- نقد و بررسی
- مشخصات فنی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
فهرست مطالب
ماشین علف زن اولین بار در سال 1827 میلادی توسط یک انگلیسی بنام ادوین بیر اختراع گردید.ماشین علف زنی در ابتدا به عنوان یک جایگزین برتر بجای درو کردن برای برش چمن زمین های ورزشی و باغ های گران قیمت طراحی و ارائه شد. ثبت اختراع ماشین علف زن در سال 1830 به عنوان ماشینی کاربردی برای برداشت یا برش سبزیجات روییده شده در چمن ، گیاهان در چمن زار و زمین های ورزشی تفریحی صورت گرفته می باشد.اولین ماشین علف زن بیشتر از ده سال دوام نیاوردبعد از گذشت این زمان ماشینهای جدیدتر با نیروی اسب یا الاغ مورد استفاده قرار می گرفت
علف زن دوشی دوما یکی از تجهیزات کشاورزی می باشد که امروزه کار کشاورزی و باغداری را راحت تر کرده است. قبل از تولید علف زن ها، با وسیله هایی چون اره، داس و قیچی هرس درختان، برش شاخه ها و آراسته کردن درختان انجام می شد؛ امروزه علف زن دوشی دما با سرعت بالاتر اقدام به هرس و آراسته کردن درختان می نماید.این علف زن مجهز به تیغه های متنوع از جمله شمشاد زن، اره برش شاخه، گردو چین، چای چین، زیتون چین و تیغه های کولتیواتور مختص شخم زدن می باشد. در ادامه مطلب کاربرد این علف زن بیشتر شرح داده می شود.
یک دستگاه علف زن باکیفیت باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟
بهتر است قبل از خرید یک دستگاه علف زن با انواع دستگاه ها و ویژگی های مطلوب آن ها آشنایی داشته باشید تا بتوانید خریدی باکیفیت انجام دهید.
- یکی از مشخصه های مهمی که باید در خرید این دستگاه ها مد نظر قرار دهید؛ وزن دستگاه می باشد. وزن دستگاه باید سبک باشد تا اپراتور به راحتی بتواند آن را حمل کرده و بدون زحمت و دردسر با آن کار کند.
- توان و قدرت موتور نیز یکی از ویژگی هایی است که در هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید.
- سازگاری با محیط زیست از دیگر ویژگی هایی است که در هنگام خرید علف زن دوشی باید به آن توجه نمایید. در واقع باید علف زنی را خریداری نمایید که در هنگام کار با آن هیچ گونه آلودگی ایجاد نکند.
- دستگاه باید بتواند به صورت سریع و در زمان کم با راندمان بالا برش شاخه ها و غیره را انجام دهد.
- ایمن بودن دستگاه مهم ترین ویژگی آن است، دستگاه باید از ضریب ایمنی بالایی برخوردار باشد تا خطری برای کاربر ایجاد نکند.
- به استانداردهای اخذ شده دستگاه توجه داشته باشید؛ دستگاه هایی که طبق استانداردهای معتبر روز دنیا تولید شده اند از ایمنی و کیفیت بالاتری برخوردار می باشند.
بهتر از قبل از کار با ایمنی دستگاه و طرز صحیح کار با آن آشنایی پیدا نمایید.
انواع دستگاه علف تراش
دستگاه های علف زن یا علف تراش یا حاشیه زن با توجه به نوع موتور، نحوه مصرف انرژی، نحوه عملکرد، نحوه استفاده اپراتور از آن به انواع مختلف تقسیم بندی می شود. با توجه به نحوه استفاده اپراتور دستگاه علف زن به انواع دستگاه علف زن دوشی و دستگاه علف زن پشتی تقسیم بندی می شوند.
دستگاه علف زن پشتی همانند کوله به پشت اپراتور نصب شده و دستگاه علف تراش دوشی با استفاده از بندی که دارد بر روی دوش اپراتور قرار می گیرد. هزینه تعمیر و نگهداری نوع پشتی سخت تر بوده و قدرت مانور را کمتری را به اپراتور می دهد؛ در حالی که دستگاه علف زن دوشی دما قدرت مانور بیشتری را به اپراتور داده و به صورت حرفه ای تر می توان عمل علف زنی را با این دستگاه انجام داد؛ البته کنترل علف زن دوشی سخت تر می باشد. با توجه به نحوه مصرف انرژی علف زن ها به دو دسته بنزینی و برقی تقسیم بندی می شوند؛ نوع بنزینی نسبت به نوع برقی گران تر می باشد.
