خرید و مشاوره فنی: 65555653-021

انواع سیستم گرمایش گلخانه کدام است؟

فهرست مطالب

سیستم های گرمایشی گلخانه از دستگاه های صنعت کشاورزی و باغبانی می ‌باشند که از تنوع بالایی برخوردار می باشند. عواملی که تعیین کننده ی نوع سیستم و تجهیزات گرمایشی گلخانه می باشندتا به حال شده است به این موضوع فکر کنید که در زمان سرما باید برای گلخانه تان چه فکری کنید؟آیا هیچ سیستم گرمایشی و یا سرمایشی برای گلخانه ها وجود دارد؟اگر میخواهید برای سوالات فوق پاسخ مناسب پیدا کنید، بهتر است که این مقاله را تا آخر مورد مطالعه قرار دهید، پس با ما همراه باشید. 

در فصول سرد سال داشتن یک سیستم گرمایش مناسب برای گلخانه ضروری است. یک سیستم گرمایش گلخانه ای استاندارد می تواند درجه حرارت داخل گلخانه را بهبود بخشد و در نهایت در رشد و کیفیت گیاهان و محصولات بسیار موثر است.

سیستم های مختلف گرمایش گلخانه ای وجود دارد ، مانند بخاری های گلخانه ای ، بخاری های جت ، بخاری های تابشی ، اقتصاد گلخانه و غیره علاوه بر توصیف انواع سیستم های گرمایش گلخانه ای ، با ذکر مواردی مانند هزینه سیستم گرمایش گلخانه و محاسبه گلخانه سیستم گرمایشی ، ما راهنمای مناسبی برای انتخاب و خرید سیستم گرمایش گلخانه ای در اختیارتان قرار می دهیم تا بتوانید بهترین سیستم گرمایش را برای گلخانه خود انتخاب کنید.

مواردی که در این مقاله مورد بررسی قرار میگیرند عبارت اند از: 
  • ویژگی های سیستم گرمایش گلخانه ایده آل
  • انواع سیستم های گرمایش گلخانه
  • توده حرارتی
  • مبدل حرارتی
  • دیگ بخار
  • استفاده از گرمای زیر بستر گلخانه ای ( گرمایش از کف )
  • هیتر تابشی گلخانه
  • جت هیتر
  • انواع جت هیتر
  • جت هیتر گازوییلی
  • جت هیتر گازی
  • جت هیتر برقی
  • بخاری گلخانه ای یا هیتر هوای گرم
  • اکونوپک گلخانه ای
  • هواساز گلخانه ای
  • زنت گلخانه ای و ایرواشر گلخانه ای
  • روش ژئوترمال
  • نکاتی که هنگام خرید هیتر باید دقت کنید
  • کدام دستگاه گرمایشی برای گلخانه بهتر است؟

ویژگی های سیستم گرمایش گلخانه ایده آل

از ویژگیهای سیستم گرمایشی گلخانه  در شرایط مطلوب می توان به قابلیت گرمایش گلخانه  حتی در سردترین روزهای سال ، گرم کردن همه قسمتهای گلخانه  به طور مساوی ، کم مصرف بودن ، سر و صدای کم و عدم خرابی و آلوده نکردن هوای گلخانه  اشاره کرد.

به خاطر داشته باشید که سیستم گرمایش گلخانه باید استاندارد باشد و از ویژگی های لازم برخوردار باشد. در این رابطه ، گاهی مشاهده می شود که برخی از دارندگان گلخانه  به جای بخاری های گلخانه  ، از بخاری های معمولی (گاهی حتی بدون دودکش) برای گرم کردن گلخانه  استفاده می کنند.

اگرچه به اندازه کافی پاسخگوی حرارت دادن گلخانه  نیست ، اما در صورت وارد شدن گازهای مونوکسیدکربن و گازهای حاصل از احتراق ناقص سوخت به گلخانه ، می تواند کل محصولات را زایل کرده و حتی بدتر از آن، برای کارمندان گلخانه هم خطرناک باشد.

