زنی ناری ساز کیفیت بالایی دارد و طرح اختلاطی کامل را طی کرده است.
- از دستگاه ناری ساز میتوانیم برای مخلوط کردن خشک و یا نیمهخشک مصالح نیز استفاده کنیم. در این صورت نیازی نیست تا با اضافه کردن آب فعالیت دستگاه ادامه پیدا کند. مزیت این ویژگی در کارکرد راحتتر دستگاه است. زیرا قبل از آنکه متریال سنگین و چگال بتن را ایجاد کرده باشیم، مصالح تقریباً سبکتر و بدون چسبندگی شن و ماسه را با هم مخلوط میکنیم. به این ترتیب فشار کمتری به دستگاه وارد شده و الگوی ساخت بهتری از بتن تهیه شده است. از این ویژگی میتوانیم در مخلوط کردن دیگر مصالح عمرانی و حتی مخلوط کردن مواد شیمیایی و حتی تهیه غذای دام و طیور استفاده کنیم.
- از دستگاه ناری ساز میتوانیم به عنوان میکسر مواد در صنایع مختلف استفاده کنیم. هدف نهایی از طراحی دستگاه ناریساز مخلوط شدن مصالح ساخت بتن است. اما از این دستگاه میتوانیم برای مخلوط شدن هر نوع ماده پودری شکل، مایع و حتی خمیری شکل در صنایع مختلف با کاربردهای گوناگون استفاده کنیم.
- مناسب تأمین مصالح برای ساخت انواع محصولات ساختمانی اعم از بلوکهای سیمانی، سنگ فرشها، ساخت جدول، موزاییک و حتی ساخت آجر میباشد.
- ساخت سریع بتن از قابلیتهای برجسته دستگاه ناریساز است. این دستگاه در مدت زمان کوتاه و با کیفیت مناسب میتواند مصالح را با هم مخلوط کند. کل مدت زمان طرح اختلاط مصالح در دستگاه ناریساز فقط ۳ دقیقه است.
- طراحی ساده، تعمیرات ساده، ملزومات ساده و الگوی کار ساده از کلیت طراحی انواع دستگاه ناری ساز میباشد که در کل از مزایای قابل توجه چنین دستگاهی است.
موارد کاربرد دستگاه همزن بتن ناریساز
دستگاه ناریساز برای تولید بتن در مقدار زیاد با سرعت زیاد و کیفیت مناسب طراحی شده است. با این دستگاه میتوانید در بازه زمانی ۳ الی ۵ دقیقه حجم قابل توجهی از بتن تولید کنید. لذا عمده کاربرد دستگاه ناریساز برای استفاده در فضاهایی است که نیاز به مقدار زیاد بتن آنهم در پروسه کار دایمی دارند. از این دستگاه عموماً در خطوط بتنسازی مناسب کارگاههای بلوک زنی، جدول زنی، تولید سنگ فرش، تولید موزاییک و... استفاده میشود.علاوهبر این میتوانیم از دستگاه ناریساز برای صنایع مختلف مانند فضاهای کشاورزی، دامپروری و استخرهای پرورش ماهی به جهت مخلوط کردن خوراک دام و طیور استفاده کنیم. این دستگاه یک میکسر بزرگ است که کاملاً شرایط مخلوط کردن مواد آبکی را دارد. از این رو میتوانید از آن برای مخلوط کردن مواد در صنایع غذایی، آرایشی بهداشتی و حتی صنایع بالادستی برای مخلوط کردن مواد شیمیایی در هم استفاده کنید.اصول سرویس و نگهداری از دستگاه ناریساز
بتنسازی بدون تردید سنگینترین عملیات عمرانی است. مصالح ساخت بتن بسیار سنگین و فرسایشی هستند. در عین حال بتن ساخته شده به شدت چگال و چسبنده با خواص شیمیایی سنگین و مخربی است. قاعدتاً دستگاهی که در مجاورت کار با چنین متریال مخربی قرار دارد، اسیر فرسایش دایمی، کار میکند. هر دستگاه ناریساز چنین شرایطی را سپری خواهد کرد. اما میتوانیم با رعایت برخی الگوهای مناسب از سرویس و نگهداری طول عمر مفید دستگاه را تا مقدار قابل توجهی افزایش دهیم. برخی نکات سرویس و نگهداری از میکسر همزن سیمان بلوک زنی ناریساز به قرار زیر است.- پاکیزگی دستگاه در پایان عملیات ساخت بتن را جدی بگیرید. لازم است تا هر بار پس از ساخت بتن فضای داخل دیگ میکسر بتن ناریساز کاملاً پاکیزه شود. لازم است تا هر گونه شیرابه بتن را تمیز کنید.
- لازم است تا بدنه دستگاه ناریساز را نیز پس از هر بار عملیات ساخت بتن تمیز نمایید.
- در بازه زمانی های منظم و دورهای روغن موجود در داخل گیربکس دستگاه را بازدید کنید. در صورت نیاز مقدار روغن مناسب به مخزن گیربکس اضافه نمایید.
- از احتمال هر گونه ضربه سنگین به موتور و گیربکس دستگاه جلوگیری کنید. عموم دستگاههای ناریساز دارای قاب محافظی برای پوشش فضای اطراف بخشهای مکانیکی دستگاه هستند. در صورت خرابی و یا نبود این قاب برای تهیه و درست کردن آن اقدام کنید.
- از دستگاه در هنگام نوسان برق استفاده نکنید. اگر برق محل کارگاه نوسان دایمی دارد، حتماً از یک ترانس با ظرفیت جریان کشی مناسب برای حفاظت از تمامی دستگاهها خصوصاً موتور الکتریکی ناریساز استفاده کنید.
- در صورت نیاز به جابجایی دستگاه اطمینان داشته باشید که به برق متصل نیست.
- از چرخش تیغه ناریساز در مخزن خالی دستگاه جداً خودداری کنید. حتماً در صورت بارگیری دستگاه را روشن کرده تا تیغه در داخل دیگ شروع به چرخش نماید.
- در صورت خشک شدن بتن بر جدارههای دیگ هرگز از چکش و یا دستگاه سنگ برای تمیز کردن سطوح داخلی و یا بیرونی دستگاه استفاده نکنید.
- فضای داخلی دیگ را چرب کنید. این کار باعث میشود تا در انتهای کورس ساخت بتن هیچ شیرابهای از بتن بر روی جدارهی داخلی دیگ باقی نماند.
- از بارگیری لبالب دیگ در حین ساخت بتن جداً خودداری کنید.
- دستگاه را در مکانی صاف و تراز شده مستقر سازید.
دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:

کاربر میهمان
تایید و ارسال
انصراف