ویژگی های موتور علف زن بنزینی
- موتور علف زن بنزینی در دو نوع دو زمانه و چهار زمانه تولید می شود.
- موتورهای دو زمانه ساختار ساده تری داشته در نتیجه علف زن های مجهز به موتور دوزمانه وزن سبک تری دارند.
- وجود سوپاپ در موتورهای چهار زمانه مشاهده میشود.
- موتورهای دوزمانه توان بیشتری نسبت به موتورهای چهار زمانه دارند که علت آن این است که با هر بار چرخش میل لنگ در موتورهای دوزمانه یک مرحله احتراق صورت می گیرد در حالی که با هر دو بار چرخش میل لنگ این مرحله در موتورهای چهار زمانه صورت می پذیرد.
- موتورهای چهار زمانه تا زمانی که در جهت درست قرار نگیرند نمی توانند عمل علف تراشی را انجام دهند؛ در حالی که موتور های دوزمانه در تمامی جهت ها می توانند عمل علف زنی را انجام دهند.
- موتور های دوزمانه با وجود توان بیشتر قیمت پایین تری نسبت به موتورهای چهار زمانه دارند؛ که علت آن می تواند ساختار ساده تر آنها باشد.
- علف زن دوشی دما یکی از بهترین انواع علف زن های دوشی می باشد که وزن سبکی داشته و قدرت مانور زیادی را به اپراتور می دهد؛ ضمن اینکه این علف زن طبق استانداردهای معتبر جهان تولید شده است.
کاربرد علف زن دوشی دوما چیست؟
همانطور که گفته شد علف زن دوشی دما دارای تیغه های متنوعی می باشد؛ وجود همین تیغهها سبب شده تا کاربردهای متنوعی این وسیله داشته باشد. تیغه های شمشاد زن که به صورت متقاطع باعث قطع و بریده شدن ساقه های علفی ضخیم می شود؛ یکی از تیغه های کاربردی علف زن است.
شمشادها همیشه به زیبایی فضای سبز شهرها کمک کرده اند؛ آراسته کردن شمشادها و قطع شاخه های بلند آن ها زیبایی فضای سبز را دو چندان می کند؛ از آنجا که شمشادها در فضای وسیعی در شهر کاشته می شوند؛ آراسته کردن آن ها نیز زمان بر است؛ با خرید علف زن دوشی دما دیگر این کار سخت و زمان بر نخواهد بود و در مدت زمان کم تمامی شمشاد های کاشته شده در شهر آراسته می شوند.
یکی از کارهای سخت در هنگام کشاورزی و باغداری وجین کردن علف های هرز می باشد؛ وجین علف های هرز زمانی سخت تر می شود که ریشه ها و ساقه های ضخیمی داشته باشند؛ وجین علف های هرز به صورت دستی کار سخت و زمانبری می باشد در حالیکه با استفاده از یک علف زن مانند علف زن دوشی دما می توان به راحتی در کمترین زمان ممکن از شر تمامی علف های هرز راحت شد.
سله شکنی و تنک کردن با علف زن دوشی
علاوه بر وجین کردن، سله شکنی و تنک کردن از دیگر مراحل مهم در داشت محصولات کشاورزی است. زمانی که بوته های کاشته شده سبز میشوند ممکن است تعداد آن ها نسبت به سطح کاشت زیاد باشد؛ برای این که بوته های دیگر بتوانند به راحتی رشد نمایند باید عمل تنک کردن یا حذف بوته های اضافی صورت گیرد که با استفاده از علف زن دوشی دما می توان این کار را انجام داد.
در زمان بارندگی در مناطقی با خاک سنگین، یک لایه سفت بر روی خاک ایجاد می شود که این لایه ی سنگین و سفت از رشد گیاهان جلوگیری نماید؛ به همین سبب پیشنهاد میشود تا عمل سله شکنی صورت گیرد که با استفاده از علف زن دوشی می توان این کار را انجام داد. تیغه های الحاقی مخصوص وجین کردن، تنک کردن و سله شکنی در علف زن ها تمامی این کارها را انجام می دهند.