در انتخاب سیستم گرمایش به نکات زیر توجه کنید

•    مقدار بودجه•    مساحت گلخانه•    نوع خاک•    نوع محصولات در حال رشد•    نوع روشنایی بکار رفته در گلخانه

همانطور که می دانید، در میان انواع سیستم گرمایش گلخانه دیگ بخار یا آب گرم از رایج ترین انواع سیستم های گرمایش برای گلخانه است. دلیل آن هم توزیع یکنواخت گرما در داخل گلخانه به منظور رشد بهینه محصولات می باشد.

انواع سیستم های گرمایش گلخانه

سیستم های مختلفی برای گرم کردن گلخانه وجود دارد. برخی از این روش ها عبارتند از: دیگ بخار، بهره گیری از توده حرارتی یا مبدل حرارتی، استفاده از انواع دستگاه های گرمایشی مانند جت هیتر، بخاری گلخانه ای، اکونوپک گلخانه ای، دستگاه هواساز، استفاده از هیترهای تابشی، استفاده از انرژی ژئوترمیک یا زمین گرمایی و انتقال حرارت از عمق زمین (روش ژئوترمال) و ...

انتخاب نوع سیستم گرمایی گلخانه  به عوامل مختلفی بستگی دارد ، از جمله اندازه گلخانه ، نوع کشت ، موقعیت جغرافیایی ، میزان بودجه ، اینکه آیا در حال بررسی سیستم خنک کننده دو منظوره هستیم یا تنها سیستم گرمایش مورد نیازمان است، تا چه حد نیاز به تنظیم دقیق رطوبت گلخانه  وجود دارد (که در بعضی از دستگاه ها امکان پذیر است و در برخی دیگر می تواند اضافه شود) و ...بخاری های گلخانه  به دلیل مزایایی که دارند بسیار محبوب هستند و در گلخانه  ها بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل ، در این مقاله ، ما به این نوع سیستم های گرمایشی گلخانه  خواهیم پرداخت.

در زیر معرفی مختصری از برخی از روشهای فوق آورده شده است:

توده حرارتی

اگرچه این روش به هیچ وجه نمی تواند مانند سایر سیستم های گرمایشی گلخانه  کارآمد باشد و به عنوان مثال جایگزین بخاری گلخانه  شود ، اما به دلیل کم هزینه بودن و نصب آسان ، می تواند به عنوان یک روش مکمل برای تأمین گرمای بیشتر مورد استفاده قرار گیرد.

این روش گرمایش گلخانه  در واقع به معنای ذخیره انرژی خورشید در طول روز و آزاد سازی آن در شب است که جسم حرارتی می تواند آب یا خاک یا بتن باشد. به دلیل ظرفیت گرمایی بالای آب ، معمولاً استفاده از آن در روش توده حرارتی بیشتر دیده می شود.

در این روش ، بشکه های آب پوشیده شده با رنگ سیاه در داخل گلخانه  قرار می گیرند و در معرض تابش مستقیم خورشید قرار می گیرند. این بشکه ها در واقع مانند باتری عمل می کنند و در طول روز با جذب انرژی و گرمای اضافی نقش خنک کننده دارند و در طول شب (وقتی هوا سردتر می شود) ، با آزاد سازی انرژی جذب شده در طول روز ، نقش سیستم گرمایشی گلخانه  را بازی می کنند .

انواع سیستم گرمایش گلخانه کدام است؟

مبدل حرارتی

این روش حرارتی گلخانه  ، که مشابه روش قبلی است اما پیشرفته تر است ، هنوز هم بر اساس فرآیند ذخیره انرژی کار می کند ، با این تفاوت که از یک مبدل حرارتی نیز در داخل جرم گرما استفاده می شود. به گونه ای که در دو لایه لوله در عمق 60 سانتی متر و 120 سانتی متری از زمین استفاده می شود و در طول روز ، هوای گرم و مرطوب از طریق یک فن به داخل گلخانه  پمپ می شود.

انرژی ناشی از تراکم بخار آب به دلیل کاهش دما در خاک ذخیره شده ، و بنابراین توده خاک زیر گلخانه  گرم می شود و سپس در طول شب این گرما دوباره از طریق فن به گلخانه  هدایت می شود.از مزایای این روش در مقایسه با روش قبلی می توان به افزایش نرخ تبادل گرما به دلیل پمپاژ هوای فعال ، انتقال یکنواخت هوای گرم یا سرد به تمام قسمتهای گلخانه  و امکان تعیین دمای شروع فن ها اشاره کرد.

دیگ بخار

این روش مانند دیگ بخار با استفاده از دیگ آب که معمولاً چدن یا فولاد است کار می کند. آب داخل آن توسط مشعل گرم می شود و سپس توسط موتورهای الکتریکی مخصوص آب گرم به گلخانه ها ارسال می شود. آب گرم توسط چندین رشته لوله های پلی اتیلن مارپیچ یا ساده یا گالوانیزه در سراسر گلخانه توزیع می شود. سپس آب خنک شده از طریق لوله متصل به دیگ بخار گرم می شود. برای سهولت در گردش آب در داخل گلخانه و دیگ بخار گرمایش ، تجهیزات موتورخانه معمولاً در اتاقی زیر سطح گلخانه ساخته می شوند.

در این روش به دلیل نصب لوله های آب گرم روی زمین یا نزدیک زمین ، سطح خاک تا حدودی گرم شده و هوای گرم آن به آرامی به سمت بالا حرکت می کند. در این شرایط فعالیت ریشه و رشد گیاه افزایش یافته و عملکرد بیشتری دارد. همچنین به دلیل توزیع یکنواخت آب گرم در سطح گلخانه ها ، فضای آنها به طور مساوی گرم می شود.

سیستم مرکزی معمولاً برای چندین گلخانه نصب می شود ، بنابراین کنترل دما به صورت هماهنگ برای همه گلخانه ها انجام می شود. نصب و ساخت این سیستم دو تا سه برابر گرانتر از سیستم محلی دمنده ها است. در مناطق بسیار سرد که ممکن است دما به 10- درجه سانتیگراد برسد ، این سیستم کار نخواهد کرد و فقط دمای دو برابر گلخانه یا ترکیبی از این روش با یک دمنده گرمایی ، دمای مورد نیاز گلخانه را تأمین می کند.

از دیگر مزایای این روش این است که به محض خراب شدن دستگاه ، دمای گلخانه به سرعت پایین نمی آید و تا حدی فرصت لازم برای ترمیم آن وجود دارد. سوخت مورد استفاده در این سیستم معمولاً دیزل است که باید در مکانی دور از احتمال یخ زدگی منبع سوخت و لوله های سوخت ذخیره شود.

استفاده از گرمای زیر بستر گلخانه ای ( گرمایش از کف )

گرمای زیر بستر به دو روش تأمین می شود:

•    استفاده از لوله های آب گرم مارپیچ یا صاف که از منبع موتورخانه شوفاژ تغذیه می گردند•    استفاده از المنت های حرارتی برقی که با به کارگیری از یک واحد ترمواستاتیک درجه حرارت مورد نظر را تنظیم می کند.

این سیستم گرمایشی بیشتر برای رشد سریع ریشه ها مورد استفاده قرار می گیرد و اگر قرار است خیار در گلخانه تولید شود ، باید همراه با سیستم گرمایش مکشی مورد استفاده قرار گیرد ، زیرا این سیستم به تنهایی نمی تواند نیازهای گرمایشی فضای گلخانه را برآورده کند. بنابراین توصیه می شود از این روش برای کشت گلدان و تولید نهال استفاده شود. توجه داشته باشید که با استفاده از این روش فعالیت ریشه و جذب مواد مغذی به طور موثر افزایش می یابد.بنابراین توصیه می شود از این روش برای کشت گلدان و تولید نهال استفاده شود. توجه داشته باشید که با استفاده از این روش فعالیت ریشه و جذب مواد مغذی به طور موثر افزایش می یابد.

 

هیتر تابشی گلخانه

در این نوع هیتر گلخانه صنعتی ، همانطور که از نام آن پیداست ، گرمایش محیط گلخانه  با تابش گرما به شکل امواج الکترومغناطیسی انجام می شود. در این روش گرمایش ، شرایط طبیعی گیاه در گلخانه  شبیه سازی شده است و این بخاری ها در واقع نقش خورشید را بازی می کنند ، به همین دلیل به آنها خورشید کوچک نیز می گویند. این بخاری ها می توانند گازی یا برقی باشند.

جت هیتر

این نوع بخاری گلخانه  با نام هیتر موشکی نیز شناخته می شود. جت هیتر ها انواع مختلفی دارند و ممکن است تک موتوره یا دو موتوره ، گازی ، دیزلی ، دوگانه سوز یا برقی ، با دودکش یا بدون آن باشند.جت هیتر های برقی را می توان در غیاب سوخت های دیگر ، یا در مورد گیاهانی که به طور خاص به هوای بسیار تمیز نیاز دارند ، یا در هر موقعیت دیگری که نیاز به استفاده از بخاری برقی گلخانه دارد ، استفاده کرد.این نوع بخاری های برقی گلخانه  از عناصری تشکیل شده اند که با اتصال دستگاه به برق گرم می شوند و گرمای حاصل از عناصر از طریق فن وارد گلخانه  می شود و فضا را گرم می کند.

انواع سیستم گرمایش گلخانه کدام است؟

جت هیتر های گلخانه ای بر اساس نوع سوخت به ۳ دسته گازی، گازوییلی و برقی تقسیم بندی می شوند.

•    جت هیتر گازوییلی

جت هیتر گازوییلی به دو نوع دودکش دار و بدون دودکش تقسیم بندی می شود، این نوع جت هیتر ها در دو نوع ثابت و سیار نصب می شوند که در نوع سیار بر روی پایه قرار گرفته و محل نصب آن باید مسطح باشد اما در نوع ثابت به صورت آویز از سقف می باشد و یا بر روی دیوار نصب می گردد بنابراین فضای مفید گلخانه را اشغال نمی کند.

•    جت هیتر گازی

جت هیتر های گازی گرمایش محیط را حداکثر ۴۰ الی ۵۰ درجه سانتی گراد و بطور یکنواخت تحت پوشش خود قرار می دهد. این سیستم های گرمایشی معمولا از استیل ساخته شده اند که در برابر رطوبت و حرارت بسیار مقاوم هستند.

•    جت هیتر برقی

این نوع جت هیتر ها به صورت تمام برقی و المنت دار تولید شده که گرمایش گلخانه را از طریق انرژی برق تامین می نمایند. سوخت جت هیتر های برقی بدون آلودگی بوده و فاقد گاز های سمی می باشد.

مزایای هیتر گرمایش تابشی گلخانه

تمرکز گرمایش در بستر خاک و ریشه گیاه

حذف تهویه با توجه به عدم ایجاد گاز سمی

کاهش ابر حرارتی در زیر سقف و مانع از اتلاف گرما

عدم نیاز به زیرساخت تاسیساتی

کنترل دما به صورت خودکار و هوشمند

مشعل دارای استاندارد IP54 جهت جلوگیری از نفوذ غبار و آب

عدم اشغال فضای مفید به دلیل نصب شدن در ارتفاع

توزیع یکنواخت گرما و جلوگیری از اتلاف انرژی

تامین دی‌اکسید‌کربن موردنیاز گیاهان

سرعت بالای تامین گرما نسبت به روش‌های سنتی

بخاری گلخانه ای یا هیتر هوای گرم

بخاری گلخانه ای با عناوینی هم چون هیتر کابینتی، هیتر هوای گرم و کوره هوای گرم نیز شناخته می شود. المان های اصلی این دستگاه عبارتند از: مشعل، کوره، فن، سوخت، تابلو برق، سوپاپ اطمینان و ... (در این مطلب توضیحات کاملی در رابطه با این نوع سیستم گرمایش گلخانه ارائه خواهیم داد.)لازم به ذکر است که بخاری گلخانه ای علاوه بر گلخانه در گرمایش مرغداری ها، سالن های ورزشی، محیط های صنعتی و ... نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

اکونوپک گلخانه ای

اکونوپک  به معنای بسته اقتصادی است و از آنجا که این دستگاه ها هم قابلیت خنک سازی و هم گرم کردن گلخانه را دارند ، این عنوان برای آنها انتخاب شده است. اکونوپک  همان کار بخاری گلخانه ای را در حالت گرمایش انجام می دهد و شامل احتراق سوخت و انتقال گرما از طریق فن و کانال مجاری به تمام قسمت های گلخانه است.در حالت خنک سازی ، این دستگاه ها از چیلرهای دارای سیم پیچ آب سرد و دمیدن هوای خنک شده اطراف لوله ها از طریق فن به داخل گلخانه یا سیستم خنک کننده تبخیری از طریق پد سلولز یا اسپری آب استفاده می کنند.

یونیت هیتر

از این دستگاه هم می توان به عنوان سیستم خنک کننده و هم به عنوان سیستم گرمایش گلخانه ای استفاده کرد و تفاوت آن با اکونوپک  این است که در حالت گرمایش ، احتراق در این دستگاه صورت نمی گیرد بلکه از آبی است که جداگانه از طریق پکیج یا دیگ بخار گرم شده و از طریق پمپ (یا بخار آب) به دستگاه منتقل می شود. به همین ترتیب ، در حالت خنک سازی ، آب خنک شده توسط چیلر به دستگاه منتقل می شود.

این دستگاه در ارتفاع نصب شده و هوای گرم را می توان به صورت افقی یا عمودی خارج کرد. لازم به ذکر است که برای خنک سازی یا گرمایش گلخانه از این طریق ، تعداد زیادی واحد بخاری لازم است که باید در قسمتهای مختلف گلخانه و در فواصل زمانی مشخص نصب شوند.

انواع سیستم گرمایش گلخانه کدام است؟

هواساز گلخانه ای

عملکرد این سیستم گرمایشی گلخانه دقیقاً مشابه واحد بخاری است ، با این تفاوت که بر خلاف واحد بخاری که به صورت چندتایی و در فواصل منظم در گلخانه نصب می شود ، فقط از یک کولر گازی مرکزی بزرگ و هوای گرم (یا در حالت خنک کننده هوای سرد) از طریق کانال به تمام قسمتهای گلخانه منتقل می شود.

زنت گلخانه ای و ایرواشر گلخانه ای

اگر در تهویه مطبوع گلخانه ای و برای خنک سازی ، به جای سیم پیچ آب سرد ، از پد سلولزی با استفاده از روش تبخیر استفاده می شود ، دستگاه را زنت گلخانه ای و اگر از اسپری آب استفاده شود (دوباره با استفاده از روش تبخیر) دستگاه را ایرواشر گلخانه ای می نامند.

روش ژئوترمال

این روش گرمایش گلخانه از انرژی زمین گرمایی استفاده می کند که به معنای گرمای قابل استخراج در زمین است. انرژی زمین گرمایی ، مانند انرژی خورشیدی و انرژی باد ، در طبیعت یک انرژی تخریب پذیر نیست و بر خلاف سوخت های فسیلی ، هیچ آلودگی در محیط زیست ایجاد نمی کند.

اما یکی از بزرگترین معایب استفاده از این روش در گلخانه هزینه هنگفت آن است که برای حفر چاه و ساخت سیستم های مرتبط مورد نیاز است.محل مناسب را برای احداث گلخانه انتخاب کنیداز آنجا که گلخانه ها از پوشش های شفاف پلی کربنات استفاده می کنند ، به سرما حساس هستند و مقاومت کمی دارند. برای کاهش هزینه های مقابله با سرما و یخ زدگی در گلخانه ، لازم است گلخانه خود را در مکانی آفتابی و دور از باد نصب کنید.

از مهمترین مواردی که در خرید هیتر باید به آن توجه کرد، از قرار زیر است:

•    اعتبار سازنده هیتر•    سطح گلخانه•    دمای گرم مورد نیاز گلخانه و حداقل دمای سالیانه در فصل سرما•    سطح زیر کشت•    گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش مداوم•    استفاده از جوش استاندارد و مهندسی در اتصال قطعات•    تست کوره به روش های روز مانند تست فشار منفی، تست اولتراسونیک در واحد کنترل کیفی•    تنوع در محل قرارگیری دمنده ها•    توانایی محاسبه دقیق نوع هیتر با توجه به ابعاد گلخانه، نوع کشت و محل جغرافیایی گلخانه•    استفاده از دمنده ها و مشعل های استاندارد از کارخانجات معتبر•    طراحی دقیق و مهندسی کوره و کوئل ها•    تعداد پاس های رفت و برگشت جهت استفاده حداکثری از گرمای ایجاد شده•    مصرف بهینه سوخت با طراحی به روز کوره•    درجه حرارت خروجی اگزوز کم (بین 90 تا 110 درجه)•    طول کوره استاندارد•    استفاده از پوشش های دو جداره و هوابند گالوانیزه یا استیل•    قابلیت جابجایی راحت با استفاده از چرخ•    استفاده از لوله های خروجی متناسب با ظرفیت با قابلیت تنظیم ارتفاع•    رنگ آمیزی کوره ای پوشش خارجی

کدام دستگاه گرمایشی برای گلخانه بهتر است؟

برای اینکه بهترین انتخاب در راستای سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه صورت بگیرد نیاز است که گلخانه ها از نظر محیط کنترل شده با نور کافی و دما و رطوبت مناسب ارزیابی شود و رشد محصولات را فراهم سازد. دمای این مجموعه شامل نوع محصولات در حال رشد هستند. محصولات شامل دمای 21 الی 27 درجه سانتی گراد در طول شبانه روز هستند. گاه دیده می شود که رطوبت نسبی هوا نیز باید تحت کنترل قرار بگیرد. مثلاً اگر دقت کرده باشید برخی از گیاهان برای رشد نیاز به دمای پایین دارند.

انواع سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه

اکونوپک گلخانه ای یک سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه به شمار می رود که در وضعیت گرمایش از مشعل گازسوز به شکل گاز طبیعی استفاده می شود و باعث می شود که فرایند احتراق رخ دهد. از سوی دیگر از یک یا چند فن با دمیدن هوا از سوی ورقه ها نیز فراهم می شود. لوله ها گرم می شوند و هوای گرم از طریق کانال هایی که در همه بخش های محیط هستند توزیع می شوند ولی شرایط برای سرمایش در سیستم اکونوپیک متفاوت می باشد.

به طور کلی دو حالت وجود دارد: حالت اول استفاده از روش تبخیری است که مانند کولر آبی بوده و به واسطه تزریق آب در مسیر عبور هوا از دستگاه است و سبب می شود که عمل سرمایش صورت بگیرد. در چنین شرایطی شاهد افزایش میزان هوای ورودی به سالن خواهیم بود. وضعیت دیگری وجود دارد مبنی بر اینکه یک سری لوله های آب سرد در اکونوپک های گلخانه ای دیده می شود که جریان آب را پوشش می دهد.

اهمیت گرمایش گلخانه

به طور معمول ، اهمیت تامین گرمایش گلخانه بر هیچکس پوشیده نمی باشد ، بدون گرما ، امکان تولید محصولات کشاورزی شدنی نمی باشد. در طبیعت ، در بهار و تابستان ، گرما لازم برای رشد محصولات توسط خورشید تامین می گردد.اما در زمستان به دلیل برودت هوا و در برخی مناطق جغرافیایی ، خورشید قادر به گرم کردن زمین و محصولات نیست و برای ادامه تولید  باید از سیستم های گرمایش مصنوعی استفاده نماید. به همین علت ، گلخانه های بسیاری برای کنترل گرما و رطوبت و پرورش محصولات به بهترین شکل ایجاد شده می باشد.

انواع سیستم گرمایش گلخانه کدام است؟

با راه اندازی گلخانه می توان عوامل محیطی مختلفی مانند گرما ، رطوبت ، تأمین آب و آفات را به راحتی کنترل نمود و محصولات مختلف کشاورزی را تولید کرد. حتی با کشت خارج از فصل می توان محصولات جدید کشاورزی را به بازار ارائه نمود که تقاضای زیادی خواهد داشت. به عنوان نمونه ، با پرورش خیار گلخانه ای در زمستان ، ضمن تأمین نیاز مردم به خیار تازه ، مشتریان نیز در صف خرید خیار تازه قرار خواهند گرفت.

دمای مناسب برای پرورش خیار و سایر محصولات کشاورزی معمولاً بین 25 تا 28 درجه سانتیگراد می باشد که با سیستم های مختلف گرمایشی و رعایت اصول عملکرد گلخانه می توان آن را تامین کرد. برخی از دارندگان گلخانه ها بدون در نظر گرفتن هزینه های مصرف سوخت ، به تامین گرمایش گلخانه متوسل خواهد شد، در صورتی که می توانند با کاهش هزینه ها یا استفاده از روش های گرمایش ارزان تر ، سود خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند.

حفظ گرما

جهت حفظ گرما و کاهش گرمای لازم برای گلخانه ها می توان از روش های زیر و یا تلفیقی از آنها بهره جست:

. از واریته های مقاوم به سرما استفاده شود.. از بخاری ها و دیگ های بخار با کارآیی بالا استفاده نمود.. از پرده های محافظ حرارت استفاده گردد.. گلخانه را طوری طراحی کرد که سطح آن به حداقل برسد.. بخاری ها، دیگ های بخار و ترموستات ها را مرتباً تمیز و تنظیم نمود.. پوشش دولایه برای پوشش گلخانه استفاده نمود.. از درختان به عنوان بادشکن و برای کاهش سرعت باد استفاده نمود.مقدار حرارت لازم برای گرم کردن گلخانه معادل گرمای اتلاف شده است. گرما به سه طریق اتلاف می شود: هدایت یا رسانایی، نفوذ تدریجی و تابش یا تشعشع.

کدام دستگاه گرمایشی برای گلخانه مناسب تر است؟

 ممکن است با توجه به مطالب فوق و تنوع درانواع دستگاه های گرمایشی نتوانید مناسب ترین دستگاه را برای گلخانه خود انتخاب کنید.درست است که دستگاه های گرمایشی دارای انواع بسیاری هستند و هر کدام دارای مزیت های بسیاری هستند اما نگران نباشید در ادامه یک لیستی را ارائه میکنیم که به زبان ساده توضیح داده است که با توجه به نیازتان کدام یک از دستگاه ها برای گلخانه تان مناسب است؟ اگر به دنبال یک سیستم گرمایشی برای گلخانه تان هستی که رطوبت را تنظیم نکند، بهترین گزینه برای شما دستگاه اکونوپک و یونیت هیتر است که میتواند برایتان مفید واقع شود.اما اگر به دنبال یک سیستم گرمایشی هستید که بتوانید رطوبت دقیق گلخانه را با آن تنظیم کنید، بهتر است که از دستگاه اکونوپک مجهز به تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی استفاده کنید که کارایی بسیاری در این حوزه دارند. گاهی اوقات علاوه بر سیستم گرمایش احتیاج به سیستم سرمایش نیز برای گلخانه است اما اگر میخواهید که بدون تنظیم رطوبت باشد، بهترین گزینه برای شما دستگاه هایی مانند:  اکونوپک، زنت و ایرواشر هستند.حال اگر سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه با تنظیم دقیق رطوبت را احتیاج داشته باشید، میتوانید از گزینه های زیادی استفاده کنید که عبارت اند از: هواساز گلخانه ای، اکونوپک مجهز به تجهیزات رطوبت زنی و رطوبت زدایی 

ویژگی های خرید بهترین هیتر گلخانه ای

 به طور کلی مهمترین ویژگی هایی که سبب ارتقای کیفی هیتر گلخانه ای می شود تا بتوان هیتری را جزء بهترین هیترهای گلخانه ای معرفی نمود؛ به قرار زیر می باشند:•    بهتر است دیگ هیتر مورد نظر از جنس استیل باشد.•    بدنه هیتر دارای عایق باشد.•    هیتر گلخانه ای بهتر است به صورت چرخ دار باشد.•    از ارتفاع کمی برخوردار بوده باشد.•    راندمان و بازدهی مناسبی در تولید گرما داشته باشد.•    از مواد اولیه مرغوبی در تولید آن استفاده شده باشد.•    جنس مشعل به کار گرفته شده در هیتر گلخانه ای باید بسیار مرغوب باشد.•    از سیستم کنترل برق با کیفیت و مطلوبی بهره مند باشد.•    دارای سوپاپ اطمینان باشد تا بتوان در شرایط اضطراری گرمای اضافه را تخلیه نماید.•    از سیستم هوادهی مناسبی بهره مند باشد.•    قطعات به کار گرفته شده در آن همگی از کیفیت و مرغوبیت بالایی بهره مند باشند.•    بهتر است دارای ضمانت نامه یا گارانتی باشد.•    قابلیت جا به جایی داشته باشد و بتوان آن را از مکانی به مکان دیگر منتقل ساخت.•    و...هر یک از این ویژگی ها که ذکر شد؛ به طور کلی جزء مهمترین ویژگی هایی به شمار می آید که داشتن آن ها در هر هیتری آن را تبدیل به بهترین هیتر گلخانه ای می کند که شما می توانید پیش از خرید آن ها را در نظر داشته تا بدین ترتیب بهترین هیتر گلخانه ای را برای گلخانه های خود خریداری کنید. 

سخن پایانی

انتخاب یک سیستم سرمایشی سیستم گرمایشی گلخانه ای مناسب برای تنظیم و پایدار نگه داشتن دما، رطوبت و تهویه هوا امری حیاتی و دائمی در اغلب گلخانه ها است. انواع سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه مانند یونیت هیتر گلخانه ای، هواساز گلخانه ای، اکونوپک، زنت و ایرواشر را از نظر نوع مصرف سوخت، مزایا و ویژگی های متفاوتی دارند.

در گلخانه ها باید یک محیط کنترل شده با نور کافی، دما و رطوبت مناسب را برای رشد محصولات فراهم شود. دمای آن ها به نوع محصولات در حال رشد بستگی دارد. اغلب محصولات به دمای ۲۱ تا ۲۷ درجه سانتی گراد در طول شبانه روز نیاز دارند. در برخی موارد مقدار رطوبت نسبی هوا نیز باید تحت کنترل باشد. برخی گیاهان نیز برای رشد به دماهای پایین (مثلا ۱۰ درجه سانتی گراد) نیاز دارند. در نهایت می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت فارم صنعت مراجعه نمایید.

      مرتب‌سازی مقالات:

    • پیش‌فرض
    • جدید‌ترین
    • پربازدیدترین
    • بیشترین امتیاز

      جدید‌ترین مقالات:

    مشاهده مقالات بیشتر
    دیدگاه خود را در مورد این مطلب بنویسید:
    کاربر میهمان

    تایید و ارسال
    انصراف
    دیدگاه کابران:
      نمایش دیدگاه‌های بیشتر